Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogyan szoktassam le anyámat...

Hogyan szoktassam le anyámat a tisztási mániájáról?

Figyelt kérdés
A tisztaság jó dolog, de nem érti meg, hogy mentehetelen a helyzet. Magyarország egyik legrosszabb levegőjű városában élünk, közel egy nagy kohászathoz. Az egész város úszik a mocsoktól, ismerőseim párkányán minden reggel magas fekete vasporcsík található. Ebben a városban ha 2 napig nem porszívózól, olyan mintha máshol 2 hónapig nem takarítottak volna. Menthetetlen sajnos a dolog. Én már beletörődtem. De anyám nem tudja megszolni. 2 naponta porszívózás, 4 naponta felmosás. Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem kéne, de ez már emberileg kimerítő és hiába takarítod ki az egész lakást a lehető legalaposabban reggel, estére megint olyan mocsok lesz, hogy a semmibe veszett a munkád, hiába vigyáztál rá. Ugyanez, este takarítasz, reggelre már poros minden, fulldokolsz a portól. Anyám meg idegbeteg tőle már, sírógörcse van, hogy a semmibe veszik a munkája és folyamatosan csak takarít, takarít. Persze, besegítek neki ha tudok, én is porszívóztam, nem ő csinálta az egészet mindig. De olyan felesleges, mert csak idegbe jön, hogy megint minden poros utánam fél nap múlva, biztosan rosszul takarítok, majd ő megcsinálja. Már nem is enged engem takarítani, ezért már tényleg ráhárul az egész. Üvöltözik velem, ha takarítani akarom, mondja ő jobban tudja. De tökmindegy, másnapra az egész dolog elveszik. Nincs lehetőségünk elköltözni, anyám itt szeretne élni véglegesen. Mit csináljak vele? Menthetetlen?

2020. ápr. 25. 18:03
1 2
 11/19 Miss Endzsi ***** válasza:
29%
Ez egyáltalán nem sok, itt majdnem mindennap porszívózva van, heti kétszer felmosva, fürdő is heti kétszer takarítva, konyha minden főzés után.
2020. ápr. 25. 23:33
 12/19 anonim ***** válasza:
19%

Hogy kinek mi a sok, vagy kevés, igazából erre nehéz válaszolni. Saját magamból kiindulva, laktam 1 babával és a férjemmel egy panel 3.emeletén. Ott elég volt heti egy porszívózás, és egy felmosás. Majd elköltöztünk családi házba, és lett még egy gyerek is. Itt már sokszor a hét 2 sem volt elég. Igazából mindenki maga látja, hogy nála hogy porosodik.,vagy koszosodik a lakás.

Anyád ettől nem tisztaság mániás. Nekem van ilyen rokonom. Ő hetente ablakot pucol, naponta porszívózik, felmos, sorolhatnám.

2020. ápr. 26. 01:07
 13/19 anonim ***** válasza:
30%

2 naponta porszívózás?

Dolgozik valahol?

Szerintem inkább naponta súrolja ki a szőnyeget,az biztosabb:DD

2020. ápr. 26. 06:58
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
ez kamu, ha egy szellőztetéssel ennyi cucc bejönne már rég megfulladtak volna az emberek, am nem sok ennyi takarítás
2020. ápr. 26. 07:05
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez nem tisztaságmánia. Egyszer laktam együtt egy lánnyal, aki minden reggel porszívózott gyakorlatilag erre keltünk, minden nap nagymosást csinált, hogy mit mosott, rejtély, de mindig foglalt volt a mosógép az ő cuccaival. Mindennap felmosott Domestossal. Ezerszer végigtörölt mindent, még a kilincset is, és szerinte nem lehetett a lakásban tartani az utcai cipőt. Mi viszont nem akartuk a lépcsőházban, mivel onnan ellopták volna. Na, szerintem ez a tisztaságmánia.
2020. ápr. 26. 11:22
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak nem Dunaújváros? Volt szerencsém ott koleszosnak lennem, azonnal előtörtek a flashbackek az általad leírtaktól :D :D
2020. ápr. 26. 14:57
 17/19 anonim ***** válasza:
41%

Én évente egyszer porszívózom ki a szobámat. Nemrég viszont olyan szétszórt voltam, hogy 3 évig elmaradt a szobám kiporszívózása. Ettől eltekintve tisztaságmániásnak érzem magam. Minimum hetente tiszta ruhát veszek magamra, újabban rászoktam a napi zokniváltásra, és különösen adok a hűtő és a konyha szagtalanságára.

A heti két porszívózás elmebetegségnek számít nálam.

Míg a tisztaságmániás anyám és naponta 2x-3x felmosó nagyanyám vitte a háztartást - addig állandóan okádék-büdös volt a hűtő és a mosott ruhákkal sem voltam elégedett. Amióta csak én és a testvérem vagyunk a háztartásban, azóta nincs hűtő-bűz, konyha-bűz, nyári-bűz, büdös frissen mosott ruha, stb.. A szobámban vannak porcicák - de azok szobatiszták - és enni sem kérnek. Higiénikusabbnak érzem az életemet tisztaságmániás némberek nélkül!

2021. szept. 24. 02:31
 18/19 anonim ***** válasza:

#17-es vagyok, és szeretnék egy megoldási javaslatot írni a kérdezőnek:

Sajnos a kérdező kérdéses családtagja enyhe szellemi visszamaradottságban szenved, ha nem sajnálja az életét sziszifuszi házimunkára, de javaslom feljavítani a lakás ablakszigeteléseit és mikrofilteres ventilációs berendezést felszerelni a lakásba. Ez az épeszű megoldás egy nagyon poros környéken levő lakásnál! A befektetés néhány hónap alatt megtérül!

2021. szept. 24. 02:40
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon érdekes,amit írsz olyan szempontból,hogy mindenkinél más számít tisztaságmániának.

Nekem ilyen hosszú idő sosem volt,hogy nem porszívóztam,de 2-3 hónap volt már,hogy a szőnyeget nem porszívóztam fel,csak a parkettát mosom fel,ha poros.

Viszont pl a kanalakat,tányérokat mindig elmosom,akkor is ha már valaki elmosta,és a szekrényből veszem ki,mert tudom,hogy mások nem mosogatják el olyan gondossággal,mint én.

Ha a hűtőbe valaki koszos kézzel belenyúl,attól rosszul leszek,vagy nem mos kezet evés előtt.

Nekem olyan volt mégis,hogy 3 évig nem súroltam ki a szőnyeget,pedig évente kellene.

2021. szept. 24. 03:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!