Hogyan szoktassam le anyámat a tisztási mániájáról?
Hogy kinek mi a sok, vagy kevés, igazából erre nehéz válaszolni. Saját magamból kiindulva, laktam 1 babával és a férjemmel egy panel 3.emeletén. Ott elég volt heti egy porszívózás, és egy felmosás. Majd elköltöztünk családi házba, és lett még egy gyerek is. Itt már sokszor a hét 2 sem volt elég. Igazából mindenki maga látja, hogy nála hogy porosodik.,vagy koszosodik a lakás.
Anyád ettől nem tisztaság mániás. Nekem van ilyen rokonom. Ő hetente ablakot pucol, naponta porszívózik, felmos, sorolhatnám.
2 naponta porszívózás?
Dolgozik valahol?
Szerintem inkább naponta súrolja ki a szőnyeget,az biztosabb:DD
Én évente egyszer porszívózom ki a szobámat. Nemrég viszont olyan szétszórt voltam, hogy 3 évig elmaradt a szobám kiporszívózása. Ettől eltekintve tisztaságmániásnak érzem magam. Minimum hetente tiszta ruhát veszek magamra, újabban rászoktam a napi zokniváltásra, és különösen adok a hűtő és a konyha szagtalanságára.
A heti két porszívózás elmebetegségnek számít nálam.
Míg a tisztaságmániás anyám és naponta 2x-3x felmosó nagyanyám vitte a háztartást - addig állandóan okádék-büdös volt a hűtő és a mosott ruhákkal sem voltam elégedett. Amióta csak én és a testvérem vagyunk a háztartásban, azóta nincs hűtő-bűz, konyha-bűz, nyári-bűz, büdös frissen mosott ruha, stb.. A szobámban vannak porcicák - de azok szobatiszták - és enni sem kérnek. Higiénikusabbnak érzem az életemet tisztaságmániás némberek nélkül!
#17-es vagyok, és szeretnék egy megoldási javaslatot írni a kérdezőnek:
Sajnos a kérdező kérdéses családtagja enyhe szellemi visszamaradottságban szenved, ha nem sajnálja az életét sziszifuszi házimunkára, de javaslom feljavítani a lakás ablakszigeteléseit és mikrofilteres ventilációs berendezést felszerelni a lakásba. Ez az épeszű megoldás egy nagyon poros környéken levő lakásnál! A befektetés néhány hónap alatt megtérül!
Nagyon érdekes,amit írsz olyan szempontból,hogy mindenkinél más számít tisztaságmániának.
Nekem ilyen hosszú idő sosem volt,hogy nem porszívóztam,de 2-3 hónap volt már,hogy a szőnyeget nem porszívóztam fel,csak a parkettát mosom fel,ha poros.
Viszont pl a kanalakat,tányérokat mindig elmosom,akkor is ha már valaki elmosta,és a szekrényből veszem ki,mert tudom,hogy mások nem mosogatják el olyan gondossággal,mint én.
Ha a hűtőbe valaki koszos kézzel belenyúl,attól rosszul leszek,vagy nem mos kezet evés előtt.
Nekem olyan volt mégis,hogy 3 évig nem súroltam ki a szőnyeget,pedig évente kellene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!