Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen egy olyan házasságban...

Milyen egy olyan házasságban élni, ahol a feleséget kontroll alatt tartják?

Figyelt kérdés
2021. szept. 22. 20:42
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
83%
Az önmagában egy beteges állapot ha önállóságra képtelen valaki. Tehát nem "jó" neki ha egy elnyomó személyiség még rá is telepszik bónusznak. Nem előny, csak kihasználja valaki a sérül állapotát.
2021. szept. 23. 00:00
 12/25 anonim ***** válasza:
85%
#10 ismerek ilyen nőt. az anyja "irányítása" (értsd: elnyomása) alatt nőtt fel, férjhez ment, azóta a férje "irányítása" (értsd: elnyomása) alatt él. jó ez? milyen élet ez?
2021. szept. 23. 00:02
 13/25 anonim ***** válasza:
100%

Személyes tapasztalat:ritka szar

Ugyan házasság nem volt (szerencsére) csak együttélés

Míg külön éltünk szép és jó volt minden

Összeköltöztünk és a sarki kisboltba nem mehettem le a felügyelete nélkül, miután sikerült kiszabadulnom a kapcsoatból kiderült, hogy bevolt kamerázva a lakás. Verbálisan és később fizikálisan is bántalmazott. SEHOVA nem mehettem nélküle, és hozzánk sem jöhettek, ha nem volt otthon (értsd: a vízórás csávót sem engedhettem be) de ő szabadon csavaroghatott

1 év volt mire sikerült lépnem... féltem tőle

Azóta boldog házasságban élek, egy olyan férfivel aki a tenyerén hordoz. És van egy csoda kislányunk is. Nehéz volt eljutni idáig, hisz nem bíztam senkiben...

2021. szept. 23. 08:19
 14/25 anonim ***** válasza:
100%
Borzalmas. Az egyik barátnőm majdnem hozzáment egy ilyen kontrollmániás emberhez. Jött a szöveg, hogy így szereti úgy szereti, mindent megadott. A barátnőm azért egy elég karakán csaj, meg csapatsportol, illetve vendéglátóhelyen dolgozik. Nehezítő körülmény, hogy a srác külföldön lakott. Eleinte napi 1x beszéltek, aztán a srác kezdett szép lassan rátelepedni, hívta reggel ébredés után, hívta délben, este, vagy bármikor máskor amikor eszébe jutott. Aztán jött hogy ne menjen ide-oda, ne menjen a csapattal bulizni, féltékeny volt a munkahelyére... kb mindenre. Elég hamar gyűrűt adott neki. Már akkor szóltunk neki, hogy ez a pasi gázos, jobb lenne hagyni a fenébe, de a barátnőm annyira vágyott a családra, hogy ezt figyelmen kívül hagyta. Aztán kiment pár hétre a sráchoz lakni, és szó szerint hazamenekült onnan. Nem mehetett sehova, minden percével el kellett számolnia, a srác elvárta volna hogy otthon üljön egész nap. Voltak veszekedések, súrlódások, időben rájött, hogy végig igazunk volt és még időben kilépett egy ilyen elnyomó kapcsolatból.
2021. szept. 23. 10:04
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A férj tartja kontroll alatt, vagy esetleg egy mérgező szülő? Láttunk már olyat is..
2021. szept. 23. 13:08
 16/25 anonim ***** válasza:
14%
Házasságról van szó (amúgy már vártam mikor kezdi rá itt valaki a mérgezőszülőzést, témától függetlenül...)
2021. szept. 23. 13:14
 17/25 anonim ***** válasza:
0%
Lehet attól házasságban, hogy anyuci rángatja dróton a háttérből, nem? Tök jó, hogy te ilyeneket vársz, hogy valaki bedobja. 😉 Én is vártam az első megjegyzést rá. 🥰
2021. szept. 23. 13:18
 18/25 anonim ***** válasza:
21%
Még szép hogy vártam, hisz ezen az oldalon mindenért IS szülő a hibás (most már akkor is ha a gyermek házas ember..)
2021. szept. 23. 13:20
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

14 vagyok... meg vagyok áldva zűrös barátnőkkel. Egy másik csajszival történt meg, akit amúgy egy szintén talpraesett vagány lánynak ismertem meg, hogy összeszedett valahol egy srácot. Már együtt voltak pár hónapja, mikor a srác kimutatta a fogafehérjét. Addig minden ok volt, bár azért voltak beszólásai, de a csajszi csak csipkelődésnek fogta fel, aztán ezek egyre durvábbak lettek, nem trágárság miatt, hanem az az önbecsülést aláásó. Soha semmi nem volt jó, amit csinált, majd jött a ne járj el ide-oda, ne beszélgess más férfiakkal (munkatársakra is nagyon féltékeny volt). Egyszer elmentünk bulizni, csajos estét tartani (mindenkinek volt párja, nem pasizni mentünk), nála alapoztunk, bár a srácnak is velünk ivott, mikor közöltök, hogy akkor megyünk tovább ez nem tetszett neki (meg az egész ötlet, amúgy őt is hívtuk, de nem akart jönni, mert nem szeret bulizni) dünnyögött, mi meg elmentünk. Buli után elköszöntünk, nem mondom, hogy nem voltunk erősen spiccesek, de nem volt komoly a dolog, jól éreztük magunkat. Másnap hívott, hogy nem mennék-e fel hozzá. Láttam, hogy baj van, kisírt szemek, először nem is akarta elmondani, hogy mi van, de csak kiszedtem belőle. A drága párja amíg odavoltunk, otthon jól bepiált, amikor hazaért totál kiakadt, kiabált vele, meg is ütötte, majd részegen elhajtott kocsival, amit össze is tört.

Akkor mondtam neki, hogy most azonnal szakítsanak, ez nem ok.

Aztán már aznap este jött a csávó, hogy jajj nem úgy gondolta, bocsánatot kért, de ezért a csaj volt a hibás, mert minek ment el bulizni, mikor nem engedte el. Kb 2 napig tartott az idill míg újra megütötte. Na így tanulta meg egy életre, hogy milyen emberekkel ne kezdjen soha.

A legtöbb ilyen korlátozós kapcsolat így kezdődik, először minden ok, mézmáz, aztán szép lassan aláássák az ember önbecsülését, aztán jön a ne menj ide, ne találkozz azzal, telefon ellenőrizgetések. Féltékenység mindenre és mindenkire. Van aki itt megáll, a durvábbak az erőszaktól se riadnak vissza és közben olyan helyzetet teremtenek, hogy a másik kiszolgáltatott legyen neki.

2021. szept. 23. 13:26
 20/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem volt benne reszem😂

Minden este atnezte a telefonom, mindent letorolt rola (meg a gmailt is..) kozos profilunk volt facen de csak o hasznalhatta..😀 persze kozbe ra is irkalt nokre, exeire, haverja felesegere.. majdnem 1 eve nem ver vele az Isten🥰 eletem dontese volt otthagyni.

2021. szept. 24. 07:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!