Mi lesz az ilyen nőkkel/férfiakkal, ha sosem változnak? Vagy egyszer mégis?
Pl. az olyan nőkkel akik sokat hazudnak, emiatt tönkremegy a párkapcsolatuk. Vagy akik hűtlenek a párjukhoz.
Megváltoznak, ha látják, hogy bennük van a hiba? Vagy örökre egyedül maradnak? Esetleg találnak egy "palimadarat" aki elfogadja őket így?
És a férfiakkal, akik mondjuk bántották a barátnőjüket? Leszoknak erről (akármilyen segítséggel, esetleg maguktól jönnek rá, hogy ez így nem jó), vagy találnak egy nőt aki eltűri a sok pofont/megcsalást és megaláztatást? Vagy ők egyedül maradnak?
Mit gondoltok ezekről az emberekről? Tényleg soha de soha nem tudnak megváltozni? Vagy esetleg ők is megtalálják az igazit, akiért igenis képesek letenni az italt/hűségesek maradni/leszokni az ütlegelésről?
És ha magamtól nem sikerül rájönni, megkérdeznék egy őszinte embert, aki elmondaná, hogyha nem viselkednénk r*bancként, akkor nem hagynának el a férfiak.
(Ez csak példa volt, ne értsétek félre!)
Akkor igényem lenne arra, hogy változtak/változtassak. Hiszen az ember társas lény, nem élheti le az egész életét egyedül. Vagy mégis?
A magad kedvéért változz, a magad kedvéért tedd le a cigit/italt. Ha más kedvéért teszed, azt nevezheted bárhogy... azért van, hogy megfelelj másnak, hogy (jobban) szeressen, ne hagyjon el, elismerjen... stb. Mi ez, ha nem megfelelési kényszer?
És ha a párod kedvéért megváltozol, ha dob a párod, mit csinálsz? Visszaalakulsz? Mert akkor sok értelme volt az egésznek. Vagy nem változol vissza, de néhány kapcsolat után annyit változtál mások kedvéért, hogy a végén már azt sem fogod tudni, valójában ki vagy.
De ha TE le akarsz szokni, TE jobb emberré akarsz válni, annak van értelme, és lehetséges. De belőled kell fakadnia.
*Esetleg találnak egy "palimadarat" aki elfogadja őket így?
Lehet ilyen gúnyosan fogalmazni, de tulajdonképpen ez a szeretet lényege.
*Esetleg találnak egy "palimadarat" aki elfogadja őket így?
Lehet ilyen gúnyosan fogalmazni, de tulajdonképpen ez a szeretet lényege.
A palimadarat arra értettem, aki elfogadja, hogy a párja üti-veri, megcsalja, kihasználja...
*Senki nem érdemli meg az ütlegelést, bántást, hazudozást, tehát ha valaki állandóan ilyeneket művel, az nem azért van, mert nem az "igazival" van, hanem mert ez egy szervesen hozzátartozó jellemhibája az illetőnek
RÉSZBEN egyetértek. Valóban senki nem érdemli az ütlegelést és a bántás és a hazudozást. Esetleg nevezhetjük jellemhibának is.
Ettől függetlenül továbbra is állítom, hogy a másik fél is hibás: senkit nem kényszerítenek, hogy tűrjön, el lehet menni, ha nem teszik. Ha valaki marad, az a saját döntése. Én nem tudom sajnálni azokat, akik sírnak, hogy de szar nekik, és továbbra is tűrnek... mert félnek, hogy magukra maradnak vagy hogy nem lesz, aki eltartsa őket, vagy hogy nem találnak jobbat.
*őszinte embert
Hol találsz őszinte embert? Honnan tudod, hogy veled ott és akkor 100%-osan őszinte? Ha a legjobb szándék vezérli is, honnan tudod, hogy jól látja a dolgokat és igaza van?
"Ettől függetlenül továbbra is állítom, hogy a másik fél is hibás: senkit nem kényszerítenek, hogy tűrjön, el lehet menni, ha nem teszik. Ha valaki marad, az a saját döntése."
Persze, de sokan - mint én is - azt hiszik, hogy a párjuk megváltozik, hogy jobb ember legyen.
Bár én szerencsére elkerülöm az olyan ffi-akat akikről ilyen hírek mennek, hogy veri a kedvesét.
Például egy legjobb barát őszinte.
Ha én megcsaltam az eddigi 3 pasimból mind3at, és valaki azt mondja, hogy szinte r.banc vagyok, akkor csak van benne valami, nem?
Egy kivülállónak nem az az érdeke, hogy hazudjon. Elmondja a véleményét.
Nézd, Kérdező, az emberek megértéséhez mindig a viselkedésük gyökerét, vagyis az eredendő kiváltó okot kell keresni.
Amit te érthetetlennek vélsz - például azok a nők, akik elviselik a verést, bántalmazást, lelki terrort, sokszor társfüggők, és csak egy illetővel kapcsolatban képesek meghatározni magukat, ezért kötődnek a férfihez, esetleg lelki sérülést szenvedtek korábban, amiért talán természetesnek is veszik ezt a viselkedést a férfitől. Talán anyagilag függenek, vagy az egyedülléttől félnek, és már megszokták a helyzetüket. Ezek szoktak előfordulni, és ezért nem lépnek a nők.
Vagy hogy miért nem változik meg az illető, ha egyszer látja, hogy a másik az ivás és félrelépés abbahagyása óta boldog kapcsolatban él stb.
Azért nem változik meg, mert neki nem célja egy mindkét fél számára boldog párkapcsolat. Neki eredendően csak és kizárólag a saját élvezete a fontos, neki nem szempont, hogy a másik fél boldog legyen vele, neki az a fontos, hogy Ő csinálhassa azt, amit akar, Ő érezze jól magát, Ő neki legyen még pluszba ilyen meg olyan partnere, akit esetenként havonta váltogat. Érted? Tehát az a cél, amiért szerinted ő neki meg kéne változnia (tartós, egyenrangúan boldog párkapcsolat), az NEKI NEM CÉL, NEKI NEM FONTOS, ezért nem is fog megváltozni, neki így jó, ahogy van.
Illetve a féltékenykedés megváltoztathatóságáról is úgy lehet dönteni, ha megvizsgáljuk a kiváltó okokat és az illető tudatossági szintjét. Ha valaki elég tudatos, és képes önreflexióra, akkor önmaga is változhat, de ez nem gyakori. Ezért léteznek pszichológusok vagy párkapcsolati tanácsadók, akik ezeket feltárják és a páciens szintjének megfelelően vezetik rá a megoldásra őt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!