Az, hogy családcentrikus e valaki mennyire múlik neveltetésen? Vagy családi mintán múlik? Vagy min?
Saját döntésen és természeten.
Mi nagyon összetartó család voltunk, csomót összejártunk, stb, én meg alig várom, hogy végre hazaérjek a csendbe és azt csináljam, ami nekünk (párom-én) megfelel.
Ha pl saját gyerekekre gondolok, a hideg ver, eszem ágában nincs szülni.
"4 gyerekem van, igen különböző természettel. Mindegyik családcentrikus, a különböző természetük ellenére. Tehát akkor mégiscsak a nevelés miatt azok."
Nem értem, hogy jön logikailag, hogy akkor biztos a nevelés miatt olyanok. Hisz van alaptermészetük. Pont erről beszéltem. Nem tudom megérteni helyetted. Ha nem megy, inkább engedd el.
14- mint írtam,igen különböző a természetük.Tehát nem a veleszületett jó természetük miatt családcentrikusak. Akkor meg marad az, hogy a nevelés miatt azok. (amire törekedtem is)
Nehéz felfogni, mi?
El kellene gondolkodni azon, hogy ha 1 vagy 2 gyerek lenne csak csal.centrikus, akkor ráfoghatnánk a szerencsére, a veleszületett jó természetükre. De ha mind a 4 gyerek az, akkor nem a szerencsén, meg a veleszületett természeten múlik, hiszen nem egyformák, nagyon is különböznek!!!
De nem érted. A természetük lehet különböző, és mégis mindegyiknek a része lehet, hogy akar gyereket.
Aki családcentrikus, annak nem mind ugyanolyan a természete, mégis a személyiségük része, hogy családcentrikusak.
Az, hogy egy, kettő, akárhány tulajdonságban egyeznek, nem jelenti azt, hogy mindegyikben kell, és azt sem, hogy a nevelés eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!