Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Az, hogy családcentrikus e...

Az, hogy családcentrikus e valaki mennyire múlik neveltetésen? Vagy családi mintán múlik? Vagy min?

Figyelt kérdés
Nemtudok dönteni emiatt várok független véleményeket.

#család #családcentrikusság #Családazelsőmindenmáscsakutána
2021. szept. 7. 08:53
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
81%
Nem nevelés. A gyerekeknek, mindannyiunknak van egy természete, mikor megszületünk. Ha mindannyian üresen születnénk, akkor ja, a nevelés lenne a tényező.
2021. szept. 7. 14:23
 12/17 anonim ***** válasza:
32%
11- mint írtam, 4 gyerekem van, igen különböző természettel. Mindegyik családcentrikus, a különböző természetük ellenére. Tehát akkor mégiscsak a nevelés miatt azok.
2021. szept. 7. 21:24
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Saját döntésen és természeten.

Mi nagyon összetartó család voltunk, csomót összejártunk, stb, én meg alig várom, hogy végre hazaérjek a csendbe és azt csináljam, ami nekünk (párom-én) megfelel.

Ha pl saját gyerekekre gondolok, a hideg ver, eszem ágában nincs szülni.

2021. szept. 9. 10:29
 14/17 anonim ***** válasza:
78%

"4 gyerekem van, igen különböző természettel. Mindegyik családcentrikus, a különböző természetük ellenére. Tehát akkor mégiscsak a nevelés miatt azok."

Nem értem, hogy jön logikailag, hogy akkor biztos a nevelés miatt olyanok. Hisz van alaptermészetük. Pont erről beszéltem. Nem tudom megérteni helyetted. Ha nem megy, inkább engedd el.

2021. szept. 9. 11:51
 15/17 anonim ***** válasza:
62%

14- mint írtam,igen különböző a természetük.Tehát nem a veleszületett jó természetük miatt családcentrikusak. Akkor meg marad az, hogy a nevelés miatt azok. (amire törekedtem is)

Nehéz felfogni, mi?

El kellene gondolkodni azon, hogy ha 1 vagy 2 gyerek lenne csak csal.centrikus, akkor ráfoghatnánk a szerencsére, a veleszületett jó természetükre. De ha mind a 4 gyerek az, akkor nem a szerencsén, meg a veleszületett természeten múlik, hiszen nem egyformák, nagyon is különböznek!!!

2021. szept. 9. 19:35
 16/17 anonim ***** válasza:
74%

De nem érted. A természetük lehet különböző, és mégis mindegyiknek a része lehet, hogy akar gyereket.

Aki családcentrikus, annak nem mind ugyanolyan a természete, mégis a személyiségük része, hogy családcentrikusak.

Az, hogy egy, kettő, akárhány tulajdonságban egyeznek, nem jelenti azt, hogy mindegyikben kell, és azt sem, hogy a nevelés eredménye.

2021. szept. 10. 12:06
 17/17 anonim ***** válasza:
Nem, aki introvertált, nem akar majd családot jó eséllyel, mert szereti a csendet.
2023. dec. 31. 01:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!