Melyik római katolikus templomot ajánlanátok keresztelőhöz Budapest 11. kerületében (vagy szomszédos kerületekben)?
Szent Gellért (Bartók Béla út vége)
A keresztelő a 11-es mise végén szokott lenni. A misén illik ott lenni, de van egy üvegfallal elválasztott rész, ahová a kisgyerekesek mehetnek. Itt még akár pelenkázni, etetni is lehet, nem baj ha hangoskodnak a gyerkőcök (van sok játék).
A plébános atya (Forgács Alajos) jó fej, én úgy vettem észre elég rugalmas.
Mi ott kereszteltük a lányomat, hamarosan a fiamat is.
szia!
nekem azt mondta az atya, aki keresztelte a lányomat, h csak ott keresztelhetik, ahova be van jegyezve (ahová a szülei is be vannak)más esetben kikérőt kell küldenie a kiválasztott atyának az "eredetihez":)
Kedves 9.09-es hozzászóló!
Valóban így van, de inkább vállaljuk a plusz "papírmunkát", uis a mi plébániánk itt a 11. ker-ben sajnos egyáltalán nem hasonlít templomra:-( Nekünk is ez lett volna a legkézenfekvőbb,a legközelebbi, de.....
Első vagyok. Először az irodában dolgozó fiatalember minket is küldött valami kikérőért oda, ahová tartozunk. Kiderült, hogy hivatalosan 2007-ben megszüntették, bár van ahol még mindig ragaszkodnak hozzá. Szent Gellértben a plébános nem ragaszkodott.
Megkérdezhetem, hogy helyileg ti melyik plébániához tartoztok?
Sziasztok! Jó tudni, h megszüntették ezt a kikérősdit. Utánajárok majd.
Remélem, nem sértek meg senkit a válaszommal: a Szent Angyalok Templomhoz (Gazdagréti út) tartozunk.
Kívül elég modern épület, mégis azt gondoltam, arra számítottam, belülről "templomosabb" lesz.
Nehezen tudok azonosulni a nagyon modern dolgokkal, lehet, hogy másnak bejön ez a stílus.
Egy kicsit olyan érzésem volt, mint amikor az ember néhanapján látja aHIT gyülekezetes szónoklatokat. Aluminium/fémszékek, szinte színházi lelátó stílusban...
Amúgy megnéztem a Szt Gellértet is, az sem "régivágású" templom, de közelebb áll az elképzeléshez:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!