Felvegyek hitelt? Tudom, hosszú a történet, de enélkül nem nagyon lenne világos.
Figyelt kérdés
Dióhéjban a sztori:a szüleim 20 évnyi házasság után elváltak.Megy az anyázás mindkét oldalról.Apám nem volt a legjobb apuka és gyakran csalta édesanyámat.A válás miatt az egügyben dolgozó édesanyámnak ki kellett fizetnie 5,5 milliót apámnak.Bátyám,aki elkezdte az egyetemet,de inkább dolgozni kezdett, azt javasolta anyámnak,hogy vegyünk fel 10 millió hitelt majd ő fizeti( a 110 ezres fizujából havi 80-at).Mondtam anyámnak hagyjuk inkább úgyse tudjuk megtartani a házat,de belement.Bátyám össze-vissza átcseszte,és elég mélyen belenyomott minket a szarba.Én érettségi után kimentem angliába 9 hónapra.Összespóroltam több mint egy millió Ft-t.Úgy terveztem, hogy befektetem és megveszek ezt azt, amire szükségem van.(1 évvel vagyok fiatalabb bátyámnál)Amint hazajöttem pár hónap alatt elment a pénzem a törlesztőre.Ja am bátyám vett egy 5,5 milliós hondát közben a házra hitelre,szal olyan 8 misi az egész.Elszarta a munkahelyét és a banki hitelt sem fizette soha.Én elkezdtem az egyetemet és felvettem egy év alatt 350 ezer ft diákhitelt is.Persze ez se volt elég mert a havi hitelek 200 ezer ft.Anyám már körbetartozik az ismerősöknek.Most megint azt akarja hogy vegyem fel a diákhitelt.Nem látom értelmét mert gyakorlatilag már viszi a bank a házat.Most kéne helyből másfél misi,ez a 200, amit kapnék nem oszt nem szoroz.Lehetőséget kaptam arra, hogy egy nagy cégnél gyakornokként dolgozzak.Amit ott keresnék az is menne a levesbe,de úgyse lenne elég.Mondtam anyámnak, hogy nem akarom magam már adósságokba verni.És amúgy is, hitelből nem lehet hitelt fizetni.Nagyon erősködik, hogy vegyem fel.Hát ennyi volna.2010. aug. 30. 20:33
21/25 anonim válasza:
Azért ez úgy volna igazságos, ha meghallgathatnánk a báty, meg az anyu hozzászólását is. Biztosan az ő szempontjukból másként is lehet a dolog. Ugye mindenki a saját igazát erősíti.
22/25 anonim válasza:
Szia! Kíváncsi lennék hogy hány éves vagy? Ne haragudj, hogy ezt írom de téged nagyon kihasználnak, NE ENGED!!!Ez a lényeg, a többit meg leírták az elötem lévők!
23/25 anonim válasza:
Én nem venném fel. Megpróbálnék tőlük külön menni egy albérletbe és fizetném azt, kezdenék egy külön életet tőlük. Gondolom ők sem kérdezték meg tőled, hogy ilyen életet akarsz-e magadnak? Fiatalon mások hülyeségét törlesztgetni. Lemondanék a házról és igyekeznék spórolni, teremtetni magamnak majd egy sajátot.
24/25 A kérdező kommentje:
Helló!
20 vagyok.Igyekeztem tényszerűen leírni mindent.Sok mindent még így is kihagytam.Az anyám mellett szól, hogy próbálja rendbe hozni a dolgokat,de sajnos nem jól:S Teljesen elvesztette a realitás érzékét.Nem fogja fel ,hogy ha hitelt veszünk fel hitel kifizetésére,akkor később többet kell törleszteni.Időközben a barátnőmhöz költöztem.Megpróbáljuk egyenesbe hozni az életem.
2010. szept. 6. 16:54
25/25 anonim válasza:
Szerintem, nagyon jól tetted, hogy elöltöztél otthonról.Igaz ,hogy fiatal vagy, de úgy nézem hogy neked több eszed van mint anyukádnak!És ne enged magad befolyásolni! Éld az életed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!