Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha anyukámék nem...

Mit tegyek ha anyukámék nem engedik, hogy otthon maradjak egyedül 19 évesen?

Figyelt kérdés

Nem mernek otthon hagyni. Szerintük bezárni se tudom a házat, felgyújtom stb. (Egyik sem igaz). Valamint attól félnek, hogy pasikat viszek oda mikor egyedül vagyok.

Most is el kellett velük jönnöm egy 10 napos nyaralásra. Nem élvezem. Nincs itt semmi jó, semmi buli, még a strand is rossz. Még azt sem mondhatom, hogy a nyári melót kipihenem, mert csupa kisgyerekes család van az apartmanban. Állandóan visítás megy. Szívesen maradtam volna otthon, de akkor ők sem mennek el otthonról, azt meg nem akartam, hogy miattam kihagyják a nyaralást. Nincs annyira közeli barátnőm akihez beköltözhetnék ezidőre.

Megfogadtam, hogy jövőre bepasizok és elköltözök hozzá, vagy elmegyek nyaralni vele ezidőben, még nem tudom.

De miért van az, hogy a 19 éves lányukat képtelenek egyedül hagyni? De még itt is! Lementem a boltba pudingért és már azonnal hivogattak, hogy merre járok, ugye nem mentem el idegenekkel....

2021. aug. 20. 08:55
1 2 3
 11/25 anonim válasza:
90%

Kedves #6os... Elég bunkón nyilvánultál meg, na meg semmi értelme nem volt a kommentednek. Itt nem arról van szó, hogy a lány életképtelen, és ezért a szüleim akar maradni, hanem arról, hogy ő lépne, ha lenne rá lehetősége, de egy diáktol ne várjunk már el milliókat, hogy egy albérletet fel tartson minimum, plusz valószínűleg a szüleitől sem kapna támogatást az elköltözésre, mivel pont ők azok, akik vissza tartják. Az én anyukám is 19 évesen szülte meg 29 éve a nővéremet, de régen ezt is várták el.

Szerintem kedves kérdező, ülj le velük beszélni valamikor, és mondd meg nekik, már felnőttél, és még mindig a kislányuk vagy, csak már máshogy. Szeretnél néha egyedül lenni, szeretnél pár év múlva el költözni, és örülnél a támogatásuknak. Szerintem ezt tudod, de nagyon szeretnek, és attól félnek, hogy elveszítenek, az egyetlen gyermeküket, és nem bírnának azzal a tudattal élni, hogy nem láthatnak minden nap. Én ilyenkor mindig azzal nyugtatam a szüleimet, hogy hamarosan lesz unokájuk, és akár minden nap ott lehetnek vele, akár el is kényeztethetitek. 😄 Ilyenkor már csak az unokárol beszéltek, amit a két idősebb testvéremtől már meg is kaptak. 😄 Az, meg hogy nem mernék rád bízni a házat, az lehet egy kifogás is, de az is lehet, mivel tudják nem voltál önálló, így nem bíznak benned, hogy probléma mentesen elboldogulnál, csak féltenek. ☺️☺️ Mindenesetre szerinten beszélj velük, és ha úgy van akár privátban is irhatsz a fejleményekről ☺️

2021. aug. 20. 09:29
 12/25 anonim ***** válasza:
45%

De ezt miért nem beszéled meg velük? Mi ezen nem tudunk változtatni.

Nem hisztizve, hanem szépen mond el nekik az érveidet. Beszélgessetek, mik a félelmeitek, mit szeretnétek, keressetek kompromisszumot.

Ha pedig nem változik a dolog, akkor nagy levegő és kitartást míg ki nem repülsz a fészekből.

2021. aug. 20. 09:31
 13/25 anonim ***** válasza:
29%
Legközelebb kérdezd meg őket, miért neveltek ennyire életképtelenné.
2021. aug. 20. 09:39
 14/25 A kérdező kommentje:

Nem neveltek életképtelenné. Főzök, mosok, takarítok, dolgozok (nem annyit, hogy fenntartsak egy külön háztartást), autót vezetek(szintén csak felügyelettel, pedig nem vezetek rosszul), elintézem a személyes ügyeimet,tanulok...mit is kéne még tennem ennyi idősen?

Hát tőlem unokát nem fognak kapni és nincs is tetsvérem. De ennek ellenére szeretnék önállósúlni :c de úgytűnik ilyesfajta közegben még várat magára pár évet.

A megbeszélés jó ötlet, csak néha az észérvekből sem értenek.:D de ha hazaértünk megpróbálom betörni őket. Nagyon féltenek mindig, hogy valaki bánt, vagy megerőszakol, elrabol stb. Valamint naívnak hisznek (pedig nem vagyok az) és felelőtlennek is (az se vagyok).

2021. aug. 20. 10:05
 15/25 anonim válasza:
16%
Te legalább nyaralsz nekem még arra se telik. Amúgy nőként könnyebb. Ha megtalálod a párod akkor meg van oldva az életed. Mert ketten már könnyebb külön életet folytatni. Egy nőnek pedig könnyű párt találni. Egy feladatod van. Normalisat válassz igazából ennyi.
2021. aug. 20. 10:42
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
7-es vagyok, úgy értettem, hogy a kérdést mutasd meg.
2021. aug. 20. 10:57
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
10 éves korom körül már otthon maradhattam egyedül míg a szüleim nem értek haza a melóból és a bátyám edzésen volt. 13 évesen Gödről bevonatozhattam egy barátnőmmel BP-re a Westendbe egy kicsit vásárolni. Téged nagyon túlféltenek. A pasizás csak akkor jó ötlet, ha tényleg szereted őt. Fősuli+kolesz nem megoldhato a keresett pénzedből??
2021. aug. 20. 10:59
 18/25 A kérdező kommentje:
Nőként se könnyebb. A férfiaknak is rengeteg elvárása van, de azért köszi.
2021. aug. 20. 15:17
 19/25 anonim ***** válasza:
62%
Most meg kéne sajnálni, hogy kényszerítettek egy 10 napos nyaralásra? Már ha igaz egyáltalán.
2021. aug. 20. 18:23
 20/25 A kérdező kommentje:
Sajnálom ha téged nem vittek 19-es. Van ez így. Én meg nem akartam menni. Ettől még nem kell "ha igaz egyáltalán" mondatokat írnod. Csak kötekedni akarsz, be is jelentem ezzel a válaszod.
2021. aug. 20. 18:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!