Mit tegyek, ha a párom lánya vállalhatatlanul viselkedik velem, de nem lehet rászólni?
Pár példa:
-Frissen lett nálam festve, 2 hete éjjel besz_Rt, majd összekente vele a falat.
-Voltunk nyaralni, 4 bikinimet a második nap titokban belepakolt a hátizsákjába, majd beledobta őket az egyik kinti kukába. Drágább darabok voltak, Missoni, Agent Provocateur és Fendi. Utólag mondta meg, hogy ő volt, mikor már azt hittük a párommal, hogy ellopták őket (bár fura is lett volna, hogy csak azokat).
-Ha olyat főzök, amit nem szeret, akkor nem az van, hogy nem eszik belőle, hanem kiborítja az asztalra, ledobja tányérral együtt a földre, vagy pl. ha csirkehús, direkt odaadja a kutyámnak, aki allergiás rá (el lett mondva neki kb 15-ször már). És nem azért főzök olyat, amit nem szeret, hogy kitoljak vele, hanem mert ő mondja, hogy azt kér. Majd mikor elkészül, közli, hogy ő amúgy ezt utálja és csináljak mást.
-Vettem a párom szülinapjára egy drágább parfümöt, még aznap kifújkálta az üveg háromnegyedét a lánya titokban.
De oldalakon át tudnám írni még, hogy miket csinált...
Tűntek el már parfümjeim, ékszereim is "apás hétvége" után, de ezeket nem tudom rábizonyítani. Azóta inkább zárom a gardróbom és a hálószoba ajtaját, mióta jön, "jobb félni, mint megijedni" alapon.
11 éves, teljesen tudatosan csinálja ezeket.
Nem lehet rászólni, merthogy annyira ritkán van az apjával -2 hetente- és hogy az az időszak ne a veszekedésről szóljon már... Ha mondjuk csúnyábban nézek rá, vagy 1-1 gonosz beszólása után vágok egy pofát, a párom rajtam kéri ezeket számon a gyerek előtt, meg hogy nekem mi bajom van a gyerekével. Alapjáraton semmi nem lenne, mert nincs bajom a gyerekekkel, azt is elfogadtam, hogy neki van egy előző házassága, van egy gyereke. Mindig azt erősítettem, hogy persze, hozza ide, csináljunk közösen programot, stb. Elhiszem, hogy a kislánynak is nehéz ez, de így akkor sem viselkedhet... És a szülei nem is most váltak el, hanem már 7 éve és nem is miattam, hanem mert az anyja terhes lett az akkori szeretőjétől és hozzá is ment még szülés előtt. Otthon a mostohaapjával mégis normálisan viselkedik.
Szeretem a páromat, ő is engem. De mégis sokszor egy ilyen hétvége után elgondolkozok, hogy biztos kell ez nekem? Arra is gondoltam már, hogy ezeken a hétvégéken egy barátnőmnél alszom, vagy elmegyek a szüleimhez, de most komolyan én hurcolkodjak a saját házamból?
De hát pont, hogy szó nélkül hagyod.
Anyukának mi oka van téged gyűlölni, ha nem te vagy a válóok csajszi? Ennyi év után fura lenne, hogy így áll az exhez, ha egyszer van saját élete.
Mert az anyja ilyen.
Ismerősöm dolgozott vele, ott ugyanezt csinálta a munkatársaival. Őket is elhordta mindennek a hátuk mögött, leveleket írt nekik, hogy mondjanak fel, meg ilyenek. Az iskolában a többi szülőt kezdte ki anno ugyanígy.
Valami elmebaja van, az tuti.
A pároddal kell először megbeszélni. És elmondani neki, hogy ez így nem fog menni tovább.
Utána a gyereket is leültetni és szembesiteni ezekkel.
De amíg a párod nem áll melléd, addig ez veszett ügy. És előbb utóbb rá megy a kapcsolatotok.
Vagy megvárhatod, míg kinövi.
Bár sztem nem normális ha 11 évesen sz_rral kenegeti a falat. És az sem normális, ha az apja ezért nem cseszi le. Jóhogy nem veregeti vállon...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!