Keresztelő előtt lehet covidos a nagymama. Mit tennétek a helyemben? SOS
Borzasztóan rossz helyzet. Holnap lesz a 11 hónapos kislányom keresztelője. Anyukám 3 napja be van rekedve, ma már az orra is elkezdett folyni és köhög is kicsit. Egy háztartásban él apukámmal és a 2 tesómmal. A keresztelőn még a férjem szűk családja lenne, asztalfoglalásunk van egy étterembe, ők már nagyon várják és mivel onnan is egy gyereket keresztelnek ugyanekkor, így lemondhatatlan.
Anyukám azt mondta, hogy ő csak a templom ajtajánál állna kb dupla maszkban és az étterem előtt várna (az rengeteg idő, de addig ő nem tudna hazamenni). Ő ajánlotta apukámnak, hogy a tesóimmal inkább ők is egyenek külön (nekünk külön terem van foglalva, így nagyon kellemetlen lenne) vagy inkább ne is menjenek. Erre apa kiakadt, hogy ő neki ehhez nincs köze, ő nem beteg, ő ugyanúgy menne, mintha semmi nem történt volna.
Apa és a 2 tesóm ugyanúgy hordozhatja a covidot tünet nélkül, így nem szívesen ülnék velük emiatt összezárva egy terembe, félnék, hogy a kislányom elkapja, de bennem van, hogy bárhol összeszedhetjük, mivel állandóan megyünk valahova, sosem tudhatjuk ki beteg mellettünk + tavaly úgy kaptam el a covidot, hogy csak egy kötelező babavizsgálaton voltunk FFP2 maszkkal... 0 családi kontakttal.
A másik lehetőség, hogy mondom, hogy ne jöjjenek csak a templomba vagy oda sem. (A másik asztalnál ülés nekem olyan bizarr + lehet üres hely sem lenne). Egyrészt nekem ez lelkileg eléggé fájna (bár nem vallásosak, de a családdal szivesen lennének), úgy érezném kirekesztem őket, nagyon bántana a lelkiismeret, de akkor is, ha a babám pont ott kapná el a covidot emiatt. Másrészt apukám úgy megsértődne, hogy kb évekig nem szólna hozzám....
Ti mit tennétek a helyemben?
Köszönöm!
"Amúgy amikor én covidos voltam, annyi volt, hogy folyt az orrom 3 napig"
Csak szólok hogy erre a betegségre pont nem jellemző az általános takony fejűség. Például ez az egyik tüneti különbség amivel megkülönböztethető sejtésre, hogy covid19 vagy influenza
Én a helyedben lemondtam volna egyébként. Megtartjátok akkor hónapok múlva, ha úgy a jó. Úgyis találkoztok ismételten ugyanezzel az emberekkel 3 hét múlva.
Addig jelképesen megtarthattátok volna a keresztelkedést a keresztszülőkkel, ha olyan hamar akartátok volna.
Bár már mindegy.
Eleve nem jó úgy tartani ünnepséget, hogy valamelyik hozzátartozó beteg. (például: influenza) Most benne volt a pakliban hogy még covidos is.
A templomban távol ültek az emberek? Vagy oda is beült anyukád valakik mellé?
Mindenesetre ő is, te is hibás leszel, ha valaki emiatt lesz beteg. Bár reméljük ilyen nem lesz.
Fiatalként eléggé érdekes oldottátok meg. Felnőttként.
Azt mondta anya a templomban majd a templom végén ül, ehelyett ott tömörült mindenki mellett... Azt mondta dupla maszkot vesz fel, de egy db eldobható sebészi volt rajta.
Amúgy azért is nagyon hülye helyzet, mert a másik babát is ugyanekkor keresztelték, aki a mi gyerekünk unokatesója. Nem mondhatuttuk azt a másik nagymamának, hogy ti is maradjatok otthon, amikor ő nekik meg a keresztelő tényleg egy nagyon nagy esemény. Itt nem csak a mi gyerekünkről volt szó. Akkor valószínűleg empatikusabban oldom meg. Bár a családom sem állt egy cseppet sem empatikusabban nálam a dolgokhoz... Mondtam előtte amúgy a férjem családjának is, hogy mi a helyzet, de eszük ágába nem volt azt mondani, hogy akkor ne legyen kajálás, mivel attól a másik családrész ugyanúgy ünnepelt. Ígyis már 5 hónapot toltunk a keresztelőn, hónapok múlva is mi rá a garancia, hogy nem betegszik le valaki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!