Hogyan lehet kiszabadulni ebből a pokolból?
Van egy nővérem aki már elmúlt 30 éves illetve van az anyám aki az egészségügyben dolgozott de 3 éve egyáltalán nem dolgozik és azelőtt is kevesett keresett és van az apám aki dolgozik de egyre rosszabbul van már.
Mai napig panelban élünk a nővérem azt mondta nem akar se albérletbe költözni, se nem tud saját lakást venni. Nos mivel nem öröklünk semmit és nincs gazdag rokonság így én se tudok saját lakáshoz jutni de ebbe a 50 nm kis panel lyukba borzalom úgy lakni hogy állandóan ordibál a nővérem az anyámmal megy a mindennapos veszekedések a lakás abszolút nincs felújítva a nyílászárók nincsenek kicserélve nincsen leparkettázva és így megy ez már évek óta. Én 29 éves vagyok tehát én se vagyok már túl fiatal de eddig csak 12 milliót tudtam összegyűjteni a fizetésemből az évek alatt ez pedig még egy panelra sem elég sajnos. Viszont ha albérletbe mennnék akkor meg soha nem tudnék saját lakáshoz jutni egyszóval ez az egész egy ördögi kör. Nem tudom rá a megoldást, nyilván a pénz oldaná meg a helyzetet mert 4 felnőtt egy kis lyukban valami borzalom.
30 évesen, 12 millióval a zsebedben kuporogsz a családdal egy lepukkadt panelben amit pokolként aposztrofálsz és sajnáltatnád magad?
Ne haragudj, de megérdemled a sorsod!
Miféle ésszel gondolkodsz?
A világon MINDENÜTT hitelre vásárol ingatlant, aki nem született milliomosnak.
SOHA nem lesz annyi pénzed - hacsak nem nyersz a lottón - hogy kp-ért lakást vegyél BUDAPESTEN(!). 70 éves korodban sem, mert mire összejönne valamennyi, mennek fel az árak.
(Megjegyzem, ebben az országban 8 millió ember él vidéken, tehát az ország nem csak Budapestből áll.)
Multkor meg 28 eves voltal es munkanelkuli, azert nem akartal elkoltozni, vagy valami ilyesmi. A noveredet viszont szidtad, mert 30 evesen haza mert koltozni, es hogy ez milyen gaz. Biztos, hogy te vagy az, de gyorsan oregszel es egyre tobb penzed van, hogy csinalod? Csak mert legutobb nem volt 12 milliod :DD
Amugy nem tudom, hogy mi lehet igaz a mesebol es mi nem, de kifogas, kifogas hatan. Kenyelmes neked, hogy anyad kinyalja a popsidat, csak a novered zavar, ot akarod eluldozni, de neked eszed agaban sincs elkoltozni, ahogy levettem. Hat akkor igy jartal, tursz es vergodsz tovabb :DDD
Kezdetnek jó lesz egy kis lakás hidd el! Hitellel együtt is el fogod tudni adni ha jobbra fordul a sorod! És ahogy szöknek felfelé az ingatlanárak lehet meg a hitel futmaidejen belül harmadával tobbet fog érni a lakasod. Az elmúlt években így volt.
Örökség és támogatás nelkul egyetlen ismerősöm sem tudott olyan házat venni amit te leírtal, meg a párjával közösen SEM.
Hidd el megértelek, ugyanígy voltam, végül nekünk maradt a nagyonvidek.
Hitel nélkül pedig nem fog menni, nagy valószínűséggel gyorsabban nőnek a lakásárak, mint a megtakarításod. 81 milliós kertesházat meg azok szoktak megvenni, akiknek van már ingatlanvagyonuk (magyarul van egy x millióért eladható lakásuk, ami fedezi a ház vételárának egy részét, e mellé pedig raknak önerőt és vesznek fel hitelt).
Ha tényleg a pokolban érzed magad, veszel hitelre egy kis garzont magadnak, így is kevesebb lesz valszeg a havi törlesztőd, mintha albiba mennél. Bár lassan késésben vagy ezzel is, mert épp mennek felfele a hitelkamatok.
Ne is próbáljátok győzködni, volt már korábban is kérdése a kérdezőnek. Teljesen irreális elvárásai vannak. Valószínűleg - ahogy fentebb is írta már valaki - nem is akar elköltözni. Ha jól rémlik könyvelő, aki panelba, másik kerületbe, vidékre nem költözne,kizárólag kertes házba és a jelenlegi otthona közelében. Szerinte kevés amit összegyűjtött a szüleinél, úgy, hogy semmire nem kellett költenie, bepótolnia... És nőt akart volna magának, akkor azon kesergett.
Szánalom a köbön.
Miért lenne ördögi kör az albérlet? Igazad van, élj még ott 40 évesen is, mert kb addigra TALÁN összejjön egy saját lyukra :D
Nevetséges vagy, 23 éves korom óta albérletezek. Van saját lakásom, jaj, dejó, vidéken, ahonnan potom 2 óra volt bejárni melózni, plusz 3 vissza. Felejtős.
32 vagyok, 5 éve külföldön élek, ugyanúgy albiban, és teljesen köteletlenül mozoghatok, nem kell azon görcsölnöm, hogyha az ország másik végében kapok állást, akkor úristen de itt a házam, ami helyhez köt.
#19 a magyar látványosan idióta és immobolis nép... 1000 éve betettük ide a se...ünk. Onnantól a többség arra se hajlandó, hogy egyik városból a másikba költözzön. Emellett valami borzalmas idióta felfogás miatt, a többség azt hiszi, hogy élete végcélja az, hogy vegyen egy saját házat/lakást, amiből nem lehet majd kirobbantani. :D
Személy szerint én az asszonnyal egy tanyán gondolkozunk, de az azért van, mert az önellátásban látjuk a jövőt.
Kérdező te meg egyszerűen sík hülye vagy... 80 milláért házat... Mire meg lesz a másik 12 milla, addigra egy olyan ház 120milla lesz minimum. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!