Szerintetek a pénz boldogít?
Tudom, hogy erre az a mondás van: "A pénz nem boldogít!"
Szerintem mégis. Annyi család megy tönkre pénzhiány miatt. Sok veszekedés itt kezdődik.
Dolgozunk, de egyszerűen amit keresünk az épphogy csak a fizetnivalóra és kajára megy el. Egyáltalán nem élünk nagy lábon, mindig volt munkánk. 35 éve ugyanott dolgozom, de nem hogy nőne a fizu, még csökkentették 10%-al. Nyaralni már nagyon régen voltunk. A gyerekeknek is egyre kevesebbet tudok adni. Sok házasságban szerintem a veszekedés a pénz miatt kezdődik. Nem akarok irigyelni senkit, de viszont rengetek olyan ember van, aki "naplopással" keresi a jó pénzt, nem ismeri a fizikai munkát.
49/N
Szerintem ez is emberfüggő. Mindenkit nem boldogít. De van, akit igen.
Engem például boldogítana. Mióta láttam a Dagobert bácsit úszni a pénzben, azóta én is azt akarom.
23/L
Igen,egyértelmű!Sajnos mindennek az alapja és mozgatója...
Az,hogy ki hogy jut hozzá más kérdés!És igen,a pénz képes
barátságokat is tönkretenni..
Szerintem inkább a fordítottja igaz 100%-ban. "A pénz hiánya boldogtalanná tesz."
Ha igaz lenne, hogy a pénz boldogít, egyetlen elkeseredett, lelki sérült, öngyilkos hajlamú gazdag ember se lenne, pedig van bőven.
Veled pont egykorú vagyok:)én is igy látom a dolgokat,viszont jelenleg épp nincs munkám, és előreláthatólag nem is lesz az idén.49 évesen sehova se kellek..
Visszatérve: igen,boldogít, mert minden róla szól...ha egészséget akarsz,pénz kell,ha érvényesülni,pénz kell,ha kaját venni,gyereknek cipőt,pénz kell,rezsit fizetni,hiteleket visszafizetni,dokinak hálapénzt adni:)pénz kell...
és még sorolhatnám.
Ha a világ nem az anyagiakról szólna, vagyis effektive a pénz elveszitené az eredeti jelentését és értékét,na akkor elmondhatnánk, h nem boldogit,mert nincs rá szükség.
De addig...minden ezen múlik sajnos:(és a legrosszabb,hogy az emberek megitélése is ezen mulik.
ha van énzed ,vagy vki, ha nincs,egy senki vagy...ilyen világban élünk.
Egyrészt úgy szokták manapság mondani, hogy a pénz nem boldogít, de jó, ha van. :)
Másrészt attól függ, hogy mire vágysz, mik a céljaid. Ha anyagi javakra vágysz, vagy tárgyakkal akarod körülvenni magad, netán luxuskörülmények közt akarsz élni, igen, a pénz boldogít, hiszen azon veszed meg mindezt.
Ha kevesebbel is beéred egy nagyszerű társ mellett, akkor nem boldogít, mert pénzen nem lehet társat venni, csak haszonlesőket (akiket a pénz boldogít, nem te).
A válasz írója 71%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: tegnap 23:10
válaszolóval teljesen egyet értek.
Írták itt, hogy az egészséghez pénz kell, nem teljesen osztom. Nem rég halt meg apósom, és sok-sok mindenre rádöbben az ember egy haldokló mellett ücsörögve a kórházban. Lehettek volna neki milliói is... mégse ért volna vele sz@rt se. Viszont a nem pénzért megegkapott dolgok milliószor többet érnek, bárminél
ma 11.06:
Az egészséghez pedig kell a pénz. Ha nem kéne, miért rendeznek gyűjtés annyi szerencsétlen családnak, ahol beteg a gyerek, de valahol tudnak rajta segíteni??
Ha jártál már kórházban, akkor igencsak jó helyen lehettél, ahol nem arról szólt a történet, hogy tömni a dokik zsebét lóvéval, hogy egyáltalán ránézzenek, foglalkozzanak a családtagommal aki épp beteg, tökmindegy mi baja. Az igaz, hogy pénzen nem lehet a halálos betegeket megmenteni, de a betegségeknek szerencsére más fokozatuk is van, és azokon sajnos legtöbb esetben a pénz kulcsfontosságú eszköz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!