Szerintetek a pénz boldogít?
Tudom, hogy erre az a mondás van: "A pénz nem boldogít!"
Szerintem mégis. Annyi család megy tönkre pénzhiány miatt. Sok veszekedés itt kezdődik.
Dolgozunk, de egyszerűen amit keresünk az épphogy csak a fizetnivalóra és kajára megy el. Egyáltalán nem élünk nagy lábon, mindig volt munkánk. 35 éve ugyanott dolgozom, de nem hogy nőne a fizu, még csökkentették 10%-al. Nyaralni már nagyon régen voltunk. A gyerekeknek is egyre kevesebbet tudok adni. Sok házasságban szerintem a veszekedés a pénz miatt kezdődik. Nem akarok irigyelni senkit, de viszont rengetek olyan ember van, aki "naplopással" keresi a jó pénzt, nem ismeri a fizikai munkát.
49/N
23:07-nek
NEM a boldogsághoz kell a pénz, hanem a megélhetéshez!
A boldogsághoz egészség, szeretet kell.
Szerintem nincs erre abszolut valasz. Van akit boldogit a penz. Van akit nem boldogit, azert, mert azt, amire vagyik pennzzel nem lehet megvenni! De termeszetesen a boldogsaghoz penz is kell es mindenki maga donti el, hogy neki mennyi penz kell ahhoz, hogy elegedett, boldog legyen!
Ismerjuk-e azt a szot: "ELEG" ?
Lehet sokan keresnek penzt nem tisztesseges modon, de en abbol a penzbol nem kernek. Valaki mindig megszenvedi a mocskos ugyek arat!
"NEM a boldogsághoz kell a pénz, hanem a megélhetéshez!
A boldogsághoz egészség, szeretet kell."
Az egészséghez pedig KELL a megélhetés. A többit kitalálhatod :) Amennyiben meg tudod oldani amegélhetést a mai világban hiány nélkül pénz nélkül, máris te vagy a kivétel. Kétlem.
Ismerem a szegényebb és gazdagabb oldalt egyaránt. Én eleve nem születtem egy gazdag családba. A párom azonban igen. Ő Angliában született, a szülei egy ideig itt éltek, majd a párom itt maradt tanulni, a szülei hazamentek Angliába. Kocsit, házat kapott, támogatást a tanuláshoz. Ő elmondta, hogy örökké hálás lesz a szüleinek mert hihetetlen előnnyel indult az életben, de olykor jobban esett volna egy családi kirándulás, mint az, hogy a méregdrága telefonján hívja fel a szüleit. A pénz nem minden. Azt mondja, hogy most boldog, mert megvan mindene, jómódban él, de a legfontosabb, hogy itt vagyok neki én és ezért minden vagyonát odaadná, ha kéne.
Szóval a tapasztalataim alapján: a pénz boldogít, de ez nem minden.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!