Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a pénz boldogít?

Szerintetek a pénz boldogít?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy erre az a mondás van: "A pénz nem boldogít!"

Szerintem mégis. Annyi család megy tönkre pénzhiány miatt. Sok veszekedés itt kezdődik.

Dolgozunk, de egyszerűen amit keresünk az épphogy csak a fizetnivalóra és kajára megy el. Egyáltalán nem élünk nagy lábon, mindig volt munkánk. 35 éve ugyanott dolgozom, de nem hogy nőne a fizu, még csökkentették 10%-al. Nyaralni már nagyon régen voltunk. A gyerekeknek is egyre kevesebbet tudok adni. Sok házasságban szerintem a veszekedés a pénz miatt kezdődik. Nem akarok irigyelni senkit, de viszont rengetek olyan ember van, aki "naplopással" keresi a jó pénzt, nem ismeri a fizikai munkát.

49/N

2010. aug. 26. 22:29
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
46%

23:07-nek

NEM a boldogsághoz kell a pénz, hanem a megélhetéshez!

A boldogsághoz egészség, szeretet kell.

2010. aug. 26. 23:10
 22/45 anonim ***** válasza:
70%

Szerintem nincs erre abszolut valasz. Van akit boldogit a penz. Van akit nem boldogit, azert, mert azt, amire vagyik pennzzel nem lehet megvenni! De termeszetesen a boldogsaghoz penz is kell es mindenki maga donti el, hogy neki mennyi penz kell ahhoz, hogy elegedett, boldog legyen!

Ismerjuk-e azt a szot: "ELEG" ?

Lehet sokan keresnek penzt nem tisztesseges modon, de en abbol a penzbol nem kernek. Valaki mindig megszenvedi a mocskos ugyek arat!

2010. aug. 26. 23:11
 23/45 anonim ***** válasza:
34%
Engem igen. Röhejes ez az egész h dolgozik az ember és alig fizetik meg. Akinek van esze mellette vmivel kiegészíti a jövedelmét akár illegális melóval akár legálissal. Élelmesnek kell lenni ha jól akarunk élni.
2010. aug. 26. 23:12
 24/45 anonim ***** válasza:
85%

"NEM a boldogsághoz kell a pénz, hanem a megélhetéshez!

A boldogsághoz egészség, szeretet kell."

Az egészséghez pedig KELL a megélhetés. A többit kitalálhatod :) Amennyiben meg tudod oldani amegélhetést a mai világban hiány nélkül pénz nélkül, máris te vagy a kivétel. Kétlem.

2010. aug. 26. 23:14
 25/45 anonim ***** válasza:
50%

Ismerem a szegényebb és gazdagabb oldalt egyaránt. Én eleve nem születtem egy gazdag családba. A párom azonban igen. Ő Angliában született, a szülei egy ideig itt éltek, majd a párom itt maradt tanulni, a szülei hazamentek Angliába. Kocsit, házat kapott, támogatást a tanuláshoz. Ő elmondta, hogy örökké hálás lesz a szüleinek mert hihetetlen előnnyel indult az életben, de olykor jobban esett volna egy családi kirándulás, mint az, hogy a méregdrága telefonján hívja fel a szüleit. A pénz nem minden. Azt mondja, hogy most boldog, mert megvan mindene, jómódban él, de a legfontosabb, hogy itt vagyok neki én és ezért minden vagyonát odaadná, ha kéne.

Szóval a tapasztalataim alapján: a pénz boldogít, de ez nem minden.

2010. aug. 26. 23:16
 26/45 anonim ***** válasza:
70%
Illegalis!!! Nem hangzik valami jol! Ez viszi csodbe Magyarorszagot! Kanadaban az "illegalisok" a sitten vegzik!
2010. aug. 26. 23:18
 27/45 anonim ***** válasza:
88%
A pénz nem boldogít, viszont a hiánya boldogtalanná tesz. Azt el tudom képzelni, hogy valaki szegényen is boldog lenne, de ha csak egy valaki van a családjában, aki többre vágyik, akkor meg attól fog szenvedni, hogy az a szeretett személy szenved a pénz hiánya miatt. Tényleg sok családot tönkretesz a pénztelenség.
2010. aug. 26. 23:19
 28/45 anonim ***** válasza:
100%
Engem boldogítana, rengeteg kezelésre tudnék menni a betegségemmel, így meg örülök, ha a TB támogatottra bejutok sok-sok idő múlva...
2010. aug. 26. 23:25
 29/45 anonim ***** válasza:
86%
Nem boldogít, de próbáljon meg valaki boldog lenni nélküle! Sajna manapság ez van:(
2010. aug. 26. 23:29
 30/45 anonim ***** válasza:
87%
Az ember nem a pénztől lesz boldog, de ha nincs, akkor feszült, ideges, nekikeseredett lesz. De ha csak pénz van, és nincs hozzá egy kiegyensúlyozott ember, akkor az nem lesz boldog, akármennyi pénze is van.
2010. aug. 26. 23:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!