#2, mi családunkban is van egy ilyen helyzet.
De a másik ágról a nagynénikém az, akit gyűlölök.
Csak az ő gyerekei az okosak, a tökéletesek. Másnak próbál keresztbe tenni (bátyámnak emiatt ment el majdnem a diplomája), Ők a mintacsalád. Az a baj, a gyerekei is ilyenek.. Közben mindenkinél nyalnak, a hátuk mögött meg elhordják mindennek. Mindenkivel jó kapcsolatot akar kiépíteni, hogy amikor neki kell valamire az az ember, kihasználja.
Háromszor gazdagabbak, mint mi. Mégsem elég nekik. Csak ők legyenek gazdagok, mindenki más legyen szegény.
Ha a másiknak van valami, irigy, neki is kell egyből. Ha van egy husky, ők is vesznek. Ha macska van, vesznek, de ugyan olyan színűt. Kiégés.
Szerintem undorítóak az ilyenek, főleg ha házassággal keverednek be a családba. Nálunk ezekkel csesződnek/tek el a dolgok. Tönkreteszik az egész rokonságot, majd elvárják hogy te dícsérd őket mennyire fcák.
#1 örülök, hogy neked ilyen családod van. Én mindent megadnék, hogy a rokonaim közt ne legyenek ilyen természetűek az emberek.
Nem utálok senkit, de már összesen elköltöttem egy-két havi fizetésemet pszichológusra hogy ne utáljam a fél családomat.
Ki elhanyagolt, ki szóban bántalmazott, ki tettben...
Örökre meglátszik az életemen a nyomuk.
De nem utálom egyiket se, és valamennyit sikerült javulni is a kapcsolataimnak.
Apám alkesz volt, már 15 éve halott, hidegen hagy a dolog, anyám addig ócsárolt, míg elzavartam a házamból. A hugom 32 évesen gyerek, férfival nem láttam, a ház körül nem csinál magától semmit sem, a kislányomra fél órát sem vigyázna (mondjuk, már nem is engedném nyugodt szívvel). Mielőtt kerditek, hogy hogyan várnék ilyesmit el: csak egy külön lakrészt kapott tőlem a házamban... hiba volt, óriási hiba.
Amúgy azt mondják, a barátaidat megválogathatod, a rokonaidat nem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!