Miért fordultak el tőlem az ismerőseim és rokonaim miután lediplomáztam?
Eddig sem voltam velük nagyon jó kapcsolatban, de mióta sikerült az egyetem, azóta azzal az unokatesómmal is megszakadt a kapcsolat, akivel eddig gyakran beszélgettem. Azóta nem érdeklődik, nem keresi a társaságom.
Gyerek mellett csináltam meg a sulit, de elég sokan meglepődtek azon is, hogy folytattam.
Igazából én elég családcentrikus vagyok és nem értem, hogy ezzel miért űztem el magamtól a rokonaimat. Egyébként roma családról van szó, régebben összetartóbbak voltunk...
Ez mára teljesen másképp alakult.
27/N
#10 romáknál a gyerek miatt soha nem kopik le a család... viszont akkor, ha egy illető megpróbál kitörni abból a légkörből, mentalitásból, amibe beleszületett és amiben a családja sok száz évig visszamenőleg élt, akkor igencsak sűrűn kidobja magából az adott személyt a közössége, családja.
Kérdező, jól sejtem, hogy a párod nem roma?
Pedig családközpontú népek, jobban, mint a "magyarok".
Én inkább a párod miatt gondolom ezt az elfordulást.
Gratulálok, és haladja csak tovább.
A visszahúzó emberekért nem kár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!