Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan költöztetek el otthonró...

Hogyan költöztetek el otthonról s miért?

Figyelt kérdés

23 éves vagyok egy munkanélküli semmi, itthon vagyok, igen élősködök, félek emberek közé menni nekem nincs önbizalmam, sosem volt. Nekem még kimenni az utcára is nagy dolog, el kellene mennem oltásra, de már most tervezgetem, hogy hogyan megyek ki. Szüleim teljesen megértőek, csak naponta 5 alkalommal ordibálnak velem, hogy ne legyek ilyen nyomorult hulladék. De valahogy lépnem kéne, valamelyik irányba, egyik az, hogy feladom és kampó a másik a munka világa, azt kevésbé szeretném, de valahogy belül azt preferálnám, hisz jó lehet amúgy azt csinálni amit szeretne az ember, például én sosem mehettem el osztálytársaimmal sehova vagy ismerősökkel ha tovább voltam mint 22 óra már hivogattak akár 20 évesen is. Szóval nekem a kijárási tilalom nem volt ismeretlen csak nem a szüleim tiltottak hanem a törvény is.

Talán ha olvasok pár sztorit elgondolkodok. Pár napja kezdtem olvasni erről pár órát már rászántam, de kifogyóban a általam talált kérdések. Legdurvább az volt amikor a szülők 18. születésnapján dobták ki a lányt úgy, hogy semmi pénze nem volt. Annyi a különbség, hogy engem féltenek annyira a szüleim, hogy ne dobjanak ki.

2021. jún. 27. 22:10
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

A munka világa, amit nem szeretnél. Feladni meg igen?

Érdekes hozzáállás, azt nem tudom, eddig hogy tudtál élni. Talán még mindig a szüleid fürdetnek, etetnek és minden mást is megcsinálnak? Tulajdonképpen azt csodálom, hogy csak naponta öt alkalommal mondják el a tényt, selejt vagy.

Kemény amit írtam? Hidd el, az élet is kemény. Próbálkozz meg vele, csinálj valamit és meg fogod látni, ha tényleg van akaraterőd, menni fog. És amikor valami sikerélményed van, jön a következő cél, aztán a következő, és egyszer csak azt veszed észre, tök normális életet élsz. Mint sokan mások.

De ehhez ki kell mozdulni anyuéktól és cselekedni kell. Mert ha 23 év alatt nem tudtak annyit elérni,hogy saját életed legyen, akkor ha szeretnél végre élni, saját magad kell ezt elindítani. És akkor menni fog!

2021. aug. 2. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!