Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit szólnál hozzá, ha a 20...

Mit szólnál hozzá, ha a 20 éves gyereked hazahozna egy kölyök kutyát?

Figyelt kérdés
Otthon lakik, csak diákmunkái vannak, egyetemre jár, kutya meg legalább 15-20 év elkötelezettség, nyaraláskor utazáskor gond, és igxy albérletet sem fog tudni találni, nem fog tudni "kirepülni", nem is kicsi kutya németjuhász féle

2021. jún. 18. 09:17
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
65%

Azért lennék mérges, mert nem beszélte meg velem. Nem szeretem ha ilyen váratlan helyzet elé állítanak.

Viszont ha már így alakult, akkor megnézném hogyan viseli gondját. Ha jól akkor nincs kifogásom.

Egyébként kutyával sem olyan nehéz albit találni. Egyre több helyen fogadják ezt el, jobb a helyzet mint pár éve volt.

2021. jún. 18. 11:07
 32/47 anonim ***** válasza:
86%

Találta a kutyát és megesett rajta a szíve, vagy vkitől megvette/elhozta? Mert ha az első, akkor még meg is értem, de akkor is inkább menhely vagy új gazdi. A második lehetőségnél pedig próbálja meg visszavinni. 20 évesen már felfoghatná, hogy mekkora felelősség a kutya. Ha a szülő nem akarja, akkor nem - vagy költözzön el és akkor oldja meg máshogy a felvigyázást. Nem olcsó egy kutya és nehogy már a nagymama vigyázzon rá! Eszem megáll. Ha nem ér rá, akkor ne is legyen kutya. Majd ha lesz saját lakása/háza. Na majd akkor tartson. Szegény kutyát sajnálom.

Én nem is mertem volna csak úgy hazaállítani egy állattal. Valahol a nevelésben is döccenő lehet.

2021. jún. 18. 11:36
 33/47 anonim ***** válasza:
51%
Ti azt gondoljátok komolyan, hogy minden 20 éves, érett, felelősségteljes felnőtt?
2021. jún. 18. 11:49
 34/47 A kérdező kommentje:
Vette + oltás, chip, kaja, kutya cuccok stb erre ment el a pénze...
2021. jún. 18. 12:02
 35/47 anonim ***** válasza:
12%

De nem értem,ha a saját pénzét költi rá,miért zavar,hogy egy FELNŐTT 20 éves kutyát tart?

Ha nem a te költséged,nem fogja rád hagyni úgy,hogy bármi számodra megerőltetőt kelljen vele csinálni (kiengedni a kertbe azért nem katasztrófa vagy épp be a házba,vizet tölteni ha elfogyott neki..) akkor mi a gond?

Értem én,hogy sok szülő "én házam én döntök" alapján nevel,de mégis csak a gyermeked könyörgöm..ne egy oldalon savaztasd azért mert merészelt haza vinni egy állatot amiről gondoskodik is hanem tedd le a segged mellé a kanapéra és beszéljétek meg hogy kinek mi a véleménye a kutyáról a háztartásban.Ennyire életképtelennek lenni egy 20 éves gyerek szüleinek nem kéne lenni..:D

Tény és való,hogy ha mindent fizet és neveli is azt a kutyát lesznek vele nehézségek az első évben mert kölyök.De nem akkora katasztrófa hogy máglyán kellene ezért is égetni azt a szegény srácot/lányt.🙄

Vagy mi van akkor ha nem akar még kirepülni,ki fogod dobni kutyástul egy albérletbe? Mik vannak g*ci..

2021. jún. 18. 12:33
 36/47 anonim ***** válasza:
87%
32es vagyok: nem értem miért nem kérdezte meg előbb a szüleit. Nehéz egy helyzet az ilyen. Plusz ezzel a szaporítókat is támogatta, ami nagyon gusztustalan.
2021. jún. 18. 12:36
 37/47 anonim ***** válasza:
92%
35-ös.. a baj, hogy itt a gyerek nem gondoskodik róla. Mint írta most épp úgy megy el nyaralni, hogy a nem szibatiszta még kölyök kutyát ott hagyja a szülőre.. Kakit meg pisit takarítani, figyelni rá igenis feladat és akkor most még kicsi.
2021. jún. 18. 12:39
 38/47 anonim ***** válasza:
17%

Akkor meg kell neki mondani,hogy nem tudnak rá vigyázni keressen kutyás szállást és vigye vagy adja oda másnak.

Mi ebbe olyan kicseszett nehéz?

Egyszerűbb itt nyavalyogni?

2021. jún. 18. 12:41
 39/47 Metionin ***** válasza:
89%
Őszintén szólva elég csalódott lennék. Imádom a kutyákat, felelős állattartónak tartom magam és ha lenne gyerekem, őt is erre tanítanám. Ami magában foglalja azt, hogy nem elég az állatot megvenni, hanem 15-20 évig felelősséget kell érte vállalni mind időben, mind anyagilag. Ez pedig azt jelenti, hogy nem passzoljuk le, fedezzük a költségeit, belekalkuláljuk az esetleges nyaralás, költözés megoldását. A felelősséghez hozzátartozik, hogy bizonytalan élethelyzetbe nem vállalunk állatot, az pedig amikor valaki épp a továbbtanulás, költözés előtt áll, igenis bizonytalan helyzet. Ha mégis hazahozza az állatot, akkor vagy ennek tudatában teszi és vállal mindent ami jár vele, vagy pedig viszi szépen vissza oda ahonnan hozta. És ezt úgy hogy biztosan lenne nekem is kutyám, lehet hogy több is. De azokat én vállaltam volna a saját felelősségemre és nem hagynám hogy a gyerek a meglévő állataim rovására rám sózza az új kutyát amit felelőtlenül hazahozott. Oldja meg vagy keressen neki új gazdát.
2021. jún. 18. 13:35
 40/47 anonim ***** válasza:
0%

#38:

Nem tudtad? A Gy.K. már évek óta rinyaoldal.

2021. jún. 18. 13:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!