Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez helyes, igazság...

Szerintetek ez helyes, igazságos döntés anyám részéről?

Figyelt kérdés

Elkezdtem dolgozni, nálunk be kell adni a közösbe minden hónapban ami oké, azonban anyám azt találta ki hogy még testvérem 20-at ad be addig én 80-at adjak. Miért? Testvérem keresete 140.000, enyém pedig 200.000 és így "egálban" leszünk, 120 marad mindenkinek és "nem lesz vita". Hát én nem ezért jártam ki az egyetemet és sorolhatnám, természetesen el fogok költözni de nyilván nem megy egyik napról a másikra, de már arról is volt szó ha elköltözök akkor is adjak valamennyit mert meg kell segíteni a családot... Anyám keresete is 140 körül van, apám pedig nem él velünk.

Mit gondoltok erről? Szerintük irígy vagyok a pénzre és így lenne igazságos.

2021. jún. 5. 19:17
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
94%
Ha a fizetés valahány %-át adnátok le, akkor is te raknál le többet, pedi nem biztos, hogy annyival többet is használod a rezsit, vagy annyival többet ennél otthon. Egyértelműen add a tudtukra, hogy a rezsi egy harmadát kifizeted, mellette annyit adsz, amennyit a tesód is. Egy fillérrel sem többet, vagy kevesebbet. Azért, mert te tanultál, és neked jobb a fizetése, még nem jelenti azt, hogy az el sem kezdett életedet már most mínuszról indítsd, csupán csak a család miatt.
2021. jún. 5. 20:27
 22/34 anonim ***** válasza:
94%
Annyit adnek mint a teso, vagy pedig kivennek egy szobat.
2021. jún. 5. 20:34
 23/34 anonim ***** válasza:
89%

Dehogy igazságos.

sőt anyád el van tévedve.. Mi az, hogy adj akkor is haza ha már nem laksz otthom? 🤔 Lófszt

Megint más mikor ki kell segíteni a szülőt,de nem azért költözöl el, hogy eltartsd.

2021. jún. 5. 21:47
 24/34 anonim ***** válasza:
89%
Te pénzed, ha azt mondod nem adsz akkor kiraknak?
2021. jún. 5. 22:05
 25/34 anonim ***** válasza:
9%

Nem igazságos. De amuyg havi 20e semmire sem eleg ám.

Vegyen ki szobát. Ja. Mert az marha nagy előrelépés, ha az otthona helyett egy vadidegen helyen kell élni , az anyja és a testvére helyett pedig vadidegeneket kell kerülgetni.

80e. Esetleg kijönne belőle egy kis albérlet. Számoljuk rá a rezsit még, legyen csak egy tizes. Élelmiszer havi 30 minimum. 120e.

At lehet gondolni, hogy jó megoldás e.

2021. jún. 6. 06:54
 26/34 anonim ***** válasza:
91%
25-ös, de legalább a saját életét éli, és nem az nyúlja le havi szinten, akinek elvileg a legjobban kellene segíteni és szeretni őt.
2021. jún. 6. 08:55
 27/34 anonim ***** válasza:
18%

27!

Nyilván. Bár ha szobát bérel, ott nehéz lesz a saját életét élnie. Ott ugyanis a főbérlőhöz vagy esetleges társbérlőkhöz kell alkalmazkodni, ami mérföldekkel nehezebb lesz.

De az megvan amúgy, hogy a 20e semmire sem elég otthon? Nem tudom hogy kinek az ötlete volt ennyi, de ebből még az élelmiszer szükséglet se jön ki egy emberre.

2021. jún. 6. 09:35
 28/34 anonim ***** válasza:
100%
Persze, hogy előrelépés, hiszen elkezdi a saját életét élni. Nem "vadidegen helyen", hanem az új otthonában. És inkább kerülgetek idegeneket, mint egy olyan rokont, aki kinyilvánította, hogy nem szeret.
2021. jún. 6. 09:38
 29/34 anonim ***** válasza:
0%
Hát te tudod. Mondjuk én annyit írtam, at lehet gondolni, hogy jó megoldás e.
2021. jún. 6. 09:40
 30/34 anonim ***** válasza:
84%
Mi az oka, hogy összebútorozz pár fiatallal? Hajrá, amint lehet, menj.
2021. jún. 6. 09:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!