Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek ez helyes, igazság...

Szerintetek ez helyes, igazságos döntés anyám részéről?

Figyelt kérdés

Elkezdtem dolgozni, nálunk be kell adni a közösbe minden hónapban ami oké, azonban anyám azt találta ki hogy még testvérem 20-at ad be addig én 80-at adjak. Miért? Testvérem keresete 140.000, enyém pedig 200.000 és így "egálban" leszünk, 120 marad mindenkinek és "nem lesz vita". Hát én nem ezért jártam ki az egyetemet és sorolhatnám, természetesen el fogok költözni de nyilván nem megy egyik napról a másikra, de már arról is volt szó ha elköltözök akkor is adjak valamennyit mert meg kell segíteni a családot... Anyám keresete is 140 körül van, apám pedig nem él velünk.

Mit gondoltok erről? Szerintük irígy vagyok a pénzre és így lenne igazságos.

2021. jún. 5. 19:17
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
8%
Szerintem igazságos a szülő. Ennyibe kerül a lakhatásod, téged be szeret annyira, mint a testvéredet, ezért kerül többe a lakhatásod.
2021. jún. 5. 19:48
 12/34 anonim ***** válasza:
26%
téged nem szeret annyira*
2021. jún. 5. 19:48
 13/34 anonim ***** válasza:
88%
Anyád téged nem szeret. Innentől kezdve egy percnyi maradásod ne legyen otthon, albérleti szoba holnaptól. A kaucióra kérj kölcsön kisebb darabokban barátoktól vagy kérjél fizetéselőleget (van olyan).
2021. jún. 5. 19:53
 14/34 anonim ***** válasza:
11%

Nem értem miért lettem lepontozva ismét pedig kimondtam az igazságot.

Nem értem, hogy ez a pontozoknak miért fáj az igazság. Én is lepontozok most mindenkit és visszakapjátok amit elkövetettek ellenem.

2021. jún. 5. 19:55
 15/34 anonim ***** válasza:
90%

Ha mindketten dolgoztok és te már egyetemet is végeztél, akkor nyilván nem vagytok már tinik. Nem szükséges, hogy anyád tegyen igazságot a tesód és teközötted. Amit keresel, az a tiéd, és annyit adsz, amennyit igazságosnak érzel. Vagy tudja a bankszámlaszámodat is? Nem kellene be sem számolnod arról, hogy mennyit keresel, ez az egész csak az irányításról szól, anyád játsza a maffiafőnököt, miszerint majd ő eldönti, kinek mi jusson a közösből.

Amennyiben nem ti vagytok a maffia, lehetséges a kiszállás.

Én is elmennék albérletbe, ahogy mások mondták már előttem, vagy esetleg - nem tudom, a tesóddal milyen a kapcsolatod - kiszúrnék anyámmal, és összeköltöznék a tesómmal, a rezsit meg megfeleznénk, és akkor anyámnak nem lenne beleszólása az anyagiakba.

Haza pedig - miután elköltöztem - nem adok egy büdös vasat sem. Mi az, valamiféle védelmi pénz, hogy anyád ne terrorizáljon vagy ne tegyen szemrehányást állandóan? És akkor te miből élnél?

(Egyébként is, mire kellene neki az a pénz, amit te hazaadnál, miután nem laksz otthon?!?)

Na jó, szóval szerintem is költözz el, és ne adj haza pénzt. És cseréld le a bankkártyád kódját, hogy anyád ne nyúljon a pénzedhez. Sosem tudsz elköltözni otthonról, ha elveszik minden pénzedet, te meg kiszolgáltatod magad nekik.

2021. jún. 5. 20:04
 16/34 anonim ***** válasza:
96%

Anyád egy barom, hülyeség amit mond. Ne hidj nekik.

Ez is szegény,hogy tőled akarják elvenni a pénz, mert az anyád is 140 ezer Ft keress

Én szülőként ha kell 12-16 órázok,de nem veszem el a saját gyerekektől

2021. jún. 5. 20:12
 17/34 anonim válasza:
98%
Szerintem is elég igazságtalan, mivel te többet keresel gondolom többet dolgozol is (munkától függ) a testvérednél, és így elég fura hogy mintha ugyanannyit keresnétek. És valljuk be van különbség 20 és 80 ezer között.
2021. jún. 5. 20:12
 18/34 anonim ***** válasza:
81%

Ha a tesód a fizuja egyhetedét adja le (140000:7=20000) akkor ugy igazságos, ha te is a fizud hetedét adod le, ami 200 000:7=28571 Ft.

Ez így arányos és igazságos.

2021. jún. 5. 20:13
 19/34 anonim ***** válasza:
95%

Ott a pont . Ennyi

De lépj le az a legjobb megoldás

2021. jún. 5. 20:14
 20/34 anonim ***** válasza:
96%
Ha a tesód munkanélküli lesz és nem talál 1 évig melót, akkor neked 200 000 ft-t kell leadni 1 évig????
2021. jún. 5. 20:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!