Mit tehetne az ember? Nehéz döntés egy 18 éves számára.
Mit választanátok? Egy év meló Pesten, getto a környék, a munka nem olyan rossz. Az biztos hogy sehova nem tudnánk eljárni, szóval egy év "otthon" ülés lenne, és nézés ki a fejből. Egy ismerős se. Viszont nem olyan túl sok pénz keresés.
Vagy Szeged suli, de csak költségtérítéses (300e) +albi+kaja.. Jogra mennék tehát baromi sokat kéen tanulnom, hogy átvegyenek államilag támogatottra. Tudomhogy nem lehetetlen, de vértizzad hozzá az ember. Ha lemegyek Szegedre, nem lenne sok pénzem, sőt dolgozni is kéne, de akkor legalább ottlennének a barátok.
Vélemény?
Kedves 09:17!
Én is költségesen kerültem be a Pécsi jogi karra, ami nem mondható könnyebbnek a szegedinél.
És jók az eredményeim, szakmai gyakorlat terén is jók a lehetőségek ha az ember talpraesett. És bőven bulizok, sportolok egyetem mellett. Tehát szerintem a kérdezőnek is menni fog ha igazán akarja.
Köszönöma sok választ! Nem azért jelentkeztem jogra mert én annyira imádom,hanem nagyszülők is ezt szeretnék meg a szülők is. Persze nem lettem készerítve, de ha már ők fizetik akkor megpróbálok kedvükre tenni. És nem kellett volna olyan borzasztóan soka joghoz. :)
Az egész felvételiről 3pont miatt maradtam le. Szeirntetek? Kiakadtam mint a fene.
Igazság szerint Pesten is leeht biztos barátokra lelni, de itt a környékbe getto van. Cigány-cgiány hátán. Már ne haragudjatok.. De én itt nem mennék ki egyedül. Ahol lakok az pedig egy egy éve elkészült munkásszálló, nagyon jo körülmények, minden zsír új, a lakásért nem kell fizetni, de hátrány hogy soha sehova, illetve senki nem jönne. Mivel itt többnyire idősebbek laknak.
Úgyhogy ez a baormi nagyhelyzet. Amúgy Pest engem is taszít. Jót nem látok benne. Lehet sokan hülyének néznek, mert itt annyi lehetőség van. Hát baromira. Aki Pestet imádja az nem élt még kisebb városban :)
Nem tudom, nehéz döntés. Attól viszotn én is tartok, hogy a tanulásból kiesek, de nem is ez lenne a félő, hanem hogy majd mint "szaros" megtetszik,hogy van saját keresetem, nem kell nekem tanulni, azért hogy megéljek. Na szóval ettől félek, hogy majd nem lesz aki elrugdosson egyetemre.
"Aki Pestet imádja az nem élt még kisebb városban :) "
Dehogynem, épp ezért imádom Bp-t és ne kedvelem vidéket.
09:53 Tényleg a prioritásaidat rakd össze. Ha csak az motivál a jogi egyetem mellett, hogy a családod fizeti, akkor legjobb ha most rögtön megköszönöd nekik, és hozzáteszed, hogy te viszont nem ezzel szeretnél foglalkozni. A szüleid normális esetben annak fognak örülni, ha megtalálod a célod, és boldog leszel, nem pedig annak, ha az ő céljaiknak próbálsz megfelelni.
Ha utálod Pestet (vagy azt a helyet, ahol laksz), miért vagy ott? Dolgozni bárhol lehet, élni bárhol lehet. Ha viszont a pénznek van most prioritása számodra, akkor ne foglalkozz a körülményekkel. Dolgozz ott, ahol a legtöbb pénzt tudod megkeresni, illetve megtartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!