Lányos anyukák: felvilágosítással kapcsolatban mit tanácsoltok?
23 éves lány vagyok,húgom 10 éves apukán egyedül nevel minket,anyukán 3 éve meghalt.Eddig nem gondolkoztam azon,hogy majd nekem kell a tesómat felvilágosítanom,s hogy ennek hamarosan meg is kell történnie,de ma mikor öltözött észrevettem,hogy kezd nőni a cicije.Persze nem feltűnően,de szerintem jövőre már toppot kell hordania.Én 11 évesen menstruáltam először,anyukám 13 évesen.Nem tudom mikor kellene vele erről beszélnem,és,hogy egyáltalán nekem kellene-e vele.A mamák mind idősebbek(72-75 évesek)Apukámat ismerve ő biztos,hogy nem fog erről beszélgetni vele.Igazából attól félek,hogy amíg én egyetemen leszek,nehogy egyik reggel felébredjen és megijedjen attól,hogy vérzik.De nem tudom,hogy kezdhetnék neki.Vagy lehet jobb lenne neki egy könyvet adni,hogy olvasson erről.Ti hogyan csinálnátok,és mikor?
Előre is köszönöm :)
szerintem jó ötlet, ha beszélgetsz vele egy kicsit a menstruációról, és a szexuális témához kapcsolódóan adsz neki könyvet, amit elolvashat.
Nekem anyukám így csinálta, mondta, hogy kérdezzek ha érdekel valami, de én nem mertem rögtön ilyenről beszélni vele.
A könyv amit vett nagyon jó volt. Egy sorozat volt, aminek az első része inkább képes, általánosabb volt, rövid szövegekkel, érdekességekkel, és kötetenként "komolyodott". Nagyon olvastatta magát. Utána már volt pár kérdésem anyukámhoz, és meg is válaszolta... és én kértem, hogy vegye meg a következő részét a sorozatnak...
hát ez a te dolgod lesz : )
Engem nem világosított fel anyukám...(általánosban) 4. év végén minket a tanárunk világosított fel.Nem is értettem sokáig.Nyugodtan és finoman magyarázd el neki és nyugtasd h. minden nőnek van ilyen.:'D
és adhatsz neki kis könyvecskét is.
Ha te várni szeretnél míg elmondod vagy gondolokozol rajta h. hogy mondd neki max 11 -ig várj mert utána már megjöhet ...nehogy megijedjen : D
igazából én sem sok tanáccsal láthatlak el...15/L
Szerintem inkább beszélgess róla vele. A legegyszerűbb és legjobb módszer. Én is apukámmal élek és nekem soha nem volt semmi elmondva. A mai napig nem tudok például senkivel élőben a szexről beszélni mert feszélyez. És szexelni is hamar elkezdtem amit megbántam mert nem úgy vesztettem el hogy akartam csak azt gondoltam elég ha szeretem a fiút és ő akarja....érdemes vele beszélgetni ez az én véleményem.:)
18/L
Engem nem világosítottak fel otthon, de a suliban volt felvilágosító óra, gondolom ez most is van, úgyhogy azért halvány fogalma mindenkinek vana témáról. Emlékszem, egy kis füzetet is kaptunk egy csomagban amit én elolvastam mert érdekelt, a csomagban pedig volt mindenféle betét meg ami kellhet.
De attól függetlenül én elbeszélgetnék a lányommal- ha lenne. Jó kapcsolat alapja az, hogy ne legyenek tabu témák.
hát, lehet hüledezni fogtok, de mi elég nyílt kiscsalád vagyunk. anyum egyedül nevelt engem, és volt, h nyitott ajtónál pisilt, mert annyira imádtam, hogy még akkor sem bírtam róla leszállni. :D
nem is emléxem már hogyan, de láttam, h cseréli a vattát, és kérdeztem, h miért véres.
elmagyarázta az én szintemen, h ez tulajdonképpen mi.
aztán már alig vártam, h megjöjjön. azóta persze a pokolba kívánom az egészet, úgy tud görcsölni a hasam.
na, de a lényeg, h nem fostam össze magam, mikor véres lett a bugyim. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!