Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A legutóbbi témában már...

A legutóbbi témában már segítségemre voltatok, úgyhogy most is Hozzátok fordulok családjogi témában: mit lehet tenni, ha a velem egy háztartásban élők zsarolnak és vernek (engem meg a kis kétévesem)?

Figyelt kérdés

Mi a járható út ebben az esetben jogilag: élettársam magunkra hagyott a gyerekemmel, ezért visszaköltöztem a szüleimhez, akik viszont mindkettőnket vernek, persze ügyelve arra, hogy ne maradjon nyolc napon túl nyoma.

Az örökségemből kiforgattak, épp azt intézem, hogy legalább a lakásom visszakapjam törvényes úton. De erre a zsarolós, pofozós és lökdösődős dologra nem tudok mit lépni. Terror az életem. Már pénzt is követelnek, amióta dolgozom, hogy náluk lakhassak. Nem kérnek, követelnek. Valakinek ötlete?

2010. aug. 24. 14:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
felvehetnéd videóra ahogy a gyereket verik, azt azzal hátha tudsz kezdeni vmit.
2010. aug. 24. 15:06
 12/18 anonim ***** válasza:
Ja és még egy ötlet: Költözz össze egyetemistákkal. Én amikor albérletben laktam havi 25 000 Ft-ot fizettem rezsivel mindennel együtt, volt kábel TV, net és akkora szobám volt, hogy 3 gyerek elfért volna mellettem. Az egyetemistákat nem zavarja szerintem a baba, ha nem nagyon sírós, tehát nem minden éjjel csinálja ezt és legalább egész nap babáznának vele :)
2010. aug. 24. 15:06
 13/18 anonim ***** válasza:

Anyaotthon!

Ne maradj ott,mert ki tudja mivé fajulhatnak az események!

A gyermeked apjával is vedd fel a kapcsolatot ha tudod,hátha annyit tenne értetek, hogy segít erre megoldást találni!

Ismeretlenül csak ennyit tudok javasolni!Minden jót!

2010. aug. 24. 15:21
 14/18 anonim ***** válasza:
asszem az apának kötelessége gyerektartást fizetni, ha nem fizet, mindenképp intézkedj azügyben is
2010. aug. 24. 15:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Csak ha a nevén van a gyermek!Amúgy, csak a bíróságon apasági vizsgálattal lehet megállapítani és kötelezni,a fizetésre!
2010. aug. 24. 15:33
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem tudsz egy barátnődhöz vagy munkatársadhoz költözni egy kis időre?

Sajnálom, hogy így kell élned. Szüleim engem is bántalmaztak, de ők is úgy, hogy ne találjak rajtuk fogást így nem tudtam mit tenni. :(

A kicsi gyerekeddel megpróbálhatnál anyaotthonba is menni vagy hasonló szállóra.

Gondolom van ügyvéded, ha a lakásodat is próbálod visszaszerezni. Beszélj vele erről is, hogy mit tehetnél. Kérd meg segítsen, adjon tanácsot.

2010. aug. 24. 15:40
 17/18 anonim ***** válasza:

anyaotthonba biztosan felvesznek.

pláne ha elmondod, hogy mi van veled. ha meg nem hiszik, akkor pszichológus is kivizsgálhat téged és a gyerekedet is, ezzel bizonyítva, hogy tényleg bántanak!

ne késlekedj, hagyd ott az őseidet minél hamarabb!!!

2010. aug. 24. 18:06
 18/18 anonim válasza:
megkérhetsz bizonyos embereket aki ugyan ugy jár el a szülükkel mint ök veled és nem lesz több problémád az tuti...
2011. febr. 15. 20:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!