A legutóbbi témában már segítségemre voltatok, úgyhogy most is Hozzátok fordulok családjogi témában: mit lehet tenni, ha a velem egy háztartásban élők zsarolnak és vernek (engem meg a kis kétévesem)?
Figyelt kérdés
Mi a járható út ebben az esetben jogilag: élettársam magunkra hagyott a gyerekemmel, ezért visszaköltöztem a szüleimhez, akik viszont mindkettőnket vernek, persze ügyelve arra, hogy ne maradjon nyolc napon túl nyoma.
Az örökségemből kiforgattak, épp azt intézem, hogy legalább a lakásom visszakapjam törvényes úton. De erre a zsarolós, pofozós és lökdösődős dologra nem tudok mit lépni. Terror az életem. Már pénzt is követelnek, amióta dolgozom, hogy náluk lakhassak. Nem kérnek, követelnek. Valakinek ötlete?
2010. aug. 24. 14:46
1/18 anonim válasza:
Költözz, ha tudsz. Remélem keresel annyit, hogy meg tudod oldani. Minden követ mozgass meg, hogy el tudj költözni.
2/18 anonim válasza:
Szia! Jézusom. Menj albérletbe a gyerekeddel együtt, gondolom ha dolgozol akkor ki fogja futni a lakbért! Istenit, de miért bántanak, nameg egy 2 éves gyereket???? Albérletből is tudod intézni a lakás dolgot.
3/18 anonim válasza:
sajnálom hogy a saját családod ilyen. költözz valamerre. esetleg más rokonhoz akinek fizetsz szállásdíjat. vagy fordulj anyaotthonhoz, hátha ők tudnak segíteni.
4/18 A kérdező kommentje:
Nem keresek annyit, hogy az albérlet kijöjjön, egyelőre. De már keresek mellékállást. A bosszantó az, hogy jól sejtem, hogy a jog addig nem tehet semmit, amíg vér nem folyik?
2010. aug. 24. 14:53
5/18 anonim válasza:
Szia! Először is sajnálom, hogy ilyen körülmények között kell élned, felháborító a szülők viselkedése... másrészt én nem ajánlanám, hogy ott maradj, albérlet, ismerősök, vagy akár szociális családsegítők segítségét is igénybe venném, de sem magam, sem a gyerekem nem tenném ki ilyen terrornak. Mindenképpen szabaduljatok el onnan, próbálj meg minden segítséget (jó értelemben) kihasználni. Egyébként a 8 napon belül gyógyuló sebek is kell, hogy látszódjanak, vetess róluk látleletet, és fel tudod őket jelenteni.
6/18 anonim válasza:
Keresd fel a Családsegítőt, úgy hallottam, abban is tudnak segíteni, hogy találj albérletet. Ne hagyd, hogy terrorizáljanak, főleg ne hagyd, hogy a kisgyereked rettegésben éljen!
7/18 anonim válasza:
Tényleg anyaotthonok, ez nem hülyeség, ott biztosan befogadnak. GYES-t gondolom kapsz még, azzal együtt sem futná az albérlet? :( Nagyon sajnállak. Miért bántanak téged?
8/18 anonim válasza:
nincs esetleg más rokonod vagy olyan barátod aki "befogadna" titeket pár hétre? és közben keresd fel a családsegítőt. ők segítenek mindenképpen ha még nem folyik vér, akkor is. szörnyű, hogy ilyen emberek is vannak még mint a szüleid. esetleg a gyerek apja? nem tud addig segíteni rajtatok? legalább pár hétig ott lakni, vagy az albérlet első hónapjába besegíteni? ilyenkor muszáj segítséget kérni.... nagyon sajnállak titeket, remélem sok kitartásod lesz!
9/18 anonim válasza:
anyaotthon? amíg nem teremtesz ismét biztonságos körülményeket... más ötletem hirtelen nincs.
10/18 anonim válasza:
Mi az hogy a jog nem ved meg egy ket eves gyereket, veres es terror ellen? Jarj utana, koltozz ki, nem csak hogy Te, de a gyermeked nem erdemli meg. Te vagy az anyja, neked kell megvedened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!