Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mi teszel a "kedves" vendéggel...

Mi teszel a "kedves" vendéggel ha nem ismeri a határokat?

Figyelt kérdés
Tegnap kisebb vendégség volt nálunk, barátok és egy kis kerti sütögetés. Az egyik vendég, a férjem jóbarátja viszont annyira kiállhatatlan....folyamatosan megjegyzéseket tesz rám és ami durva már az öcsémre is (igen, ismeri néha ő is velünk "bulizik"). Most épp az volt nála porondon, h szidja a sulit ahova jártam és az öcsém is fog. Főiskola egyébként és mellesleg ő is ott végzett, csak egy másik intézményben! Szóval mindenféle bántó dolgot mond, osztja az észt. Általában rákontrázok és valami viccel tompítom a szánalmas beszólásit, mert nem szeretnék veszekedni a többi vendég miatt sem. Miért ilyen bunkó? nem adtam rá okot, v ha ennyire utál akkor miért jön el, azt gondolja h nem leszek otthon? ti hogy kezelitek ezeket a "kedves" embereket?
2010. aug. 23. 12:38
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Tőlem valahogy így hangzana a riposzt (vendégek előtt... ő sem hív félre, hogy sértegessen, ugye?) Szépen, nyuogodtan letenném ami a kezemben van (mondjuk ez nálam alap dolog ha ideges leszek, állítólag marha félelmetes, mert úgy néz ki, mintha simán odasétálnék és megütném az illetőt :D), aztán odasétálni normál beszélgetési távolságba, és szépen, artikuláltan, érthetően, hangosan:

Oké (nevet kéretik beilleszteni), felfogtam, nem kedvelsz, az iskolát sem kedveled. Szerintem mindenkinek leesett az előző hatszázhúsz alkalommal is, mikor említetted... azonban... EGY: Azért, mert Te speciel semmi értelmeset nem tudsz kezdeni azzal, amit ott tanultál, vagy mert mindenki utált ott, még nem biztos, hogy igazad is van... Tudod, ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye. KETTŐ: Most szerintem az lenne a legjobb, ha szépen füled farkad behúzva távoznál, elmennél egy illemtanárhoz, tanulnál nála pár hónapot vagy éppen évet, ha már az általános iskolában nem sikerült, aztán mikor mindez megvan, szépen, civilizált ember módjára kommunikálva jönnél vissza egy jóval későbbi bulira. Így nem hoznád kellemetlen helyzetbe sem (párod nevét kéretik beilleszteni)-t, sem a többi vendéget, akik szerény véleményem szerint nem azért érkeztek, hogy az épületes baromságaidat hallgassák. Köszönöm és viszlát!

ezzel szépen kivezeted a kertből/házból az autójáig és mosolyogva integetsz, majd mikor visszérsz, a vendégekhez fordulsz és:

Elnézést (nevet kéretik beilleszteni) nevében is, tudjátok, nem túl jó a modora, sajnálom, ha kellemetlenséget okozott, az ő nevében is ígérhetem, hogy többet nem fordul elő.

Nálam már bevált :)

25/L

2010. aug. 24. 20:06
 22/22 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, elfelejtettem hozzátenni, hogy azóta nem láttuk az úriembert :)

ja és elírtam, 22/L (bocs, csak a numpad működik, a sima számok már nem, elemet kéne cserélni de elfelejtettem :$)

2010. aug. 24. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!