Mi teszel a "kedves" vendéggel ha nem ismeri a határokat?
a poénkodással nem értem el semmit, mert nem vette a lapot, legközelebb biztos nem hívjuk, nekem elegem van belőle, múltkor is pont ezt csinálta
kicsit lelkiproblémás a srác, mikor voltak nálunk szinte spontán barátok, elment a ház előtt és meglátva az autókat sértettségében felhívta az apósomat, h mi van, őt nem hívtuk a házavatóra? szó se volt házavatóról, csak átugrott néhány barát!
3 lehetőség van:
1.beszélsz a férjeddel hogy beszéljen vele mert ezt már nem bírod.
2.kidobod a házból és soha többet nem híjátok meg.
3.nem veszel róla tudomást, tűröd!
Én nem hívnám többé. Ha a férjem gyerekkori barátja, ha nem. Mit képzel magáról? A férjemnek is volt egy ilyen barátja. Még nem is ismert (egyszer futottunk vele össze az utcán), de már mindennek elmondott. A férjem szerint az szúrja a szemét, hogy az előző barátnőinél jóval dekoratívabb vagyok, és lehet, hogy irigykedik a srác. Na mindegy, amikor kész lett a közös ház, mondtam a férjemnek, hogy ne haragudjon meg, de nem áll szándékomban meghívni őt az asztalomhoz. Engem ne sértegessen senki a saját házamban. Pláne úgy,hogy életemben beszélt velem kb. 5 mondatot. Bőven elég elviselni a hülye beszólásait, amikor nagy ritkán közös baráti buliba keveredünk. Meg egyszer a férjem is rászólt, hogy vegyen vissza, bár annyira részeg volt a srác, hogy nem is biztos, hogy emlékszik rá.
Szóval a lényeg,hogy elvárom,hogy kiálljon mellettem a párom bárkivel szemben. A legjobb barátjával is. Én is megtenném. Nem lenne többé olyan a barátnőm, aki sértegeti a férjemet! Nem kell szeretni senkit, de az a max. hogy arra a pár órára kibírja, hogy befogja a száját!
A férjed mit szól ehhez, mert ha szó nélkül tűri, akkor az nem szép dolog tőle. Lehet, hogy nem akarja megbántani, mert régi jóbarát, viszont Téged vett feleségül. Beszélj vele!
Az "úriember" ezt egyébként azért csinálja, mert már kitapasztalta, hogy tűröd a beszólásait, letesztelte meddig mehet el a hülyeségével. Ezt addig fogja csinálni, amíg Te le nem állítod!
Ne hagyd, hogy egy ilyen bunkó a fejedre tojjon.
Szépen, emberi hangon mondd meg neki, hogy ezek a megjegyzései bántóak, és ne tegye.
"Nagyon bánt engem, amikor azt az iskolát szidod, ahová az öcsém is járni fog (megfogalmazod, mit érzel), mert ezzel úgy érzem, minket is leminősítesz (megindokolod)."
"Szeretném, ha nem tennéd ezt a jövőben." (kérés).
Ha normálisan mondod így, és megsértődik, az az ő baja. Hiába vendég, azért bántó megjegyzéseket így sem kéne tennie. Ha pedig ebből a normális hangvételből nem ért (azért ez legyen az 1. nekifutás mindenképp), akkor lehet durvábban is mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!