Szülök/szüleitek hogy kezelték ezt?
Engem is mindig leszidtak. Úgy, hogy én voltam (vagyok) a kistesó, aki sírt.
Csak hát a szüleim ismertek mindkettőnket, tudták, hogy ha a bátyám már üt, akkor ott már előtte jó ideig ment a vegzálás részemről és valószínűleg megérdemeltem (=ők sem tudtak volna jobb módszerrel leállítani, de legalább nem nekik kellett megverniük). Ha én ütöttem meg őt, akkor is én voltam leszidva.
A szüleim szerintem ezt nem teljesen kezelték jól, ha nagyon őszinte akarok lenni így utólag. A testvéri kapcsolatunkra viszont nem volt hatással.
Szándékosan vagy véletlen történik? Ha szándékosan, milyen gyakran történik? Miért, hogyan történik, ingeli a kisebb a nagyobbat, veszekednek? Hány évesek?
Máshogy reagálnék, ha ez most történik először és máshogy, ha sokadszorra, más, ha 3-5, és ha 10-12 éves gyerekekről van szó, stb.
(lány vagyok, bátyám van)
Nálunk anyumék tudták, hogy minden apróságért sírok, tesómról meg hogy őt se kell félteni, simán kezdi ő is, ha úgy van. Volt, hogy én voltam lecseszve, hogy miért sírok már megint, volt, hogy tesóm, hogy mit vonyítat, de olyan is, hogy csak szimplán mindketten, ne verekedjünk alapon.
Nálunk mindig a kisebbik öcsém volt a szent, az ha megnyikkant valamiért, már lebxtak minket, hogy miért bántjuk (kb hozzá se értünk sokszor).
Persze ezt jól ki is használta a kis szmét :D. Aztán volt, mikor már csakazértis megvertük, ha már bőg, legyen is rá oka.
De egyébként szeretjük egymást mindhárman.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!