Járnom kellene dolgozni?
Igazából szerintem, hogy ha belefér az idődbe, és megbeszéled a szülőkkel, akkor ha szeretnél dolgozhatsz valamennyit iskolai szünetekben,jogszabályilag törvényes. Ha tetszett ott a segédmunka, vagy kicsit csak úgy segítenél apukádnak benne az szerintem nem rossz, vagy akár diákszövetkezeten keresztül valami részidős/alkalmi munkák is vannak, ami akár jó tapasztalat is lehet a jövőben.
Mindenképp egyetértek viszont az előttem szólókkal abban, hogy elsőnek inkább a tanulás legyen fontosabb.
Elsősorban valóban a tanulás a legfontosabb. És azért, (bár tudom nem helyes megemlítenem), de apud nem csak magára dolgozik, tehát ez a nincs kedve, akkor is megy szöveg nekem unszimpatikus. Mert ugye ha nem menne, akkor nem tudná fizetni a rezsit pl, te pedig nem tudnál villany mellett olvasni. Persze alap, hogy ezeket előteremti neked, hisz a gyermeke vagy.
Esetleg abban is tudsz segíteni, ha mondjuk van valami, amit szívesen meg vennél, viszont tudod, hogy nagyon leapasztaná a családi kasszát, de nem is létfontosságú, akkor erre gyűjthetnél pénzt magadnak egy kis munkával. Így nem terheled a vágyaiddal a szüleidet. Mégegyszer írom, nehogy félre értsd, nem az ebédedet, vedd meg belőle, de ha pl te szeretnél egy 20000 Ft os cipőt, a szüleid pedig csak 10et tudnak rá szánni, akkor munkával ki tudod pótolni azt az összeget.
Tanulj jól, neked most ez a legfontosabb feladatod, a főállásod.
Ezen felül HA van kedved, dolgozhatsz nyári szünetben pl vagy akkor, ha szeretnél valami drága dolgot csak úgy extraként (mobil, laptop, nagyon márkás ruha stb).
A felnőtt élet munkával jár, de ha belegondolsz, neked is kell tanulnod, iskolába menned akkor is, ha nincs kedved. Ez az élet rendje. De jószívű vagy, hogy így gondolsz apukádra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!