Szerintetek az úgy rendben van, hogy a munkatársam kijelentette, hogy ő csak délelőtt jár dolgozni, nem vállalja a váltott műszakot, és ez miatt nekem állandó jelleggek délutánra kell járnom dolgozni?
Adott egy cég, ahol van egy adott gép. Ebből csak ez az egy van. Alapvetően 2 műszak megy nálunk, 6-14 és 14-22ig. Tehát két műszak van, egy gép, és ketten dolgozunk rajta. Nem az volna a normális, hogy váltjuk egymást?
Amikor idekerültem, már akkor mindig csak déleéőttre járt a kollega. Egy darabig tűrtem, de idén már elég. Szerintetek mit tegyek?
Persze próbáltam vele beszélni, a feletteseimmel, de semmi. Ő kijelentette, hogy nem fog délután dolgozni, nekem meg mondták, hogy akkor jöjjek mindig délután.
Téged eleve azért vették fel, hogy délután is menjen a gép.
A kolléga mindig délelöttre járt.
Őt annak idején így vették fel.
Ezt vállalta.
Érthető, hogy nem változtatnak
a munkarendjén.
Te vagy az új,neked kell dönteni, hogy mész vagy maradsz.
4: 5-ös vagyok. Ez korántsem biztos. Az én esetemben is úgy volt meghirdetve az állás, hogy váltott műszak. Mégis felvették a szóban forgó leányzót. Holott a logika azt diktálná, hogy az állásinterjún, amikor előáll avval, hogy ő csak nappal akar dolgozni, akkor megköszönjék, hogy eljött, majd közölni vele, hogy akkor ő nem ezt munkahelyet keresi.
Ha meg a cég eleve így képzeli el, hogy egy ember állandóan délelőtt, egy pedig állandóan délután, akkor így kell feladni a hirdetést. Különben csak feszültséget szül a dolog.
Kérdező, az állásinterjún mit mondtak neked, előre tudatták, hogy te folyton délutános leszel?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!