Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg balhé...

Hogyan értessem meg balhé nélkül, hogy nem lesz templomi esküvő?

Figyelt kérdés
A párom nemrég kérte meg a kezem, és elkezdtük tervezgetni az esküvőt. Majd anyukám kérdezte, miket tervezünk, mikor a templom szóba se került rákérdezett. Mondtam, hogy az nem lesz, fel se merült, mivel nem vagyunk vallásgyakorlók. Ezen elkezdett duzzogni, ilyenkor neki a szokása, hogy látványosan sértődött, nem kiabál, hanem puffog. Mert szerinte az az igazi, és anélkül nem lesz megáldva a kapcsolatunk. (Az én szüleimnek anno volt templomi, és finoman szólva nem jó a házasságuk) Mondtuk, hogy szerintünk semmi értelme nem lenne, hiszen képmutatás, és amúgy se éreznénk át a lényeget, mivel nem vagyunk vallásosak. Azóta mindig valahogy felhozza a témát kötekedő stílusban, hogy de hát voltam elsőáldozó is. Az nagyon nem most volt, és nem azt mondtuk, hogy nem lehetne, hanem nem akarunk.A másik tipikus tőle, hogy úgy tesz mintha nem mondtunk volna korábban semmit, és elkezd a templomi esküvő témáról beszélni. Vagy a legjobb, hogy hát ha ez a probléma, akkor miért nem járunk templomba... Egyébként nem értetlen, csak direkt mond minden hülyeséget. Le lehet állítani nagy balhé nélkül? Semmiképp nem fogunk engedni neki, és szembemenni a saját véleményünkkel más kedvéért.

2021. márc. 26. 09:56
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Kedves 18as! Ez a te véleményed, de azért az elég erős, hogy te kijelented ismeretlenül, hogy mi nem akarunk macerát, ezért nem lesz templomi esküvő, nem pedig mert nem vagyunk vallásosak. Rendkívül kínos szerintem, ha nem vallásosként feszületet csókolgatsz és megígéred, hogy a gyerekedet is a vallás szerint neveled. Én ezt nem tudnám élvezni. Lehet, hogy neked ez nem probléma, de mi ezért nem akarunk.
2021. márc. 26. 19:26
 22/30 A kérdező kommentje:
A sok választ pedig köszönöm! Azt hozzátenném még, hogy nem csak arról van szó hogy nem járok templomba, hanem magával a vallással nem tudok azonosulni.
2021. márc. 26. 19:35
 23/30 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell vele foglalkozni és kész. A ti esküvőtök, ti fizetitek, ti szervezitek olyannak amilyennek akarjátok. Senkinek semmi köze hozzá.

Nálunk is hiszti volt abból, hogy csak nagyon szűk körű polgárit szerettünk volna, lagzi meg anyámkínja nélkül beülni után egy étterembe és ennyi. Csak szülők, nagyszülők és testvérek jöttek volna, nagybácsit, unokatesókat már nem akartunk, mert alapból kb háromévente látjuk őket, vagy ritkábban akkor meg minek?

Addig hisztizett ezen a család amíg a vége az nem lett, hogy nem hívtunk meg senkit, megesküdtünk a tanúkkal, fotózkodtunk, aztán a tanúk párjaival hatosban elmentünk egy étterembe.

Utólag aztán hisztizhettek, megmondtuk nekik, hogy az örökös rinyálásuk miatt nem kaptak meghívót, egyék meg amit főztek.

Jó lecke volt nekik, mert a leendő keresztelőre (ha lemegy végre a covid) már nem szólnak be semmit. :) Azt se népünnepélynek tervezzük.

2021. márc. 26. 20:09
 24/30 anonim ***** válasza:
76%
Ja, előző vagyok, az kimaradt, hogy mi a templomit is csak tanúsan csináltunk egy héttel a polgári után. Az meg tényleg csak annyi volt, hogy odamentünk-megvolt-hazajöttünk.
2021. márc. 26. 20:23
 25/30 anonim ***** válasza:
22%

Templomi esküvőn nem feltétlenül csókolgatsz keresztet, nem egyen voltam és semmi ilyesmi nem volt. Temploma, vallás és papja válogatja.

Látszik hogy nemigen jársz ilyenre 🙄

2021. márc. 26. 22:07
 26/30 A kérdező kommentje:
Ahol én voltam ott volt ilyen, elhiszem hogy nem mindenhol, és igen nyilván nemigen járok ilyenre, mivel ahogy azt kihangsúlyoztam nem vagyok vallásos.
2021. márc. 26. 22:11
 27/30 anonim ***** válasza:
53%
Én se vagyok vallásos(legalábbis nem ennyire) de hívtak már meg sok féle esküvőre.
2021. márc. 27. 18:14
 28/30 anonim ***** válasza:
47%
A keresztcsókolgatás görögkeleti vagy görögkatolikus, azt hiszem, rómainál nincs.
2021. márc. 29. 12:53
 29/30 anonim ***** válasza:
49%
28- én is erre tippelnék, az ortodoxokból ki is nézem. Azok még a hullát is csókolgatják a temetésen. Római katolikus, református, evangélikus esküvőkön jártam már életemben, de sehol nem csókoltattak keresztet senkivel.
2021. márc. 29. 13:02
 30/30 A kérdező kommentje:
Én római katolikuson láttam, de nyilván templom és pap, amin múlik. Ez csak egy apróság volt, amit megjegyeztem, nem is lényeges, nem ez az egy ok volt, ami miatt nem lesz templomi. :) köszi a segítséget, anyukám megértette, azt mondta nem ér ennyit, hogy rossz legyen a viszonyunk, sajnos ha nem úgy van hirtelen valami, ahogy elképzelte, akkor így tud viselkedni.
2021. márc. 29. 13:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!