Hogyan értessem meg balhé nélkül, hogy nem lesz templomi esküvő?
Megmondod, hogy
- nem akarsz keresztet csókolgatni
- nem akarsz a pap szemébe hazudni, hogy milyen vallásosan fogod nevelni a gyerekeidet
- nem akarod kizárólag díszletnek használni a templomot, mivel az tiszteletlenség
- nem vagy kíváncsi a pap süketelésére
- hasznosabban töltenéd el azt a 1.5-2 órát az esküvőd napján
- a te esküvőd, semmi köze hozzá
De ha ilyen erős érvei vannak, hogy pedig elsőáldoztál is, akkor azzal nehéz mit kezdeni. Látom jól tud érvelni :)
Mint vallását gyakorló katolikus írom, hogy ezer hála neked, rengetegen kötnek házasságot templomban, pedig közük nincs a valláshoz és csak egy szép díszlet nekik az egész, meg "szokás", meg mit tudom én. Több ilyen stabil ember kéne, aki nem játsza az eszét, csak azért mert szokás.
Ezek szerint még nincs módszered arra, hogy hogyan állítsd le anyukád. Mert godnolom nem csak ebben ilyen és nem is na kezdte, hanem minden másban is és már régóta. Mindenkinél más válik be, próbáld ki, hogy meg sem hallod amit mondd, vagy direkt rosszul emlékszel, vagy fordítsd a saját fegyverét ellene, te is duzzogj. Ki kell tapasztalni.
Nekem anyósom pörgött folyton ezen a témán... Én megkérdeztem, hogy miért olyan fontos, hogy templomban is esküdjünk. Erre az volt a válasz, hogy mert mit szólnak mások. Mondtam, hogy nyugodtan, mondja azt, hogy egy másik városban volt a templomi, itt meg csak a polgári lesz.
Ezzel mindenki megnyugodott.
18: ugye tudod hogy a templomnak és a vallásnak van köze egymáshoz?
Templom nem egyenlő csicsa-micsa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!