Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan értessem meg balhé...

Hogyan értessem meg balhé nélkül, hogy nem lesz templomi esküvő?

Figyelt kérdés
A párom nemrég kérte meg a kezem, és elkezdtük tervezgetni az esküvőt. Majd anyukám kérdezte, miket tervezünk, mikor a templom szóba se került rákérdezett. Mondtam, hogy az nem lesz, fel se merült, mivel nem vagyunk vallásgyakorlók. Ezen elkezdett duzzogni, ilyenkor neki a szokása, hogy látványosan sértődött, nem kiabál, hanem puffog. Mert szerinte az az igazi, és anélkül nem lesz megáldva a kapcsolatunk. (Az én szüleimnek anno volt templomi, és finoman szólva nem jó a házasságuk) Mondtuk, hogy szerintünk semmi értelme nem lenne, hiszen képmutatás, és amúgy se éreznénk át a lényeget, mivel nem vagyunk vallásosak. Azóta mindig valahogy felhozza a témát kötekedő stílusban, hogy de hát voltam elsőáldozó is. Az nagyon nem most volt, és nem azt mondtuk, hogy nem lehetne, hanem nem akarunk.A másik tipikus tőle, hogy úgy tesz mintha nem mondtunk volna korábban semmit, és elkezd a templomi esküvő témáról beszélni. Vagy a legjobb, hogy hát ha ez a probléma, akkor miért nem járunk templomba... Egyébként nem értetlen, csak direkt mond minden hülyeséget. Le lehet állítani nagy balhé nélkül? Semmiképp nem fogunk engedni neki, és szembemenni a saját véleményünkkel más kedvéért.

2021. márc. 26. 09:56
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
92%

Megmondod, hogy

- nem akarsz keresztet csókolgatni

- nem akarsz a pap szemébe hazudni, hogy milyen vallásosan fogod nevelni a gyerekeidet

- nem akarod kizárólag díszletnek használni a templomot, mivel az tiszteletlenség

- nem vagy kíváncsi a pap süketelésére

- hasznosabban töltenéd el azt a 1.5-2 órát az esküvőd napján

- a te esküvőd, semmi köze hozzá

De ha ilyen erős érvei vannak, hogy pedig elsőáldoztál is, akkor azzal nehéz mit kezdeni. Látom jól tud érvelni :)

2021. márc. 26. 10:55
 12/30 anonim ***** válasza:
32%
Ha csak elsőáldozó voltál nem is lehetne templomi esküvőd, meg kell bérmálkozni esküvő előtt.
2021. márc. 26. 10:56
 13/30 anonim ***** válasza:
93%
Meg kell mondani, hogy anyuka, a mi esküvőnk, mi szervezzük, nem kérünk segítséget. Tetszik, nem tetszik, nem lesz templomi esküvő.
2021. márc. 26. 11:43
 14/30 anonim ***** válasza:
91%
Nincs ezen mit megérteni, érti ő és nem tetszik neki, kit érdekel? Engem teljesen hidegen hagyna
2021. márc. 26. 13:18
 15/30 anonim ***** válasza:
98%

Mint vallását gyakorló katolikus írom, hogy ezer hála neked, rengetegen kötnek házasságot templomban, pedig közük nincs a valláshoz és csak egy szép díszlet nekik az egész, meg "szokás", meg mit tudom én. Több ilyen stabil ember kéne, aki nem játsza az eszét, csak azért mert szokás.

Ezek szerint még nincs módszered arra, hogy hogyan állítsd le anyukád. Mert godnolom nem csak ebben ilyen és nem is na kezdte, hanem minden másban is és már régóta. Mindenkinél más válik be, próbáld ki, hogy meg sem hallod amit mondd, vagy direkt rosszul emlékszel, vagy fordítsd a saját fegyverét ellene, te is duzzogj. Ki kell tapasztalni.

2021. márc. 26. 13:18
 16/30 anonim ***** válasza:
83%

Nekem anyósom pörgött folyton ezen a témán... Én megkérdeztem, hogy miért olyan fontos, hogy templomban is esküdjünk. Erre az volt a válasz, hogy mert mit szólnak mások. Mondtam, hogy nyugodtan, mondja azt, hogy egy másik városban volt a templomi, itt meg csak a polgári lesz.

Ezzel mindenki megnyugodott.

2021. márc. 26. 15:20
 17/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sem volt templomi, vallást nem gyakoroljuk, magunkban hiszünk nem másban. Várandósan voltam, nem álltam volna úgy "Isten" elé. És amúgy sem lehetett volna a vírus miatt.
2021. márc. 26. 16:37
 18/30 anonim ***** válasza:
10%
Én szerettem volna templomi esküvőt, de nem vagyok megkereszteltve. Így sajnos nem lett, a valláshoz kötni ezt hülyeség mert szimplán szép dolog és én a szívemben hiszek Istenben, nem kell nekem hozzá templom. Szimplán nem akartok macerát, ennyi. Ezt is megértem de hülyeség a vallásra fogni.
2021. márc. 26. 18:41
 19/30 anonim ***** válasza:
80%

18: ugye tudod hogy a templomnak és a vallásnak van köze egymáshoz?

Templom nem egyenlő csicsa-micsa!

2021. márc. 26. 18:55
 20/30 anonim ***** válasza:
75%
Régen volt alapja, hisz ott gyűltek össze és védelmet is ott kérhettek és igen a templom a valláshoz kötődik teljesen, de mindig hülyeségnek tartottam, hogy csak akkor lehetsz igaz keresztény ha templomba jársz. A templom a közösség kovácsoláshoz jó,de nem akkor érzem magam közel a hitemhez, ha bemegyek a templomba.
2021. márc. 26. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!