Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek megoldhato hogy...

Szerintetek megoldhato hogy megszakitsam a kapcsolatot a csaladommal ugy hogy mind budapesten elunk? Ha nem akkor mennyire lehet nehez kulfoldon uj eletet kezdeni ugy hogy sokszor meg az anyanyelvemen is nehezen fejezem ki magam nem hogy angolul?

Figyelt kérdés

Elmebeteg narkos alkesz idegbeteg emberekrol van szo. Se anyukamnak se apukamnak nincs mas emberi kapcsolata csak en meg ok egymasnak (se barataik, se testvereik, szuleik sem lesznek mar sokaig).

Egeszen biztos nem fogjak megerteni miert teszem amit teszek.

Halatlansagnak tunhet mert egy darabig sulyos beteg voltam es akkor erosen beszaltak a koltsegeimbe. Viszont lehet nem lettem volna sulyos beteg ha nem hagynak telen a hideg utcan honapokra kiskamaszkent egy orszagban aminek a nyelvet is alig beszelem. Ha elvisznek orvoshoz gyerekkent, ha rendesen ettem volna gyerekkent, ha nem bantalmaznak es nem visznek el zulott iranyba. Anyagilag is jobban allnek ha nem koltoztek volna annyit es olyan tavolsagokra hogy iskolaba se nagyon tudjak bejarni. Millio dolog miatt duhos vagyok rajuk, persze furcsa most megszakitani veluk a kapcsolatot mert latom hogy probalnak pozitiv iranyba valtozni de muszaly mert bekattanok.

Biztosan nem fogjak megerteni mert oket egesz eletukben patyolgattak a szuleik, 30 eves koruk utan kezdtek el egyaltalan dolgozgatni en meg mar 14 evesen dolgoztam. Nagyon egyszeru es onzo a gondolkodasuk, nem fogjak felfogni hogy ok kozel nem olyan hatteret biztositottak nekem mint nekik az o szuleik.

A gond hogy ok is maszkalnak es en is maszkalok a varosban minden fele. Raadasul rajtuk kivul is mar jo par emberrel megszakitottam vagy megszakitanam a kapcsolatot budapesten.

A videk szamomra elhetetlen. Sajnos komoly egeszsegyugyi problemaim vannak es a Budapesten a legjobb az ellatas. Millio mas oka van amiert mindenkepp nagyvarosban szeretnek elni. Ha egyszer jobban leszek szeretnek tanulni is, Budapesten sok jo ingyenes felnottkepzes van.

Pszichoterapiara is jarnek ha talalok egy jo terapeutat.

Ha a pandemia utan kulfoldre mennek akkor nemtom hogy boldogulnek. Amikor nemetorszagban eltem es pizzafutarkodtam nem nagyon boldogultam. Marmint anyagilag minden rendben volt de az egeszsegem romlott es nagyon nehezen tudtam kommunikalni az emberekkel. Angolul jobban tudok mint nemetul, de rossz erzelmi allapotban vagyok es meg magyarul is nehezemre esik megbeszelni a kornyezetemmel a problemaimat (pedig erre mar csak praktikus okokbol is szuksegem van).

2021. márc. 19. 00:32
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
95%
És németeknél nem létezik fekete munka?
2021. márc. 19. 06:09
 12/21 anonim ***** válasza:
95%
En egy 30ezes városban is elvagyok úgy, hogy megszakítottam a csaladommal a kapcsolatot...
2021. márc. 19. 06:46
 13/21 anonim ***** válasza:
34%
Bp közeli nagyváros olyan majdnem mint Bp. Oda költözöl, lakcím v. tartózkodási helyedet meg titkosítod és telszámodat is.
2021. márc. 19. 07:43
 14/21 anonim ***** válasza:

Eloszor is gyujts penzt az elszakadasra/kulonkoltozesre, a tobbi mar jon magatol. Nem szabad ugy gondolkoznod, hogy nem fogod kiismerni magad egy idegen orszagban, idegen emberek kozt. Millioan csinaljak sajnos.. Persze senki sem fog tokeletesen beszelni egy idegen nyelvet, de majd idovel. Sajnalom, hogy leromlott az egeszsegugyi allapotod, de kulfoldon meg lehet jobban ellatnak, illetve javul majd az allapotod, hiszen nem leszel mergezo kornyezetben. Lesznek persze mas nehezsegek, de meg mindig jobb lesz, mint most. Gondolj erre. Bele kell vagni. Egyebkent kezdetben az is segithet, ha nem valsz le teljesen, csak minimalisra csokkented a szuleiddel a kommunikaciot. Havi egy telefon vagy uzenet, aztan idovel annyi sem.

En belevagtam kulfoldre utolso remenysugarkent, hogy kitorjek szinten egy mergezo kornyezetbol, baromi nehez volt, de par ev utan mar minden rendben van. Lelkileg is nagyon melyen voltam, de sikerult.

Budapest meg hatalmas, nem fogsz veluk osszefutni, elkoltozhetsz kulkeruletbe, ahol vannak nagyobb gyarak, vagy Bp kozeli kisvarosba faluba. Aztan kesobb meg messzebb.

2021. márc. 19. 08:14
 15/21 neincat ***** válasza:
92%

Szerintem is gyűjts pénzt. Online némettanár egy pár hónapig, megmondod az igényeidet (kommunikálni szeretnél, illetve az orvosi fogalmakat megtanulni) aztán szerintem is irány Bécs. Jó lenne, ha nézegetnél munkalehetőséget is, hogy ne maradj hoppon. Szállást, airbnb-n van fent rengeteg amit több hónapra lehet bérelni. Ha meg akarod várni a covid végét pont elegendő időd lesz németül is tanulni, állást keresni, stb. A legtöbb interjú most úgyis online zajlik.

Sok siker neked!

2021. márc. 19. 08:50
 16/21 anonim ***** válasza:
92%
Bp akkora és annyi ember van, 5 év alatt soha nem találkoztam véletlenül egy ismerősömmel se, csak ha megbeszéltünk egy találkozót. szerintem simán el tudsz tűnni abban a tömegben
2021. márc. 19. 09:12
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

1. Budapesten maradsz, más környékre mész ÉS: megváltoztatod a külsődet és a nevedet. Egy másik hajszín, egy szemüveg, más stílusú ruhák, így nem fognak kiszúrni a tömegből.

2.Válassz egy más magyarországi nagyvárost! Szerintem Szeged, Győr, Debrecen egyaránt élhető nagyvárosok, kitűnő ellátással, munkalehetőség is van. Vagy Székesfehérvár, még közel is van Budapesthez, 40 perces vonatúttal bent vagy, ha elintéznivalód van vagy Budapesten szeretnél terápiára járni.

Ahhoz, hogy lelépj és eltűnj, mindent jól meg kell szervezned és alaptőkére is szükséged lesz, úgyhogy gyűjtögess! Ha már van alaptőkéd, akkor egy kiszemelt városban (ha nem maradsz Budapesten) keress munkát. Ha megvan a szerződés, akkor költözz le, először pár napra átmeneti szállásra, aztán kereshetsz albérletet. Ha már berendezkedtél, indítsd el a névváltoztatást. A szüleidnek először azt mondd, hogy elutazol pl. két vagy három hétre barátokhoz vagy alkalmi munkára, de ne mondd meg, hogy hová, aztán ha már minden sínen van, akkor egyszerűen ne keresd többet őket, ne térj haza, cserélj telefonszámot, minden elérhetőségedet változtasd meg. Amint megváltozott a neved, valamennyire a külsőd is, nem fognak megtalálni.

2021. márc. 19. 10:32
 18/21 anonim ***** válasza:
Szerintem, ha szó nélkül eltünsz, akkor tuti, hogy kerestetni fognak. Megijednek, hogy baj van, bejelentik. Írj digitálisan vagy papíron pár sort, hogy elmentél, új életet kezdeni és ne aggódjanak, de ne is keressenek, fogadják el. Kész. Budapest külvárosi része, vagy egy távoli kerület, és kicsi az esély hogy összefussatok. Emiatt ne menj külföldre. Minden jót kívánok!
2021. márc. 19. 12:14
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :-) Hasznosak voltak, de azért látom hogy nem sikerült teljesen egyértelműen fogalmaznom. Bevallom elég nehéz napom volt ezért kicsit ittam is tegnap este, egyébként nem nagyon iszom ezért is fogalmazhattam kissé zavarosan. Írtam pár kamaszkori emléket mert ezek előtörtek belőlem, de már nem vagyok kamasz.

Az anyagi függetlenség már csak kényszerből is rég megvalósult (bár sokszor nehezen boldogultam). Most volt egy időszak amíg munkaképtelen voltam, ezt is ki tudtam volna húzni de anyámnak volt egy üresen álló fűtött panel lakása ezért addig beköltöztem. Kicsit lélekben vissza is zuhantam a kiszolgáltatott kamaszkorba.

Az ide nem illő kamasz kori emlékeken kívül a tanulás miatt is gondolhattátok hogy nagyon fiatal vagyok. 25 éves férfi vagyok, csak eddig nem nagyon jutott energiám a taulásra. Érettségim azért van, bár estis.

A kapcsolat megszakítás nem anyagi okokból nem sikerült eddig. Egy családterapeuta segítségét fogom kérni a dologhoz.

17 évesen amikor elköltöztem, teljesen le voltak döbbenve hogy mikor fogunk beszélgetni meg ne menjek messzire. Előtte évekig nem beszéltünk csak mikor vmelyikük örjöngött vagy anyám üvegpoharakkal dobált hogy adjak neki pénzt iphonra. Sokkal fiatalabb koromban meg ők hagytak magamra nagyon nehéz helyzetekben és elképesztően nagy távolságokra.

Később is mikor költöztek mondták hogy én is költözzek. Ha 1 órára laktam tőlük akkor már mondták hogy az nagyon messze van. Átjártam hozzájuk beszélni, a házimunkában, ház körüli munkákban és rengeteg intézni valóban segíteni. Ez már csak azért is bunkóság mert gyerek koromtól annyit költöztek mindenfele, hogy rengetegszer napi 8 órákat kellett tömeg közlekednem az iskolába, melózni, a hivatalos körzeti orvoshoz stb.... Akkor nem zavarta őket a távolság és soha nem segítettek pedig mindkettőjüknek volt autójuk és szabadidejük. Sajnos nem sokkal az elköltözésem után megállapodtak Budapesten, bár itt már sok helyen laktam.

A fő probléma az hogy ha megszakítom velük a kapcsolatot és mégis összefutok velük azt nagyon nehezen viselném.

Német országban is rövid ideig laktam. Kamasz koromban is voltam németországban de szintén nem annyi ideig hogy megtanuljam a nyelvet. Egyébként az iskola leszarja hogy bejársz-e, max megbuktatnak. Engem se küldtek nevelő családhoz, pedig Németországból nem sok esélyem volt Fótra bejárkálni.

2021. márc. 19. 13:08
 20/21 A kérdező kommentje:

XD Persze már megint belekevertem pár régi emléket. Ezért is kérem majd szakember segítségét hogy mégis hogyan szakítsam meg a kapcsolatot. Olyan ez nekem mint egy érzelmi fal. Eddig nem sikerült rajta átmennem.

Ők annyira egyértelműen kezelik a kapcsolatunkat hogy ettől én is köteleseggégemnek érzem a kapcsolattartást. A másik gond hogy ha meg akarom velük szakítani a kapcsolatot akkor nem kellett volna tőlük többször is pénzt elfogadni. De nagyon nehéz helyzetben voltam, nekik meg van pénzük bőven. Sajnos ezeket a pénzeket nem tudom visszafizetni, pedig úgy korrektebb lenne.

2021. márc. 19. 13:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!