Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Normálisak ezek? Vagy szerinte...

Normálisak ezek? Vagy szerintetek is szórom a pénzt?

Figyelt kérdés
A szüleim szerint nagyon szórom a pénzt. Azt mondják, hogy ha egy kis pénzhez jutok azt rögtön elverem. Névnapomkor és szülinapomkor szoktam pénzt kapni tőlük, 5 ezret alkalmanként. Ebből-bár négy hónap eltelt névnapom óta- öt ezer megvan. Bulizni max ezer forintot viszek, de van, hogy azt se költöm el. ( persze nem tőlük kérek, de ezt nem veszik észre) Fél éve hozzá jutottam 100 ezer forinthoz, mindet beraktam a bankba. Ezen kívül másfél éve ugyanaz a kínais magassarkúm van, kezd szétjönni, úgyhogy mondtam anyámnak, hogy veszek egyet. Egyből azzal jött, hogy én mindig csak szórni tudom a pénzt, annyi cipőm van, nem igaz hogy nekem ne jó semmi. Ja és dolgozok is, abból a pénzből egész nyár alatt három ezret költöttem el. De ezek most komolyan ilyen hülyék vagy csak játszák az eszüket?? Elmondtam már nekik ugyanezt, és hozzá tettem, ha ez így nem tetszik nekik nyugodtan adhatnak ők pénzt, akkor megmarad az enyém. És persze jött a válasz, hogy nehogymár azt higgyem, hogy nekik van pénzük. Karácsonykor szoktam több pénzt kapni, úgy összesen a rokonságot is beszámítva kb 20 ezret. Júniusig ez elmegy simán bulikra és ruhákra(mert a ruhákat is én veszem magamnak), de rögtön kapom az ívet, hogy hogy lehet elkölteni 20 ezret fél év alatt.... Szerintetek? 19/L
2010. aug. 19. 11:20
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
49%
11:44-es! Már hogy költene sokat?? Fél év alatt 20 ezer ft? Az havontanincs 3000 ft! Te talán nem költesz semmire?! Szerintem úgy hülyék a szüleid ahogy vannak!
2010. aug. 19. 11:56
 22/30 anonim ***** válasza:
17%
De költök de nem ruhára. Tavaly októberi a cipőm, a ruháim is több mint 1 évesek. Kabátot vettem a télen, meg most 1400ért egy pólót. Ennyi. Nincs többre szükségem akkor minek vegyek ruhát? Nem kell minden évben ruhatárat frissíteni!
2010. aug. 19. 11:58
 23/30 anonim ***** válasza:

Hú, bár én tudnék így spórolni. :D

Szerintem nem költesz sokat. Ha még kevesebbet akarnál költeni, akkor a bulit lehetne visszafogni, de végül is ez a te pénzed, annyit költesz belőle, amennyit szeretnél.

2010. aug. 19. 12:03
 24/30 anonim ***** válasza:
78%

Bárcsak én is így tudnék spórolni:(

Amúgy szerintem sem normálisak a szüleid=)

2010. aug. 19. 12:04
 25/30 anonim ***** válasza:
100%

A pénzt amit kapsz/keresel arra kölöd,amire akarod.

De ezt szépen is elő lehet adni...

Ezt kelllene megtanulnod.

Továbbtanulsz vezető beosztásba fogsz egyszer kerülni...ha a családod neked"ezek",mit fogsz művelni a beosztottjaiddal?

Anyukád egyébként jót akar...csak te más generáció vagy.

2010. aug. 19. 12:07
 26/30 anonim ***** válasza:

11:58 - Nos, egy 19 éves még növésben van, arról még nem hallottál, hogy esetleg kinövi? Én se veszek agyba-főbe ruhát, de nem is veszek rendszeresen, viszont így összegyűlik, és amikor venni kell, akkor bizony sokszor nem 5-10 ezreket hagyok ott vásárláskor, de aztán egy darabig megint semmi. Pl. ha elkopik a cipőm, ha a télinek lekopik a csúszásgátló, ha eltörik a sarka (nem hordok nagyon magas sarkút, a legidősebb cipőm kb. 14 éves korában vált el a talpától, megragasztanám, ha lenne időm elvinni, mert még mindig cipő, de a legtöbb cipőm nem ilyen jó minőség, és sajnos lábméretemből adódóan ritkán kapok olcsó kategóriában olyant, ami kényelmes). Az utóbbi egy-másfél évben híztam (szerencsére), a fehérneműimből S helyett M-es méret kell, a nadrágból is bővebb...

Kb. havonta vagy kéthavonta elmegyek moziba, ezt akkor döntöttem el, amikor nagyon ki voltam idegileg merülve, és azóta ez oldja fel bennem a feszültséget, bármi van. Egyáltalán nem költ sokat a kérdező.

2010. aug. 19. 12:07
 27/30 anonim ***** válasza:
58%

tuti zsidó vagy:D

mondjuk nem tudom, szerintem a pénz arra való hogy elköltsük te meg a családod ezen feszengtek hogy egy cipőt vesztek

2010. aug. 19. 12:09
 28/30 anonim ***** válasza:
82%

11:39! Ez a duma kb olyan volt, mint amikor egyik csoporttársam bevágta az egyik főiskolai gyakorlati óránkon:

hogy: "hát szerintem, aki akar munkát találni, az talál is. Aki meg nem talál, az nem is akar dolgozni igazán..."

Mindezt mondta egy műkörmös, szolibarna, okosan nagyokat pislogó csinibaba, akinek véleményem szerint még a felmenői közt sem volt munkanélküli, vagy olyan ember aki nem százezreket keresett minden hónapban. Ott ültem mellette. Mindkét szülőm munkanélküli, édesanyámat még takarítónőnek sem veszik fel, sőt még paprikát szedni sem tud, mert ott is túljelentkezés van. (pedig van több szakmája is) Azt hittem helyből hozzá b*szom a másik oldalamon lévő üres széket...

Mi ebből a tanulság? Ha már olyan családba születtél, ahol minden okés, akkor ne ítélkezz mások felett. Örülj neki, hogy neked nincs ilyen problémád. Az itt megjelent szerinted trágár stílusú szavak, csupán az emberekben felgyülemlett indulatokat jelzik.

A kérdezőnek: szerintem is idióták a szüleid.

2010. aug. 19. 12:10
 29/30 anonim ***** válasza:
60%
egyáltalán nem szórod a pénzt. nem értem miről beszélnek a szüleid... ne foglalkozz velük!
2010. aug. 19. 12:54
 30/30 anonim ***** válasza:
60%

Nagyon ügyes vagy. Más 19 évesnek még venni kell a ruhá tis meg bulira is adni. Anyukádéknak nincs pénzük, akkor inkább ők szórják el, nem?

Ez a "kivetítés" Ő csinálja, de rád mondja. Mindenki által alkalmazott pszichológiai jelenség, afféle önvédelem. Ne vedd magadra, ez anyudékról szól, nem rólad. Te nagyon ügyesen bánsz a pénzzel, eléggé spórolós vagy, és ügyes, hogy mégis tudsz bulizni, öltözni. 20 e nem sok ruhára, van aki egy blúzra költ ennyit.

20ezret egy nap is el lehet költeni. Bulira.

Anyádék mennyit költenek fél év alatt?Kb egy millkát, szerintem, ha fejenként havi 80-at elköltenek.

2010. aug. 19. 14:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!