Ez milyen fóbia? Kezelést igényel? Magyarázat lent.
Az iskoláim befejezése után nem találtam munkát, amit hosszú távon bírtam volna fizikailag és szellemileg. Magáncégből elég jó jövedelmem származik, de nyomaszt, hogyha nem lenne a mostani munkám iránt kereslet, akkor hirtelen nem tudnám eltartani magamat és a gyerekemet.
Ha arra gondolok, hogy vissza kelljen mennem egy irodába felvételi elbeszélgetésre, vagy egy ilyen helyen alkalmazottként megállni a helyem olyan szívdobogás és szorongás tör rám, hogy szinte beleszédülök. Ha arra gondolok, hogy tanulnom kellene még valamit és visszaülni egy átképzésre az iskolapadba, szintén gyomorgörcsöt kapok. 39/N
Szociális fóbia? A jó fenét....
Inkább: Ergaziofóbia, Ergofóbia — munkától, vagy inkább egy bizonyos aktivitástól, vagy funkció betöltésétől való félelem (például egy sebész félelme operáció végrehajtásától).
Vagy: Kainololofóbia — félelem mindentől, ami új.
Hamár fóbiákról beszélünk. De szerintem nem "fóbia", hanem "egyszer" szornongás az újrakezdés gonolatától...
talán nincs más dolgod mint ezen parázni? :)
mi lesz ha... mi lesz ha kitör egy világháború, szerintem akkor már inkább ezen idegesítsd magad :)
egyébként pár dilibogyó lehet hogy helyre rakna :)
nem tudom embereknek miért kell olyannal foglalkozni ami nincs, és még csak kilátásban sincs. és még tenni se hajlandó ellene, csak sápítozik.
Engem már az is megnyugtat, hogy talán nem szociális fóbia.
Köszi a válaszokat.
-----
talán nincs más dolgod mint ezen parázni? :) -re válasz:
Ez nem ilyen egyszerű, majd, ha egyedül rokonok nélkül kell felnevelned a gyerekedet akkor még rád is rád törhet valamiféle fóbia.
Vajon erre gyógymód van vagy gyógyszer?
El lehet dönteni valamilyen módszerrel, hogy a szorongásom normális mértékű-e?
Talán ez a legnehezebb kérdés, hiszen egy orvos sem érzi, hogy én mit érzek.
Kedves vagy, de a jelenlegi havi jövedelmem felét adnák csak egy irodában. Biztos pénz, de ez már eleve kevés lenne, nem tudnánk megélni. Már a korom miatt sem fogok karriert befutni irodai dolgozóként, még fiatalabb koromban sem bírtam a főnökök dilijét elviselni, a saját ügyfelekkel viszont jól boldogulok.
Talán tényleg nem vagyok fóbiás beteg csak hihetetlenül szorongok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!