Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Problémám van a szeretteim...

Problémám van a szeretteim halálával kapcsolatban. Valaki tud tanácsokat mondani?

Figyelt kérdés
Sziasztok, 16 éves vagyok. A napokban sajnos elkezdett a fejemben felvillani az, hogy a szeretteimet elvesztem. Semmi indoklás nélkül, csak felvillannak ezek a "képek" az agyamban. Van, amikor jobb, és nem gondolok arra rá, de van amikor totál beüt ez az érzés. Valaki tud tanácsot adni, hogy esetleg mire gondoljak ilyen esetben, ami megnyugtat vagy mit csináljak? Kiborít, hogy bármit mondok magamnak, nem múlik el, csak órák után. Folyamatosan azt számolom a fejemben, hogy x idő múlva ők hány évesek, én hány éves leszek, satöbbi. Akkor már nem tudunk úgy együtt lenni. Ebben kérek tőletek segítséget!

2021. márc. 17. 12:22
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Anyámnak erre a vallás vált be.

Én csak figyelem elterelő "technikákat" tudok

1. 1000-től számolsz vissza fele 13-ával.

2. Elkezdesz verset mondani magadban.

Még olyat is hallottam, ha leakarod nyugtatni a "hangokat a fejedben" akkor nyisd ki a szád és alul legyen a nyelved. Mert a szájpadláson apró mozdulatokat végez amikor gondolkozol és ettől mégtöbbet beszélsz magadban. Bár ennek a hatásossága nem annyira észrevehető nekem.

2021. márc. 17. 15:04
 12/18 anonim ***** válasza:
57%

Jézusról azt írja a Biblia, hogy legyőzte a halált. Ismerd meg őt! Ha szeretnél ebben segítséget, írj privátban!

Üdv: Lóránd

2021. márc. 18. 04:54
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Hát én 33 vagyok, a szüleim már elég idősek (66 és 72 évesek). Amikor ilyesmi eszembe jut, felhivom anyukámat, hogy tudjam, minden ok, jól vannak és próbálok minél több időt velük tölteni, ha tehetem. Szerintem valamilyen szinten normális, hogy félsz, hogy elveszited, hiszen szereted őket, a lényeg, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára.

Mióta gyerekem van, azon is szorongok néha, hogy mi lesz vele, ha velem történne valami...

2021. márc. 19. 21:09
 14/18 anonim válasza:
100%
nekem meghaltak a szüleim. Pedig még csak 44 éves vagyok. Annyit tudok mondani, hogy nem lehet rá felkészülni. Azt tudom, hogy néha érzem a jelenlétüket, Apukám halála után állandóan negro cukor illatát éreztem (mindig azt nasizott) Anyukám halála után pedig, hónapokig éreztem lefekvés után, hogy valaki bebújik mellém az ágyba.
2021. márc. 20. 09:17
 15/18 anonim válasza:

Ülj le és figyeld ezeket a gondolatokat és az érzéseket amiket előhoz.

Éld át az érzéseket minél intenzívebben.

De semmit ne erőltess csak figyeld!

2021. márc. 20. 10:48
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Van ennek előnye is. Nekem is volt egy pont, amikor rájöttem, hogy az imádott nagyszüleim nem lesznek örökké. Onnan kezdve sokkal többször látogattam őket, pedig tinédzserként aztán simán találtam magamnak annyi fontos dolgot, ami miatt hónapokig nem értem rá arra, hogy rájuk nézzek. Az első nagy megrázkódtatás nagymamám rákos megbetegedése volt, onnan kezdve 8 éven át hetente legalább 2-szer látogattam a nagyszüleimet. Mamát már csak 1,5-2 évig látogathattam, nagypapámat 8 éven át. Mama temetése után emlékszem, azt mondta nekem, hogy nem jössz te már hozzám úgyse többé. Én meg elmosolyodtam és azt mondtam neki: - De buta vagy! - És onnan kezdve amíg csak élt, hetente 2-szer ott voltam.
2021. márc. 27. 14:43
 17/18 Kései Sirató ***** válasza:

Próbálj örülni annak, hogy élnek!

Tölts velük sok időt, de próbálj kialakítani saját életet is, hogy legyen saját családod is majd. Ha majd lesz házastársad és gyereked , akkor majd ők lesznek a legfontosabbak és nem örökké a szüleid. Ez az élet rendje.

2021. jún. 2. 08:57
 18/18 anonim ***** válasza:

Gondolj arra, hogy a halál az élet része, azt is éppúgy el kell fogadni, akár a tiédet, akár a másét. Gondolj arra, hogy az életben, tehát a jelenben tudod nekik megadni azt a szeretetet, figyelmet, bármit, amit szeretnél, most kell megkérdezni tőlük, amit csak ők tudnak, pl. családdal kapcsolatban, vagy bármiről, mert később már nem áll módodban. Azok félnek a haláltól többnyire, akik nem élnek igazán, ill. akik nem adnak meg mindent az életben. Tehát szeress, és hajrá. ha rendben vagy velük, akkor nem fogsz bánkódni pl. hogy mennyi mindent elmulasztottál, amíg éltek, inkább csak a jóra emlékezhetsz.

A halál tehát előbb-utóbb úgyis bekövetkezik, kár rágörcsölni. Könnyedén, szeretetteljesen kell élni. Adj meg mindent, amit szeretnél a szeretteidnek, bocsáss meg nekik, ha hibáznak, és te is magadnak...

2022. dec. 27. 14:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!