Problémám van a szeretteim halálával kapcsolatban. Valaki tud tanácsokat mondani?
Anyámnak erre a vallás vált be.
Én csak figyelem elterelő "technikákat" tudok
1. 1000-től számolsz vissza fele 13-ával.
2. Elkezdesz verset mondani magadban.
Még olyat is hallottam, ha leakarod nyugtatni a "hangokat a fejedben" akkor nyisd ki a szád és alul legyen a nyelved. Mert a szájpadláson apró mozdulatokat végez amikor gondolkozol és ettől mégtöbbet beszélsz magadban. Bár ennek a hatásossága nem annyira észrevehető nekem.
Jézusról azt írja a Biblia, hogy legyőzte a halált. Ismerd meg őt! Ha szeretnél ebben segítséget, írj privátban!
Üdv: Lóránd
Hát én 33 vagyok, a szüleim már elég idősek (66 és 72 évesek). Amikor ilyesmi eszembe jut, felhivom anyukámat, hogy tudjam, minden ok, jól vannak és próbálok minél több időt velük tölteni, ha tehetem. Szerintem valamilyen szinten normális, hogy félsz, hogy elveszited, hiszen szereted őket, a lényeg, hogy ne ess át a ló túlsó oldalára.
Mióta gyerekem van, azon is szorongok néha, hogy mi lesz vele, ha velem történne valami...
Ülj le és figyeld ezeket a gondolatokat és az érzéseket amiket előhoz.
Éld át az érzéseket minél intenzívebben.
De semmit ne erőltess csak figyeld!
Próbálj örülni annak, hogy élnek!
Tölts velük sok időt, de próbálj kialakítani saját életet is, hogy legyen saját családod is majd. Ha majd lesz házastársad és gyereked , akkor majd ők lesznek a legfontosabbak és nem örökké a szüleid. Ez az élet rendje.
Gondolj arra, hogy a halál az élet része, azt is éppúgy el kell fogadni, akár a tiédet, akár a másét. Gondolj arra, hogy az életben, tehát a jelenben tudod nekik megadni azt a szeretetet, figyelmet, bármit, amit szeretnél, most kell megkérdezni tőlük, amit csak ők tudnak, pl. családdal kapcsolatban, vagy bármiről, mert később már nem áll módodban. Azok félnek a haláltól többnyire, akik nem élnek igazán, ill. akik nem adnak meg mindent az életben. Tehát szeress, és hajrá. ha rendben vagy velük, akkor nem fogsz bánkódni pl. hogy mennyi mindent elmulasztottál, amíg éltek, inkább csak a jóra emlékezhetsz.
A halál tehát előbb-utóbb úgyis bekövetkezik, kár rágörcsölni. Könnyedén, szeretetteljesen kell élni. Adj meg mindent, amit szeretnél a szeretteidnek, bocsáss meg nekik, ha hibáznak, és te is magadnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!