Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan váltatok külön a...

Hogyan váltatok külön a szüleitektől?

Figyelt kérdés
Nem tanácsadást kérek, hanem arra vagyok kíváncsi hogy akik x ideig a szüleikkel éltek mondjuk 25 éves korig vagy alatt, hogy történt az elköltözés? hónapokkal előtte néztetek albérletet vagy esetleg párotokhoz költözetek ha volt vagy spontán? és hogyan éltétek meg? én is hamarosan szeretnék már saját életet élni, ezért vagyok kíváncsi csak a véleményetekre/tapasztalataitokra. Előre is köszönöm szépen. :)

2021. márc. 14. 11:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egy éven belül elvesztettem a nagyszüleimet. A házuk a szomszéd faluban van és másfél évig üresen állt...

Párom már szinte minden este nálam aludt akkor voltunk négy éve együtt..és felvetődött az ötlet próbáljuk meg külön, ha már ott a ház, karban kell tartani és ha nem megy akkor persze senki nem kötelezett arra hogy ott maradjunk.

Apu tesója nem akart oda koltozni így apa megvásárolta a házat és most itt lakunk.

Nehezen élem meg , pedig másfél éve már. Nyilván átrendeztuk, újították, de itt nőttem fel félig és látom őket mindenhol...ez néha jó de sokszor nagyon szomorú a sok emlék miatt, de a ház legalább családon belül maradt és most teszünk félre.

Eleinte csak pár dolgot hoztunk majd szépen lassan mindenünk átkerült . A családom teljes mértékben támogatott , segített a felújításokban és mellettünk áll.

Anyával is jobb lett a kapcsolatunk azóta és itt tervezünk közös jövőt.

2021. márc. 15. 23:15
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Mihelyst betöltöttem a 18. életévem, elszöktem páromhoz, amiben ő is segített. Akkor kezdődött igazán az életem. Lezártam mindent egy csapásra.
2021. márc. 16. 14:41
 13/13 anonim ***** válasza:

18 éves voltam mikor anyukám meghalt.

Apám nője kijelentette, hogy hozzájuk nem mehetek.(Apu heti 2 napot volt otthon) A családi házunkat már jóval előtte kiadtuk albérletbe. Az abból befolyó összeg feléből béreltem egy garzonlakást, mellette kaptam árvaságit+családit, havonta 1-2x apu elvitt bevásárolni, de ezek ilyen 5-6ezer ft.-os bevásárlások voltak.

Aztán érettségi után 1 hónappal Németországba költöztem, immáron 6 éve lesz. Az örökségemhez nem nyúltam, lekötésben van azóta is. Most saját házra gyűjtünk a párommal.

Egyébként az első 2-3 évben, ha hazalátogattam apu bérelt nekem hotelszobát, merthogy miattuk

mentem haza látogatóba, ezt olyankor ő fizette.

3 éve már a páromékhoz megyünk haza (ugyanaz a város), így sokszor bevásàrol oda apu vagy pàrom anyjának ad pénzt, esetleg elmegyünk egy közös nagy kajálásra. Nem várom el, hogy pénzeljen meg hasonlók, szerintem ezt ő érzi, mert a 29 éves mostohatesóm a mai napig eltartják. Lusta dolgozni és hasonlók. Amíg én 18 évesen egyedül éltem 40ezerből, addig neki fizették Pesten az albérletet, meg az életét. Gondolom ezzel próbál apu törleszteni nekem vagy épp csitítani, hogy ne szóljak be a lánynak, amiért 29 évesen egy diplomàs senki.

25/N

2021. márc. 17. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!