Miért mond ilyeneket egy anya a gyerekének?
anyám állandóan ilyeneket mond, hogy én egy senki vagyok, meg hogy nyomorék vagyok és még sorolhatnám. Mindenért én vagyok a hibás, állandóan csak ezeket mondja, hogy: rohadj meg, takarodj, nyomorék vagy, te egy senki vagy. Meg azt mondja mostanság, hogy szellemi fogyatékos vagyok.
Dolgozok, a pénzt odaadom az utolsó fillérig, nem dohányzok, nem iszok, nem járok bulizni sem, itthon segítek, amiben csak tudok. Érettségizett ember vagyok és van egy szakmám is. Miért mond ilyeneket? Miért bánt állandóan? Sokszor gyomorideggel ébredek, de van, hogy napközben is gyomoridegem van a félelemtől, hogy mikor mit fog rám mondani, már aludni sem tudok nyugodtan.
20/F.
Abban a pilanatban költöznék el otthonról, hogy még egy ilyet meghallok.
Felnőtt, kereső ember vagy, meg tudsz állni a lábadon!
Az én anyám is ilyen volt és azért mert irigy.
Ő 16 évesen terhes lett egy nem kívánt gyerekkel majd elvált 2* is,depressziós,nincs élete.
Ha nálad más a helyzet akkor simán csak beteg,nem komplett.
Szia!
20 évesen simán elköltözhetnél otthonról. Ha nem adsz pénzt, nem ad enni? És? Edd meg amit találsz otthon, magának biztos főz, edd meg azt.Vagy vegyél a közelben valami főtt ételt.
Nagyszülőkkel, apukáddal mivan?
Egyébként tényleg van valami visszamaradottságod, vagy csak úgy mondja?:S Bocsi a kérdésért, csak mert így a költözés kissé bonyolultabb.
Ne add neki a pénzt, költözz el abból, albérletbe pl.Ott nyugodtan élhetsz.
bútorozz össze a haverokkal valami olcsóbb albiba. főzni is meg lehet tanulni egyszerű ételeket, vagy be tudsz fizetni vmi menzára.
hagyd ott anyádat, mert csak hátráltat a boldogulásban...
A miértre sajnos nincs válasz, bár én is keresem mióta ifjúságvédőként dolgozom!
Az ilyen esetben kihasználhatod nagykorúságodat, és nézz szembe a tényekkel, hogy sajnos ez addig jobb nem lesz, míg az anyuka rá nem döbben, hogy a bánásmódjának a következménye mi lesz/lett.
Ajánlanám Neked, hogy ezt hívd fel:
ORSZÁGOS KRÍZISKEZELŐ ÉS INFORMÁCIÓS TELEFONSZOLGÁLAT (OKIT)
(a családon belüli erőszak következtében beállt válság azonnali kezelésére)
Tel. 06 80 20 55 20 (a nap 24 órájában mindenhonnan, minden telefonról hívható ingyenes telefonszám)
E-mail : okit@szmi.hu
Honlap : www.krizistelefon.hu
Levelezési cím: 1391 Budapest, Pf. 244.
vagy írj nekik. Diszkréten kezelik a helyzetet és találnak megoldást. Hivatalosan, amit leírtál ide az már családon belüli erőszak része, hiszen a megfélemlítés, zsarolás, fenyegetés, ezek már ebbe a kategóriába tartoznak. Te inkább a megfélemlítésre hivatkozhatsz, meg a lekezelő bánásmódra! Hívd őket bátran nem szégyen, és kapsz segítséget!!! Kitartást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!