A férjem 16 éves kislánya egy 42 éves családapával szűri össze a levet. Hogyan lehetne a manuszt lepattintani, és a leánnyal elfeledtetni a dolgot?
Az ember félcigány,nem az a baj, csak úyis megkérdezik.Az a baj, hogy hét gyereke van és felesége. Nagyon zűrös, és nagyon buta. A lány egyetlen gyerek, egyetlen kis unoka. El van kényeztetve.Anyukája neveli, egyszer cibálja, aztán meg elengedi. Minden nap áll már a bál.
Az apja tiltja a fazontól, az anyja is elvben, de aztán meg beengedi a "barátnőhöz" a városba.
15 km-re laknak. Hozzánk 1-2 hetente jönne, de most már mindent kitalál, hogy ne jöjjön, mert az apja szidja.
A tanulás zéró, nem tudom már hányból állt bukásra- Átengedték, mert sokat volt kórházban, de jövőre nem fogják.
Nem érdekli semmi, nem segít, semmit sem csinál.
Vasárnap elindult hozzánk, de nem ért oda: a manussal találkozott. Értementünk, a párom megverte az ürgét, a lányt hezevittük az anyjának. Azóta otthon dühöng. Eszébe nem jut, hoyg bocsánatot kérhetne(szombaton az anyja szülinapját hiúsította meg, vasárnap az én lányomét, és az egész család egész vasárnapja ebben telt. Az apja teljesen ki van borulva.
Ráadásul az ürge feljelentést tett testi sértésért. De mi eddig normális család voltunk, nem szoktunk verekedni, csak ez túlment minden határon. Szép szó nem segít, büntetést az anyu nem tartja be, az apuka telefonon nevelné, de nem igazán hatásos.
Nem vettem el semmit, és volt előtte családmodell. Régebben váltak el, ahogy a párok fele elválik. Amúgy az anyuka rakta ki aput, aki még évekig próbálta újrakezdeni a házasságot, sikertelenül.Én később ismertem meg az apját. A szülei jó kapcsolatot tartanak egymással. Az anyja velem beszéli meg a lánya dolgait. Újra férjhez ment, és boldogan élnének, ha nem lenne ez a sírás-rívás.
Nem azt kérdem, hogy szerinted mi hol hibáztunk, hanem hogy ilyenkor mi a legjobb megoldás.
De kössz, hogy leordítottál.
Bocs, de szerintem mégsem voltatok "normális család", ha ilyen neeletlen a kislány... Mert ez neveletlenség, súlyosbítva egy tinikori lázadásrohammal.
A férjed nagyon jól tudta, hogy azzal, hogy összeveri a lánya szeretőjét, nem fog semmire sem jutni. A kancigányok ilyenek: magasról tesznek az egészre. Vagy ők vannak börtönben, vagy a velük együtt élők.
Az anyukával kellene leülni beszélni, megkérdezni, miért nem látja be a helyzet súlyosságát. A gyereket meg el nem engedni otthonról! Bár az ilyenek inkább megszöknek...
Végső soron nevelési tanácsadóhoz is lehet fordulni, illetve pszichológushoz.
Minden választ nagyon köszönök, majdnem mindegyik nagyon okos és hasznos volt számomra. Bejelentkeztem egy ügyvédhez és egy pszichológushoz.
Kissé azonban rosszul esett a két utóbbi válasz, a normálatlan jelző.
A normális szerintem az, ami a szokásos. Nagyon sok patchwork család van, kisebb-nagyobb nevelési buktatókkal. A bakfis kornak egyébként is velejárója. Mindenki ott lázad, ahol tud. Nem hinném, hogy nagyon szokatlan lenne a családunk. Ennyi erővel Jézus családját sokkal normálatlanabbnak kéne nevezni.
Nem azért tettem fel a kérdést, hogy pontozd a családomat, hanem hogy tanácsot kérjek ebből a helyzetből a továbblépésre.És kaptam is nagyon jó tanácsokat.
Szeretnénk jó irányba lépni tovább.
Az a fura, hogí kérdem a lányt, és csak ugyanazt a pár szót ismétli: "Cuki, aranyos, tetszik, boldog akarok lenni" Üres frázisokat. Nem mondja, hogy pl. szép a szeme, vagy bársonyos a hangja, vagy szórakoztató történeteket mesél nekem, vagy hogy jókat tudunk röhögni..semmi. Csak ugyanazt a pár szót ismétli.
Tudtommal, ha valaki szerelmes, akkor a legfurcsább helyzetekben is szívesen mesél részleteket a szeretett személyről. Arra gondolok, ez az egész inkább a szülők elleni lázadás, mint szerelem. Az ürge csúnya és buta, ahogy meg tudom ítélni.
Feljelenthetnénk Fiatalkorú veszélyeztetéséért (mivel pl. rábeszéli Amerikába szökni stb.)de ezzel tartósítanánk a kontaktust ezzel az emberrel. Én úgy érzem, jobb lenne minden csatornát köztünk mielőbb elvágni.
Saját magam példáját írnám le!
14 éves voltam mikor hasonlóképpen elment az eszem mint az említett leányzónak. Én akkoriban egy 35 éves pasival "jártam" akinek gyereke volt. Jó nem ilyen számos mint ennek az ürgének, de volt. Neki is volt barátnője, de én kitartottam mellette. Anyámnak hazudtam, hogy ide megyek oda megyek, nekem is elváltak a szüleim így az apám nem tudott semmiről. Mikor fény derült a kapcsolatomra ezzel az ürgével akkor anyám azt mondta, hogy ha megtudja hogy találkozok vele megöl és hasonlók. Sajnos minél jobban tiltotta annál jobban akartam vele találkozni, mert élményeket nyújtott az ember. Feljelenteni nem lehetett mivel elmúltam 14. A megoldás a következő volt. MIkor átvágtam anyámat, és erre rájött és még időben megakadályozta hogy elmenjek akkor azt mondta hogy üljek le, akar valamit mondani. Leültem, töltött nekem egy pohár boroskólát és magának is, majd azt kérdezte tőlem, hogy el akarok költözni? Én mostam hogy igen mert őt szeretem stb... És jöttek a kérdések amik megfogtak!
" Ha odaköltözöl hozzá, jársz mondjuk iskolába és nem dolgozol, nem lesz pénzed. De ha annyira szereted mint amennyire állítod, hogy veszel neki ajándékot, KÖlcsön kérsz tőle pénzt hogy vegyél neki? Vagy tegyük fel dolgozol és tanulsz is, és a házi munkát is el kell végezzed, mivel ezt a kapcsolattal együtt bevállalod, meg még a gyerekét is neveled, este még lesz vele kedved szexelni?"
Vagy mit csinálsz akkor ha holnap után otthagy téged vagy kirúg, vagy megcsal, mert ha megteszi ezt a barátnőjével annak ellenére hogy gyereke van, akkor veled is zokszó nélkül megteszi. Akkor hova fogsz menni? MIt csinálsz? Mert ha innen elmész ide nem jössz vissza. MOst kell ezt eldöntsed.
És én akkor döntöttem és átértékeltem az életemet. Jó továbbra is vonzottak az idősebb pasik, és a férjem is 13 évvel idősebb, de nem volt ilyen probléma többet.
Hidd el ha ezt elmagyarázzátok neki fel tudja fogni!! Felnőttszámba vegyétek, kérdezzétek ki a véleményét! Azért ragaszkodik ennyire a pasihoz mert ő felnőtt számba veszi a lányt, ti meg érthetően szülőként gyerekszámba veszitek. Azért is írtam ezt a boros dolgot. Ha a lány azt veszi észre hogy húú basszus ezeket komolyan érdekli a dolog, akkor hajlani fog a változtatásokra is!!! Beválik hidd el!!!
Azt mondta erre, hogy gyereket fog szülni , főállású anya lesz.
Nagyon gyerekes még, ő nem tudja elképzelni, mi az, hogy kell, vagy nincs.
Ezért is aggódom már én is. Mert még 16 éves sincs a gondolkodása, az a férfi meg visszaél vele.
Mindig megvolt mindene, nem tudja, mi az, hogy meg kell élni. A suli sem izgatja.
Már az én lányomnak van gyomorgörcse ettől. Ő 19, ő is magyaráz neki, de hiába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!