Ahol felnőttként nem jó a testvéri kapcsolat, ott milyenek a családi összejövetelek?
Tesómmal nem rózsás a viszonyunk, a házastársaink se jönnek ki jól egymással. A szülők ragaszkodnak az ünnepi hagyományokhoz, közös családi összejövetelekhez, ahol mindig kínos a hangulat. Anyám lelki terrort alkalmaz ilyenkor, hogy jaj senki nem fog összejárni, egyedül karácsonyoznak majd, meg mindig ide-oda mászkálás lesz, meg hogy a testvéreknek össze kell tartani, elviselni egymást, mert lesz, amikor már csak egymásnak leszünk, stb. Végül mindig beadom a derekam, de nem jó szívvel, csak én ennél lelkizősebb vagyok, nem viselem jól az ilyen jellegű terrorizálást.
Másnál mi a helyzet, ahol szintén nincs jó kapcsolat? A szülők képtelenek ezt feldolgozni, holott részben ebben ők is sajnos hibásak.
Ritkák..
Kb évente 2x találkozunk, "véletlen" amikor szülőket látogatunk. Direkt soha.
Egyrészt én simán az arcukba tolom, hogy nálam a lelki terror nem használ és szórakozzanak mással.
Másrészt az, hogy nem kedvelem a bátyámat nem jelenti azt, hogy veszekszek is vele. Nem nézek rá, nem szólok hozzá, levegőnek nézem. Ha ez a szülőknek meg nem tetszene akkor felállnék, megköszönném a vendéglátást és mennék haza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!