Az apuka, miután barátnője lett és elköltözött otthonról, nagyon keveset keresi a gyerekeit (sokat dolgozik, kevés a szabadideje, és most az új nő teljesen elvette az eszét? többi lent
Gondolom eddig sem ő volt az apák gyöngye. Attól, hogy ő vagy a környezete ezt állítja róla, nem válik azzá.
A gyerekek mennyi idősek? Egy kicsinél (gondolom erről van szó) a legegyszerűbb, ha kitöltöd a délutánokat, kevésbé fog feltűnni nekik, hogy egyikőtök hiányzik. A másik, hogy amikor az apjukról beszélgettek, te ne kezdj el sírni, ne mondj olyanokat, hogy most ez milyen rossz nekik. Apa elköltözött és pont. Nem fog visszajönni, nem fog visszaköltözni, majd néha eljön látogatóba (példáként lehet mondani a nagyit, akit szintén szeretünk, de nem él velünk). A kicsik reakciója a reakciód tükre.
Ha nem sikerül javítani a helyzeten keress fel gyerek pszichológust, oviban-iskolában egyaránt szokott lenni.
Ne tedd! Legyen büszkeséget szánalmas dolog erőltetni!
Én is majd belehaltak de nem tettem semmit hidd el többet er ha büszke vagy és felemelt fejjel tovább mész mint aki kétségbe esve sír rí a gyerekkel takarózva.
Sok erőt :)
Hú, mintha csak rólunk írtad volna, dettó ez a helyzet.Januárban költözött el.
Sosem fogja felfogni mekkora kárt okoz a gyerek lelkében. Mondtam bármikor jöhet érte, viszi ha van ideje...
A lelkileg összetört gyereket meg nekem kell " összeraknom".
A szívem szakad meg érte.
Amikor ezt szóba hoztam, a válasz: majd megszokja..
Amúgy innentől bármiért fogsz szólni, azt azért teszed mert bunkó, vagy féltékeny vagy.
Sosem fogják megérteni, hogy már épp leszarod és csak a gyerek érdekeit nézed.
6ost irtam , aki lepontozott megírná miért ?
Szerintetek jobb Erőltetni hivogatni menni utána? Ez szánalmas kategória ha valaki így tesz azt éri el kötelező rosszként fogja kezelni a gyereket amit “ le kell tudni”
És ezt a gyerek is érzi ha vele van, ez nem jó megoldás.
Azért ilyenkor az is kibukik, hogy kinek is szültek gyereket? Ezt annyi időn keresztül nem látták előre? Mindegyikük mintaapa volt, aztán a válás után 180-at vettek és hirtelen már nem akarták látni a gyereket?
Ezt egész egyszerűen nem hiszem el.
Az inkább valószínű, hogy 1-2 év kapcsolat után máris jött a gyerek, szóval meg se ismerték egymást rendesen. Rózsaszín köd, ugye.
Amint komolyra fordult a dolog, előjött az igazi énjük.
A gyerek érdekében előbb együtt kell élni néhány évet, kiismerni a másikat, csak utána gyereket vállalni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!