Meglehet tagadni az apasági tesztet?
3 éve vagyunk együtt a párommal. Az előttem lévő exével 3 és fél éve szakított. A kiscsaj terhes, 8 hónapban van. Felkeresett minket, hogy 1 hónap múlva követeli a havi gyerektartást a páromtól, mert àllítása szerint ő az apja. Ami amúgy beb@szna, ugyanis 1000kmre élünk Magyarországtól és tavaly màrciusban voltunk otthon utoljára. (kicsit túlhordott lenne már az a gyerek) Mondtuk neki, hogy hazamegyünk és apaságiteszttel bizonyítsa be a történetét, amit ő nem akar engedni, mert 100%ban biztos benne és én miért a páromban bízom, miért nem benne?! Nem szeretnénk elsőre jogi útra terelni a dolgot, mert így sincs sem pénze, sem semmije, azt a szegény gyereket sem fogja tudni eltartani, szóval megkímélnénk. Ennélkül lehet kérni az apasági tesztet és kötelezni rá?
Emellett anyósomékhoz akar költözni, mert àllítàsa szerint nincs hova mennie. Az anyja felajánlotta neki, hogy költözzön a lakásába.
Ráadàsul mindenkinek híresztelgeti, hogy a párom a gyerek apja, ami teljességgel lehetetlen. Ha mégis jogi útra terelnénk, gyanúsítgatásért is lehet perelni? Egyébként ügyvéddel megíratott levelet küldött a gyerektartási igényről. Az ügyvédet inkább nem jellemezném...
A párom akarja az apasági tesztet, a lány nem akarja.
Anyósom nem fogadta be, de a lány megjelent náluk 2 bőrönddel, már az ajtóban állt...
Felkeresett a lány, hogy én ne is próbálkozzam semmivel, ne tegyek tönkre egy családot, alapból én választottam szétt őket és menjek melegebb éghajlatra, engedjem el a gyereke apját, hogy együtt legyenek és hasonlók.
A párom pont amiatt hagyta el, mert nem normális és nem miattam. Mi külföldön találkoztunk, bár ismertük egymást 12 éves korunk óta.
Nem tudom mit gondol, lehet inkább a pszichiátriára kéne beutaltatni és szegény gyereket elvenni tőle, ahogy megszületik. Végig dohányzott a terhesség alatt, havonta festegette magának a haját ésatöbbi. Én elhiszem, hogy a párom óta nem talàlt magának normális pasit, csak olyat aki felcsinálja, de ez nem így működik. Elküldtük párom anyukájának a meghatalmazást és a családi ügyvéddel felveszi a kapcsolatot.
Köszi a hozzászólásokat, de mégegyszer kihangsúlyozom, MI AKARJUK az apaságit, a gyerek anyja akarja megtagadni.
Mostantól ne reagálj a lány megkereséseire. Ha odáig fajul a helyzet, hogy fel kell jelentenetek zaklatásért, akkor látnia kell a rendőrségnek, hogy egyoldalú a dolog és ti nem próbáltatok kommunikálni. (Vigyázz, ha hetente küldesz egy „szállj le rólam!” üzenetet, az már kommunikáció!) Ha gyerektartást akar, az ügyvédje meg a bíróság majd megkeres titeket, akkor úgyis elrendelik a DNS vizsgálatot, akkor is, ha a lány nem akarja. Akkor majd megállapítják, hogy a párodnak nincs köze a gyerekhez, lánnyal kifizettetik a vizsgálatot, aztán le kell állnia, vagy megy a feljelentés zaklatásért (és akkor már a gyámhivatalnak is, hogy mentálisan instabil).
A hajfestést mondjuk nem értem, hogy jön ide, ez az ő dolga.
Ott állt 2 bőröndel anyós ajtajában. És? Kit érdekel? Miért nem küldte el? Ez valami vicc?
Persze persze gyere be, költözz ide. Nem életszerű
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!