Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyi segítséget várhatok el...

Mennyi segítséget várhatok el otthon a gyerekeimtől?

Figyelt kérdés

Elég rossz kapcsolatom van anyukámmal, még gyerekként megfogadtam, hogy én soha nem fogom úgy nevelni a gyerekeimet mint ő.

Tisztaságmániában szenved, ezért minden nap végig kellett porszívózni és fel kellett mosni az egész házat (200m2), ha a mosogatóban 1 piszkos tányér volt, akkor már kiabált a nővéreimmel és velem. Hétvégén is korán kellett kelni, mert olyankor volt a "nagy" takarítás. Ez azt jelentette, hogy a házban található összes szekrényt kívül-belül le kellett mosni, az ajtókat és ablakpárkányokat is ilyenkor kellett átmosni. A fürdőszobákban (2) mindent le kellett mosni vízköoldóval(körbe a csempét is mindenhol ),utána hipóval. Addig nem mehettünk sehova, amíg minden ki nem volt vasalva. Mivel nálunk mindig mindent vasalni kellett (még a fehérneműt is), ezért még úgy is elvette fél délutánunkat, hogy felváltva csináltuk a tesóimmal. Ha nem volt katonás rend a ruhásszekrényünkben, akkor anyu egy mozdulattal kisöpört mindent a szoba közepére. Szóval mire férjhez mentem már profi módon tudtam takarítani, viszont egy rántottát nem tudtam megfőzni. Ugyanis soha nem mehettünk a konyhába, mert anyukám szerint mi csak rendetlenséget tudtunk ott csinálni.

Már saját családom van, két lányom született. A rossz gyerekkorom miatt folyamatosan csak azon stresszelek, hogy jó anya legyek. Éppen ezért nem tudom, hogy milyen segítséget várhatok el a gyerekeimtől? Anyaként az én feladatom ellátni őket, de azt sem szeretném, hogy kényes, maguknakvaló felnőttek legyenek belőlük. Ezért úgy gondolom, hogy a saját szobájukat nekik kell rendben tartaniuk, valamint ha iskolába fognak járni, akkor napi 1 (szabadon választott) házimunkát kell megcsinálniuk az életkoruknak megfelelően. Szerintetek jól gondolom? Vagy később több feladatot kellene adnom nekik? A lányaim 6,5 és 1 évesek. A kicsire természetesen még nem vonatkozik, a nagyobb lányom is 3 éves korától pakolta el esténként a játékait, mert az oviban is ezt kell csinálni.

A pozitív és negatív kritikát is köszönöm, szeretném minél több ember véleményét elolvasni.

2010. aug. 16. 13:25
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Ha lehet egy jó tippem még ezek mellé, soha ne vágd a szemük közé, hogy : "Semmit nem segítetek nekem!"

Én ugyanis, akármit csinálok, állandóan ezt kapom meg évek óta, igazságtalanul.

Szóval, fontos, hogy ne mondj olyanról negatív véleményt, amit te alakítasz ki.

2010. aug. 16. 17:03
 22/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, mindegyik nagyon hasznos volt.
2010. aug. 17. 12:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!