Mennyi segítséget várhatok el otthon a gyerekeimtől?
Elég rossz kapcsolatom van anyukámmal, még gyerekként megfogadtam, hogy én soha nem fogom úgy nevelni a gyerekeimet mint ő.
Tisztaságmániában szenved, ezért minden nap végig kellett porszívózni és fel kellett mosni az egész házat (200m2), ha a mosogatóban 1 piszkos tányér volt, akkor már kiabált a nővéreimmel és velem. Hétvégén is korán kellett kelni, mert olyankor volt a "nagy" takarítás. Ez azt jelentette, hogy a házban található összes szekrényt kívül-belül le kellett mosni, az ajtókat és ablakpárkányokat is ilyenkor kellett átmosni. A fürdőszobákban (2) mindent le kellett mosni vízköoldóval(körbe a csempét is mindenhol ),utána hipóval. Addig nem mehettünk sehova, amíg minden ki nem volt vasalva. Mivel nálunk mindig mindent vasalni kellett (még a fehérneműt is), ezért még úgy is elvette fél délutánunkat, hogy felváltva csináltuk a tesóimmal. Ha nem volt katonás rend a ruhásszekrényünkben, akkor anyu egy mozdulattal kisöpört mindent a szoba közepére. Szóval mire férjhez mentem már profi módon tudtam takarítani, viszont egy rántottát nem tudtam megfőzni. Ugyanis soha nem mehettünk a konyhába, mert anyukám szerint mi csak rendetlenséget tudtunk ott csinálni.
Már saját családom van, két lányom született. A rossz gyerekkorom miatt folyamatosan csak azon stresszelek, hogy jó anya legyek. Éppen ezért nem tudom, hogy milyen segítséget várhatok el a gyerekeimtől? Anyaként az én feladatom ellátni őket, de azt sem szeretném, hogy kényes, maguknakvaló felnőttek legyenek belőlük. Ezért úgy gondolom, hogy a saját szobájukat nekik kell rendben tartaniuk, valamint ha iskolába fognak járni, akkor napi 1 (szabadon választott) házimunkát kell megcsinálniuk az életkoruknak megfelelően. Szerintetek jól gondolom? Vagy később több feladatot kellene adnom nekik? A lányaim 6,5 és 1 évesek. A kicsire természetesen még nem vonatkozik, a nagyobb lányom is 3 éves korától pakolta el esténként a játékait, mert az oviban is ezt kell csinálni.
A pozitív és negatív kritikát is köszönöm, szeretném minél több ember véleményét elolvasni.
Ha lehet egy jó tippem még ezek mellé, soha ne vágd a szemük közé, hogy : "Semmit nem segítetek nekem!"
Én ugyanis, akármit csinálok, állandóan ezt kapom meg évek óta, igazságtalanul.
Szóval, fontos, hogy ne mondj olyanról negatív véleményt, amit te alakítasz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!