Mi értelme manapság családot alapítani?
1. Csak nézze meg valaki a válási statisztikákat. A házasságok fele válással végződik. Ha azt mondják nektek hogy ugorjatok ki egy repülőből de az ejtőernyők fele nem fog kinyílni nyilván nem mennétek bele.
2. Abszolút semmi beleszólása nincs egy szülőnek hogy miféle "tantervet" nyomnak majd le a gyereke torkán ami lehet elavult, politikai ideológiával átitatott stb.
3. Alig vagyok túl a 30-on de már a második globális válsággal néz szembe a világ (már az első is betett az akkori terveimnek az életben). Ilyen gazdasági környezetben a családalapítás olyannak tűnik mintha aknamezőn akarna az ember kertészkedni.
Mit kell ezen magyarázni?
Én kb 14 éves korom óta tudom, hogy nekem nem kell gyerek, és ez azóta sem változott.
Miért nem? Mert nem akarok, mert önző vagyok, nem fogom feladni az életem senkiért.
Van barátom, és lesz macskánk-kutyánk. Egy gyerekre nincs szükségem.
Értelme? Értelme az nincsen.
De aki vállalja ezt az tudja hogy számára ez miért fontos.
Önkiteljesedés, szeretethiány, excentrikus világnézet, stb.
Szülőknek kell feltenni a kérdést hogy ők miért alapítottak családot.
Látni gyermekünket megszületni, felnőni, boldognak látni biztos egy csodálatos dolog.
De a mai világban valóban egy nagyon meggondolatlan és önző döntés.
A 21-es válaszadóval egyet tudok érteni.
Házasságnál szerintem nem kell alapozni a statisztikákra. Azért, mert mások 3 hónap után eljegyezték egymást és 1 év után kiderült, hogy amúgy egyáltalán nem illenek össze, az nem azt jelenti, neked is be fog dőlni a házasság. Minden ember, ezáltal kapcsolat is más. Ha már alapból negatívan állsz hozzá, ne csodálkozz, ha balul sülnek majd el a dolgok. Annyit mondok, hogy a kommunikáció a kapcsolatok kulcsa; ahol megromlott a kommunikáció vagy egyáltalán nem közlik igényeiket, gondolataikat, sérelmeiket és nem beszélik meg, ott bizony válás lesz. Olyan emberhez kell hozzámenni, akivel egyezik az ember értékrendje, belső világa és képes tenni a kapcsolatért. Minden nap ki kell mutatni a másiknak, hogy fontos nekünk és, hogy szeretjük. A szerelem múlik, de a szeretet megmarad. Szüleim több, mint 20 éve házasok, voltak viták, de sose hordták el egymást semminek sem, nem kiabáltak a másikkal, és mindig megbeszélték a nézeteltéréseket és javítottak az együttéléssel járó nehézségeken. Kettő gyerek után is +20 évvel később szeretetben élnek együtt. Én is tervezek megházasodni, statisztika ide vagy oda.
Gyerekvállalás téma nehézkes, mivel egyáltalán nem szeretnék gyereket az általad leírt okok miatt IS. A gyereknevelés borzasztóan drága dolog, mind pénz, mind idő és energia szempontjából is. Egy gyerek egy erős házasságot megerősít, egy gyengét pedig végleg elszakít. Csak, hogy lássunk egy okot a sok közül miért is ilyen nagy a válási ráta.
Egy gyerek felnevelése több tíz millió forint. Emellett minden napi 0-24-es munka szülőnek lenni. Ápolni kell, amikor beteg, és a lelkét sem szabad elhagyagolni. Emellett az oktatás sem a legjobb, a gazdaság egy rossz ingaóra, sosem tudni mikor mi lesz.
Ez az én egyedi véleményem/meglátásom és tapasztalatom. Aki szeretne gyereket avgy már van neki és boldog, szíve joga és örülök neki.
Kérdező, gondoldd át a dolgokat, nem kötelező sem megházasodni, sem gyereket válallni. Amennyiben a gazdasági része is aggaszt, akkor végképp ne. Házasságról még annyit, hogy, akkor lehet élettársi kapcsolatban élni, jogilag nem olyan problematikus, amennyiben megromlik a kapcsolat, viszont az embernek mégis van társa.
Aki akar gyereket az vállal, aki nem az nem.
Szerintem egyik félnek sem kéne erőltetni a másiknak a saját elveit. (ugyanezt gondolom a vegán-vegetáriánus=húsevő ketrecharcról).
Egyik félnek sem kellene beleugatni a másik dolgába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!