Mi értelme manapság családot alapítani?
1. Csak nézze meg valaki a válási statisztikákat. A házasságok fele válással végződik. Ha azt mondják nektek hogy ugorjatok ki egy repülőből de az ejtőernyők fele nem fog kinyílni nyilván nem mennétek bele.
2. Abszolút semmi beleszólása nincs egy szülőnek hogy miféle "tantervet" nyomnak majd le a gyereke torkán ami lehet elavult, politikai ideológiával átitatott stb.
3. Alig vagyok túl a 30-on de már a második globális válsággal néz szembe a világ (már az első is betett az akkori terveimnek az életben). Ilyen gazdasági környezetben a családalapítás olyannak tűnik mintha aknamezőn akarna az ember kertészkedni.
Én értelek kérdező. Főleg a nőknek nehéz, vállalj gyereket aztán vagy melletted marad az apa, vagy egyedül maradsz.
Az iskola rendszer is kiöli a gyerek lelkét és telenyomják a fejét főként hazugságokkal.
Az emberek nagy része önző, csak magával foglalkozik és olyan frusztrált, hogy ha a másik nem úgy gondolkozik ahogy ő már neki is esik. Most ennek minek tegyem ki a gyerekem?
11
Azt írtad, hogy az iskola rendszer telenyomják a gyerekek fejét hazugságokkal. Kezdjük ott, ha nem jártál volna iskolába, nem tudtad volna elolvasni ezt a kérdést, és válaszolni se tudnál
igen, mert csak az iskola tudja ezt megtanítani.
Azt írtam, FŐKÉNT.
1. A házasság manapság tényleg egy túltolt dolog, kvázi társadalmi elvárás is lehet. Főleg talán a szülők erőltetik, hogy "ha már ennyi ideje együtt vagytok illene, hát mit gondolnak a szomszédok".
Ettől függetlenül van értelme, legalábbis aki szentel neki. Számomra például a házasság igenis bír jelentőséggel, de nem látom értelmét, hogy kifejtem és anonim oldalon bizonygassam az elveimet. Szóval én igenis szeretnék majd feleség lenni, és nem társadalmi nyomás miatt és nem tradíció miatt. Csak szimplán nekem van egy fontos jelentése a házasságnak.
Az, hogy elválok-e majd... nem lehet tudni előre. Ez olyan undorító hozzáállás, mint amikor 16-17 éves tiniknek mondják, hogy hiába szerelmes, hiába dúl a "láv", úgyis szakítanak, mert tapasztalatlanok. Tény, igen, kamasz korban nagyobb a szakítási arány, de ez nem lesz mindenkire igaz és nem kell mindjárt mindenkit megtámadni.
Amúgy is a legfontosabb, hogy észrevegyük ha egy kapcsolatban romlanak a viszonyok és megpróbáljunk javítani rajta. Ez az első fázis, nem pedig a szakítás/válás. Nyilván ez se igaz mindenkire, de én igenis dolgoznék előbb a kapcsolatomon mintsem csak úgy eldobom.
2. Abban nincs beleszólásom milyen a tanterv, de tudom a környezetemet befolyásolni. Jelenleg én úgy számolok, hogy lesz annyi pénzem (informatikát tanulok egyetemen), hogy montessori vagy ilyen típusú magániskolába járassam a gyerekem, de az is lehet, hogy majd inkább északi országba költözök, ahol eleve nagyon elismert az oktatás. Mindezen túl ha közoktatásban kellene tanulnia, akkor megpróbálnék segíteni úgy ahogy tudok. Apám anno nagyon nagyon kitett azért, hogy a matematikát megszeressem, emlékszem, hogy a pithagorasz tételt úgy számoltam, hogy tett a földbe egy botot és le kellett mérjem a botot és az árnyékát. Így számoljam ki az átfogót. Ami ebbe a gyerekes volt, hogy sietnem kellett, hisz az árnyék hossza változik akár percenként is ha lemenő nap van. Nekem ez a verseny, hogy siessek játék volt. A végén persze megmértem jól számoltam-e, és volt ezáltal sikerélményem is, ami nem köthető ahhoz a fajta sikerhez, amikor megoldassz a tankönyvből egy műveletet és utána a megoldásokat nézve tudod, hogy jól számoltál.
Szóval én ilyen és hasonló dolgokkal dobnám fel a gyerekem oktatását, ami nem is feltétlenül költséges (hisz a fent említett példa: botot és talpalatnyi földet bárhol találni).
3. Ez már a saját problémád. Mindenki a sajátjából gazdálkodik, és igen, van aki jobban áll. Persze a normális az lenne, ha mindenki akkor alapítana családot, amikor van rá anyagi és nem a gyesből éldegélnek napról napra... de ennek ellenére ismerek olyan családot akik albérletbe laknak és mégis boldogok és nekik így meg is felel.
Valamit eldöntöttél magadban, és most önigazolást vársz másoktól...
ezzel az erővel ne egyél semmit, mert úgyis kisz.rod... :)))
Kérdező, egyetértek veled, de amúgy ha nem akarsz családot nem kell megindokolni, akinek van gyereke attól sem kérdezzük jó esetben, hogy miért.
Teljesen magánügy.
Egyébként ez a "kérdés" csak nekem olyna ismerős?
Olyna mintha pár havonta elejtené valaki itt ugyanezt a témát direkt, hogy "komment" háborút indítson.
Kb a kérdés érvek is hasonlóak egymáshoz. Aztán vagy nincs válasz a kérdező felől, vagy valami zagyvaság szerűt ír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!