Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukám tegnap (12.27) meghalt,...

Tamas3791 kérdése:

Apukám tegnap (12.27) meghalt, mindenki szomorú, és letört, de én nem, ez normális?

Figyelt kérdés

én is sírtam amikor megtudtam, de eltelt egy nap, és mindenki szomorú, én meg csak vagyok, élem tovább az életem, gépezek, zenélek, játszok... stb

velem van valami baj? ha a családdal vagyok tudom mit kell tenni, mármint nem viccelődni, komolynak lenni...stb

nekem is hiányzik, de nem érzek úgy semmit

2020. dec. 28. 19:47
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
74%
Fogsz te még sírni. Mikor anyum meghalt szeptemberben, aznap este egy könnycseppet sem tudtam ejteni. Nem ment, pedig ott halt meg a szemem előtt. Másnap voltam csak képes sírni, amikor megjöttek tesóim. Utána hetekig görcsösen naponta számtalanszor rámtört a sírás. Néha még most is, főleg így, hogy ez volt az első karácsony anyu nélkül. Bár egy apa elvesztése sosem olyan, mint egy anyáé, de akkor is fájdalmas. Csak máshogy.
2020. dec. 28. 21:10
 12/28 anonim ***** válasza:
82%
Nekem mikor nagypapam meghalt volt ilyen. Nem sírtam vagy nem éreztem azt, amit kellett volna. A temetése napjáig. Mai napig emlékszem, hogy a temetése után fél éjszaka zokogtam. Akkor jött ki rajtam a dolog.
2020. dec. 28. 21:27
 13/28 anonim ***** válasza:
89%

Mindenki máshogy dolgozza fel a szerettei elvesztését. Valószínű előbb utóbb téged is utolér a fájdalom.

Részvétem Édesapád miatt.

2020. dec. 28. 21:32
 14/28 anonim ***** válasza:
94%

Én 3 hete vesztettem el az én édes drága anyukámat,beleszakadt a szívem,romba dőlt az életem..én azóta minden nap siratom,főleg ha feltörnek az emlékek,hiánya elmobdhatatlan,nincsenek rá szavak.Eltemettük,de én ugyanúgy hazavárom,és fogom is míg élek.

39/F

2020. dec. 28. 21:32
 15/28 anonim válasza:
91%
Na látod, hogy mégis érzel valamit! Szerintem egyszerűen még nem fogtad fel, nem hiszed el, nem fogattad el! Mind máshogy éljük meg a gyászt.
2020. dec. 28. 21:36
 16/28 anonim ***** válasza:
86%
Teljesen normális, én is ilyen vagyok. Ha a későbbi szakaszokban is hasonlóan fogsz reagálni mint én, akkor arra számíts, hogy legközelebb a temetésen fogsz sírni, előtte és utána pedig néha-néha fog beléd hasítani a tudat, hogy mi is történt. Aztán szép lassan elfogadod majd a dolgot.
2020. dec. 28. 21:50
 17/28 anonim ***** válasza:
92%
Részvétem. Nekem 2 hónapja halt meg az apukám, és ugyanígy voltam. A temetésen sírtam csak, meg talán utána itthon egy párszor. Szerintem teljesen normális, valaki könnyebben gyászol, valaki nehezebben. Ettől még hiányzik, és nem szerettem őt kevésbé.
2020. dec. 28. 22:07
 18/28 anonim ***** válasza:
84%
Nincs veled semmi gond. Mindenki másképp dolgozza fel ezeket
2020. dec. 28. 22:23
 19/28 anonim ***** válasza:
65%

Szerintem részben nem vagy olyan érzelgős mint a csapádod többi tagja, részben "nehezebben/lassabban" tudatosítod a halálát, részben pedig nem tudatosan kerülöd a saját érzéseidet (tehát eltereled a figyelmed meg nem gondolkodsz azon mi hiányzik az elhunytban).

Részvétem egyébként édesapád miatt, és igen, normális a viselkedésed. A gyász hatása, mértéke és feldolgozásának módja egyénenként változó dolog.

2020. dec. 28. 22:43
 20/28 anonim ***** válasza:
84%

Mindenki másképp dolgozza fel tapasztalatom szerint.

Amikor apukám meghalt (2019-ben),valószínűleg kicsit sokkolt a dolog, nem akartam felfogni..és nem tudtam sírni.

És a temetésre menvén nagyon sírtam. Meg nyilván így a karácsony is borzasztó volt. Egyelőre...

De ez teljesen normális. Mert a gyászt mindenkinek fel kell dolgozni, és ez nem mindenkinek megy ugyanúgy.

Kitartást❤️

2020. dec. 28. 23:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!