Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy lesajnálják...

Miért van az, hogy lesajnálják azt, aki egyetlen partnerrel képzeli el a szexuális életét (egész életére)?

Figyelt kérdés
Akkor is, ha bejön neki, és sokkal normálisabb, kiegyensúlyozottabb élete van emiatt (meg persze a gyerekeinek is), mint változatosságot kedvelő kritikusainak.
2010. aug. 13. 00:27
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

Azért sajnálják le, mert kapitalista társadalomban élünk. Nézd végig a választékot, és válaszd ki a legjobb ár/érték arányú, aztán ha meguntad, dobd el, ha kicsit rossz, cseréld ki, mert van millió másik.

Ezt sulykolják az emberekbe.

Én személy szerint két dolog miatt sajnálom őket:

1) Általában az ilyenek, akik első partnerrel vannak együtt sokáig, találhatnának milliószor jobbat is a párjuknál, csak ennek nincsenek tudatában, mert nem láttak mást, félnek tőle, és kénytelenek szeretni a párjukat.

2) Ha egy ilyen ember 40-45 évesen egyedül marad (megtörténhet, rokoni körömben megtörtént, hogy egy addig jól működő házasság 25 év után megromlott, válás lett a vége; vagy sajnos a másik meg is halhat, benne van a pakliban, veled is megtörténhet), akkor ők bizony a poklok poklát fogják átélni. És mire újra belerázódnak a párkeresésbe, addigra 50-55 évesek, amikor szinte már lehetetlen párt találni... és egyedül maradnak életük végéig, mert nincs tapasztalatuk. Vagy csak átvágják őket, mert nem tudják, hogy kell kiszűrni az olyanokat.

2010. aug. 18. 08:44
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Azért sajnálnak le,mert korlátoltak és nem bírják felfogni,hogy másnak nem ugyanaz jó,mint nekik.Gratulálok neked,mert sikerült megtalálnod a párod és vagy olyan bátor,hogy felvállalod a konfliktusok megoldását,és nem futamodsz meg az első nehézség után.Mert a "hagyd el ha nem úgy viselkedik ahogy elvárod" mentalitás a gyávák jelszava,akik nem merik vállalni azt,hogy ők sem tökéletesek,és nem tudják a felmerülő problémáikat megoldani.
2010. aug. 18. 09:38
 13/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi 4,5 éve vagyunk együtt. Imádom őt, ő is engem. Lehet találnék jobbat, mert lehetséges persze, de minek? Mindenkinél találhatnék jobbat, mindenkiben más a jó, most ezért cseréljem le azt, akit szeretek?

Együtt leszünk, ameddig jó, élvezzük az együtt töltött időt. Ez a lényege a párkapcsolatnak, hogy boldoggá tegyük egymást!

Nekem nincs szükségem tapasztalatra, hogy juj, melyik férfi milyen, milyenek léteznek, nekem elég az a tapasztalat, amit párommal nyerek, így őt megértem, ismerem a "működését".

Attól független van emberismereti képességem (bőven), nem csak párkapcsolat alapján lehet kiszűrni, hogy ki a hazug, hűtlen ember, hanem ismerősök, barátok által is lehet "gyakorolni"...

Nem akarok az életem során 10-20 férfival összejönni, én a tartós kapcsolatot szeretem, amiben szerelemben, boldogságban együtt vagyunk, az a megnyugtató ismerős közeg, amiben ott a béke, az a jó. És nem vagyok olyan naiv, hogy ne tudjam, lehet, hogy egyszer vége lesz, de minek arra gondolni? Akkor ennyi erővel nem is kéne senkivel összejönnöm, mert benne van a pakliban sok minden, megcsal, meghal, elmúlik a szerelem... Ez 100 férfi után is megtörténhet...

20/L

2010. aug. 18. 11:26
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy irigykednek, hogy neki már 5 volt, és egy sem jött be, míg a másiknak elsőre szerencséje volt.

Aki sokat keresgél, az könnyen pofára eshet a végén, vagy két szék között a pad alá kerülhet.

2010. aug. 18. 13:30
 15/18 anonim válasza:

Szerintem is inkább irigyek, és ezt azzal kompenzálják, h úgy mond lesajnálnak. Szíve mélyén (majdnem) mindenki olyan kapcsolatra vágyik, mint ami neked van. :)

Aki pedig 18 éves koráig 30 szexpartnerrel volt, sérült és a világunk manipulációjának áldozata.

2010. aug. 18. 14:59
 16/18 anonim ***** válasza:

én azokat sajnálom, akik azért maradnak az első szerelmükkel, mert képtelenek szakítani, és beismerni, h nem ő az igazi. (példa a környezetemből: a pasi leku.rvázta/fojtogatta/megcsalta/megalázta de a lány kitartott mellette és azt hitte/hiszi hogy ő az megfelelő társ)

külső szemmel nehéz meglátni, hogy valaki tényleg megtalálta az igazit, vagy csak áltatja magát vele.

de ha te (tényleg) boldog vagy, akkor csak gratulálni tudok

2010. aug. 18. 15:39
 17/18 anonim ***** válasza:
Azért van ez, mert a fiatalabb generáció zöme nincs tisztában vele mi az értékes, és mi az értéktelen. A te párkapcsolatod értékes, örülni kell neki, aki meg váltogatja a partnereit, csak azért hogy több tapasztalata legyen szánni való. Arra nem gondol, és nem is tudja, hogy mennyi örömöt, érzeli biztonságot, plusszt ad egy hosszútávú kapcsolat. Lelkileg felszínes, üres ember, akinek nincsenek mély satbil érzelmei. De azért ne gondold, hogy mindenki ilyen, vannak pozitív példák is a fiatalok közt, csak őket nem feltétlenül a kocsmában, plázában, diszkóban lehet megtalálni minden nap. (az értékrendjükből adódóan, mert mást tartanak fonosnak, mint ami a médiából ömlik ránk) És még valami, szerintem ezt szexuális tapasztalatszerzést is csak azok fújják, akik a szexfilmeken és diszkókbqan szocialaizálódtak, és azt hiszik az a normális, ha sok partnere volt valakinek. Senki nem mondja meg nekik időbe, vagy csak nem figyelnek erre, hogy ettől hamar ki lehet égni, és onnak nincs visszaút. Kár hogy ilyen a világ, ez van.
2010. aug. 18. 17:40
 18/18 anonim ***** válasza:
Most dicsekszel vagy siratod magad?:D Vicc...
2010. aug. 19. 01:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!