Mennyire egészséges ha családon belül egyátalán nem tolerálják a káromkodást?
Szerintem az nem érti ezeket akinek nincsen ritmusérzéke, humorérzéke, és még egy sor érzéke. Néha pont beleillik a folyamatba a káromkodás. Néha pedig zavaróan sok, de van olyan mondat ahol a nyomaték szerepet tölti be.
Szülőktől kifejezetten zavaró ha megtiltják a gyereknek amikor kezd felnőtt lenni, mert a gyerek nem 1-2 órát tölt velük, mint pl mikor a főnök 2 órára bejön az irodába és sunnyadni kell, hanem a szülő néha egész napokat ott van hallótávolságon belül, mivel a lakóhelyet boldogítja jelenlétével. És rohadt frusztráló amikor egy normális érzelmet nem lehet kifejezni, akár enyhe káromkodással, akár bakker egy szemüldökráncolással (van szülő akinek ez is meghaladja az inger és toleranciaküszöbét). Ez nagyon káros a lelki fejlődésre, ahogyan az is ha gyerekkorban sosem fejezheti ki az érzelmeit a gyerek, vagy csak azokat ami anyukának apukának nem kavarja fel az érzékeny lelkivilágát. Így a gyereket teszik tönkre és különféle személyiségzavarokat okoznak. Általában azok a szülők és emberek nem tolerálnak semmit akiknek nagyon alacsony a tűrőképessége sajnos, és ez a gyerekre is kihat, de nem lehet mit tenni ezzel, max ha hangszigetelt lesz a szoba vagy költözés.
22# Még szép, hogy nem szólsz rá mindenkire az utcán, de ahogy más, úgy te sem olvastad el a kérdést figyelmesen: "Nem vagyok elnyomva, csak a szóhasználtamora kell figyelni amikor itthon vagyok, ami elég nehéz mikor ittvannak a haverjaim vagy játék közben beszélünk stb.."
Tehát a saját ANYJA, a saját OTTHONÁBAN követeli meg a káromkodás mentes beszédet, ami nem tetszik ennek az embernek. Szimpla otthoni szabály, ami mindenkinek a háztartásában megtalálható.
28# "kölke"
Hát neked se való gyerek, a fix. A gyerek nem az anyjának káromkodik, hanem a saját szobájában, a barátaival. Jóhogy nem megmondja neki az anyja, milyen ütemben vegyen levegőt, csak mert ő a felnőtt. :D
Képzeljétek el, ha megütöm valamimet sem káromkodok. Nekem amúgy nagyon bántja a fülem. A páromra is rászólok, ha teljesen indokolatlanul használja. Nyilván nem az ilyen szavakat hogy basszus meg szar, de a vulgárisakat én sem bírom. Nekem is kicsúszik szökőévente egy, de akkor tényleg borzasztóan mérges vagyok. Az, hogy meghalsz egy játékban, nekem nem ok a trágár beszédre. A gyerekemre is rászólnék, ha otthon egy légtérben velem csúnyán beszélne.
Az viszont hogy zárt ajtók mögött mit beszél a haverjaival meg barátnőjével, nem az én dolgom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!