Mi a baja anyámnak? Mit tegyek vele?
Az a baja, hogy alkoholista zugivó és torzult a személyisége.
Háziorvos felír neked olyan gyógyszert, amit anyukád nem alkoholtartalmú italába belekeverhetsz titokban.
A gyógyszer hatására megundorodik az alkoholtól, kijózanodik és talán újra a régi lesz. Talán, mivel nem biztos, hogy az italozás után ugyanaz az ember.
A legjobb az lenne, ha önként szedne gyógyszert, amire kicsi az esély. A háziorvos viszont nem biztos, hogy a titokban történő orvoslást díjazni fogja.
Szia!
A menekülés szerintem nem megoldás. Az nem fog semmit megoldani... én átéltem ugyan ezt, csak 10 évesen... Én tudom, hogy milyen érzés, mikor igazából nem anyukádat látod. Az igazság az, hogy egy elvonóra kellene talán elmennie, vagy olyan érzelmi szintre jutnia, hogy magától letegye. Az elvonó segíthet: ott kiderítik az okát és pszichológiai kezelések mellett ügyesen le tudják szoktatni. Viszont ezt neki kell akarnia. Általában az emberek ezt nem akarják, mert az sérti a büszkeségüket és önbecsülésüket. Ezért nem működik a "szerintem elvonóra kéne menned, mert ez így nem mehet tovább"-típusú kommunikáció. Ezért nagyon finoman kell vele közölnie édesapádnak a dolgot szerintem. A lehető legkulturáltabb módon. A lelkiismeretére kell hatni azzal, hogy az érzelmeiteket elmondjátok neki: hogy csalódottságot, szomorúságot és frusztráltságot éreztek. Nagy a feszültség és nagyon szeretnétek, hogy ez a család jól működjön. Ez fontos nektek és szeretnétek egy kiegyensúlyozott közösség részévé válni, de ez ebben a fogmában nem megy. Ezt feltétlenül józan állapotába, amikor nem téves az ítélőkészsége: egyébkén visszaüt. A feladat, hogy hatalmas emelőerőt kell benne létrehozni: fel kell benne ismertetni, hogy fontos neki a család és azt, hogy ezzel a család ellen dolgozik. De ide az egyetlen út szerintem, ha érzelmeket kommunikáltok. Sok sikert hozzá, bátorságot és minden együttérzésem! Tudom milyen nehéz, de ha nektek is fontos, és az ő fejével próbáltok gondolkozni, ügyesek lesztek!
Hát nem sok mindent tehetsz. Egyedül legalábbis. Apuddal beszélj, hogy vigye el anyukádat orvoshoz, és anonim alkoholistákhoz, ahol leszoktatják.
Egyáltalán nem bírod anyukádat, vagy csak akkor mikor be van rúgva?
Mert ez a helyzet volt nálunk is, de én csak akkor nem bírtam elviselni, mikor ivott. Józanon jól elvoltunk.
A válasz írója 63%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 15:15!!!!
Hol lehet ilyen gyógyszert kapni? Csak receptre adják? Mi a neve? Mennyibe kerül? Nincs valami mellékhatása? Mennyi idő után használ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!