Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A jómódú rokonok mit várnak a...

A jómódú rokonok mit várnak a kevésbé jómódúaktól? Én azt vettem észre hogy csodálatot, dicséreteket, együtt töltött időt, szervezéseiken részvételt, netes csodálatot, stb.

Figyelt kérdés
Arra nem gondolnak hogy a kevésbé jómódúaknak erre kevesebb az ideje, mert a megélhetésükért dolgoznak? A jómódúak nyilván mindent jó pénzért vállalnak, soha nincs bennük egy kompenzálási vágy, hogy látom xy nehezebb helyzetben van mint én, akkor természetesen nem tőle fogom elvárni hogy minimális órabérért heti 2 órát csodáljon. Gyakran megsértődnek miért nem látják a kevésbé jómódúakat. Hát, pl próbálnak megélni. A jómódúak hopp kifizetnek ilyen tanfolyamot meg olyat, és osztják az észt miért nem vált szakmát valaki. Vagy vannak olyanok akik jómódba tudtak kerülni úgy, hogy emellett rendes emberek maradtak?

2020. nov. 25. 16:34
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Szerintem meg az a végtelenül szomorú, hogy azok az emberek, akik nem mennek minden évben nyaralni, le vannak nézve és kuriózumként vannak emlegetve. Pedig lehet hogy ők boldogabb életet élnek a nyaralástól függetlenül, megoldják az életüket ők is, csak ne kelljen kötelezően igazodni "felfelé" a pazarlás felé. Egyáltalán nem kellene ekkorát csodálkozni ezen hogy van akinek az is jólét ha egy családtagja nem hajtja túl magát és sosem kell gondolkodnia hogy ha valami elromlik minből veszi meg. Másnak meg be kell osztania mindent, de ettől NEM irigyli a másikat, mert attól még az ugyanúgy lehet boldogtalan.
2020. dec. 2. 17:35
 12/21 anonim ***** válasza:
55%

Süt az írásodból a kisebbségi komplexus, kérdező. Nincsenek lenézve azok az emberek, akik nem mennek minden évben nyaralni, sőt, állítom nem sokan foglalkoznak vele, hogy ki merre nyaral vagy nem nyaral.

"Pedig lehet hogy ők boldogabb életet élnek a nyaralástól függetlenül" - ja, simán lehet, de te biztosan nem tartozol közéjük, ha ez ennyire foglalkoztat, de áltasd magad csak ezzel.

2020. dec. 2. 19:01
 13/21 A kérdező kommentje:
Nem süt az írásomból kisebbségi komplexus, azt csak te szeretnéd látni, mert hogy ugye rád mindenki irigy szerinted. Egyáltalán nem foglalkoztat "ennyire", ha nem tűnt volna fel, kiírtam egy kérdést, el is felejtettem majd mai napon több mint egy hét után eszembejutott hogy ja a kérdésem. De biztos annyira foglalkoztat.
2020. dec. 2. 20:10
 14/21 A kérdező kommentje:
Szerintem nagyon sokan felszínes és pazarló életet élnek, és nem, nem csak a leggazdagabbakról van szó.
2020. dec. 2. 20:13
 15/21 anonim ***** válasza:
43%

Na és hol írtam én olyat, hogy szerintem "rám mindenki irigy"? Mutasd meg, légy szíves!

"ha nem tűnt volna fel" - blabla, ha nem tűnt volna fel, téged foglalkoztat más anyagi helyzete annyira, hogy kérdést írsz ki róla, és még egy hét múlva este is itt válaszolgatsz.

2020. dec. 2. 20:37
 16/21 A kérdező kommentje:
Hú de béna csúsztatásokat írsz :) Most meg az a bajod hogy egy hét múlva néztem meg troll :) Háhá :) H... l.. Figyelj, ne haradgudj de ez a hobbim, nem szeretem a tipik begyöpösödött pazarló embereket akik magukat sokra tartják és szétcseszik az élőhelyünket. Az intelligens és ökologikus gondolkodású embereket szeretem, emiatt nincs kedvem meggazdagodni mert unalmasnak tartom azt az életet. És időnként elgondolkodom vajon miért olyan sokan még mindig a helyezkedésükkel vannak elfoglalva, itt pl a korona kellős közepén se gondolkodnak el semennyit, csak a pozíciójukat féltik.
2020. dec. 2. 20:53
 17/21 anonim ***** válasza:
Na, de még mindig nem mutattad meg, hol írtam, hogy mindenki irigy rám. Pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy ezt honnan szedted.
2020. dec. 2. 20:57
 18/21 anonim ***** válasza:
45%

17-es végigolvastam a válaszokat, senki nem írt ilyet a kérdezőn kívül, és még ő írja, hogy csúsztatsz...

Kérdező, miért vagy ilyen frusztrált, ki bántott? Nincs kedved meggazdagodni? :D Jól van, ne aggódj, nem is fogsz!

2020. dec. 2. 21:03
 19/21 A kérdező kommentje:
Lehet hogy nem írtad hogy mindenki irigy rád, elhiszem neked hogy nem írtad, nem olvasom végig az előzőeket most. Simán elhiszem mert nem mindenki ilyen, azért feltételeztem (bocs) mert sokan jönnek ezzel hogy jaj rájuk irigyek. Valahogy annyira magukkal vannak elfoglalva és folyamatosan azt várják hogy megdicsérjék őket olyanért ami számomra nem érdem tehát nagyon nem tudok nekik ebben segíteni. Sok ilyen embert ismerek.
2020. dec. 3. 12:28
 20/21 A kérdező kommentje:
Ne haragudj 18-aska, de tényleg nincs kedvem az átlag feletti anyagi javakkal rendelkezni, ugyanis ez nem vezet a boldogsághoz. Lelkileg tönkreteszi az embereket ahogy látom, onnantól kezdve csak a pozíciójukkal vannak elfoglalva, azzal hogy elegen csodálják őketm illetve hogy nehogy véletlenül lecsússzanak... Számomra ez egy sivár boldogtalan élet. Ha valakit nem érdekel az hogy összességében hogy működnek/működhetnének úgy a dolgok a Földön, hogy mindenkinek jusson nagyjából, és ne kelljen "sikerembert" játszani a boldogság rovására, arról nem tehetek hogy ezeket nem tudom csodálni, az elért "eredményeiket" semmisnek tekintem, és nem tudom őket őszintén megdicsérni, még ha a környezetemben élők közül sokan valami miatt rettenetesen szomjaznak is erre, hogy pont tőlem is megkapják azt a dicséretet. Ha hiszed ha nem, ilyen ismerőseim vannak, én sem kérdőjelezem meg a te környezetedet, ha te azt hiszed mindenki egyforma, az a te bajod.
2020. dec. 3. 12:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!