A vírushelyzet miatt mást is el akar küldeni az anyja továbbtanulni?
19 éves vagyok, idén fejeztem be a sulit, van érettségim, egy jó szakmám (ügyviteli titkár). Május óta már rengeteg helyre küldtem be az önéletrajzom, voltam interjún is, rengeteg olyan helyzet volt, ahova majdnem felvettek, de inkább a tapasztalattal rendelkezőket vették fel helyettem. Nehéz, de nem akarom feladni, hogy ha nem is álmaim munkáját kapom, de valahova felvesznek előbb utóbb, ami a nullánál több. De anyám el akar küldeni továbbtanulni. "Biztos, hogy sehova sem fognak felvenni." mondja folyamatosan. Mellette pedig egyik hely sem tetszett neki, ahova eddig mentem interjúra. Semmi sem volt neki megfelelő. Mutogatja a keresztféléves jelentkezést, okj-s képzéseket meg mittudomén. De amennyire ismerem, ha 2 diplomám lenne sem lenne neki elég.
Dolgozni szeretnék, kiszakadni ebből, ami itthon van nálunk, az most nem lényeg mi, önálló lenni, nem a látszólag könnyebbik utat választani. Nem könnyű, de nem is akarom, hogy az legyen, csak ne nehezítse meg jobban az anyám. Bár nem csak ezzel nehezíti meg, de az más téma.
Más is volt hasonló helyzetben? Mit csináltál? Végül anyukád elfogadta, hogy dolgozni szeretnél?
Köszönöm a válaszokat.
Jelenlegi lehetőségeid:
1.Továbbtanulsz, ha nem akarsz jön a 2. Lehetőség:
2. Neki állsz dolgozni
a) a saját szakmádban, ez eddig halott ügy szóval marad a b,
b) bármilyen munkakör amihez nem kell. Végzettség pl, gyárban sor, és melette kereshetsz tovább is munkát
3. Eltartanak felnőtt létedre mint eddig, bár ez valójában nem lehetőség, mert anyukad nyilván vállán nem tetszik
Az nem baj ha valaki munkanélküli, bárkivel megeshet de nem ilyen hosszú ideig.
Nincs mindenkinek jó szakmája, sok ember él rossz, semmit érő végzettséggel, amitől csak később jöttek rá, hogy nem ér semmit vagy tudták mikor elkezdték és csak kedvtelésből végeztek el az adott szakok.
A különbség ott van, hogy ők vagy tanultak mást is vagy teljesen más munkakörben dolgoznak jelenleg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!