Ezt megteheti egy anya? Lent
Figyelt kérdés
Szóval ismerősöm és az anyja nagyon nincsenek jóba, nem részletezném, mert nagyon hosszú. Lényeg, hogy én ismerősöm kis házában lakok, ami a telken van. Az anyja meg ki akar dobni engem, mert ilyen, azt hiszi ő a valaki, közben ismerősöm papirt is csinált arról, hogy itt lehetek, plusz fele haszonélvezet ismerősömé. Másik fele az anyjáé. Ismerősöm megengedte, hogy itt lakjak, van papir is róla, ez a kis ház meg az ő tulajdona. Tehát az anyja kidobhat innen? Ha rendőrrel jön ide, kidobhat innen? Milyen jogi alapja/háttere van ennek?2010. aug. 9. 20:53
1/5 anonim válasza:
Elég összevisszán írod le.
A telek és a ház kinek a tulajdona? Ez nem világos. és a haszonélvezet fele-fele részben az ismerősödé meg az anyjáé?
Fele rész haszonélvezet azt jelenti, hogy a fél házban lakhat, illetve hogy a fél házból őt ki nem teheti senki, még a tulajdonos sem.
2/5 anonim válasza:
Szia! Szerintem, ha az ismerősöd is haszonélvező és engedélyezte az ott lakásodat akkor nem dobathat ki téged, de egyébként jogiforum.hu, itt jogászok válaszolnak a kérdésedre :)
3/5 anonim válasza:
a haszonélvező engedélyével úgy tudom semmi sem történhet. kérdezz utána jogi fórumon, mert lehet, hoyg kirakhat.
4/5 anonim válasza:
Ha van róla papírotok, hogy jogosan tartozkodsz ott nem dobhat ki! Van megadva időtartam hogy mennyi időre kötöttéek a "szerződést"?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!