Miért kell kiakadni mert ugyanaz lesz a férjezett nevem mint sógórnőmnek?
Ő is én is Krisztina vagyok. Leendő férjemnek van egy bátyja és a felesége ugy vette fel a férje nevét h csak a vezetéknevét.
Szóba került hogy én miképp fogom viselni a nevem. Mondtam h nem leszek Xné csak X Krisztina.
A leendő sógórnőm kiakadt h őt hivják így én nem vehetem így fel.
Már anyósjelöltet és a párom is hugát is belelovalta. Olyanokat mondanak h majd családi összejövetelen mindenki csak X2nek hív majd meg h majd én felbontom a sógórnőm leveleit mert ugyanaz a név lesz rajta.
Mondtam h ez hülyeség nem is 1 lakcímen vagyunk! Minek bontogatnám ott az olyan leveleket amiken a nevem van. Nem vagyok hülye.
Hiába mondom h őt Krisztinek hivja mindenki családi összejövetelen miért mondanák nekem h X2 maradok ugyanugy Tina.
Azért kell megváltoztatni, mert a családot jelképezi az egy vezetéknév.
De, Magyarországon történt.
21es, mert például lehet, hogy nem szereti a vezetéknevét.
Ha férjhez mentem volna, tuti felveszem az övét, mert a sajátom túl extra, nem hangzik jól együtt a keresztnevemmel, s folyton rosszul írják mindenhol.
Ugyna, hagyjuk már, micsoda vihar a biliben! Még ha a gyereketeknek akarnád ugyanazt a keresztnevet adni ugyanazzal avezetéknévvel, akkor se lenne semmi köze a névválasztáshoz, így meg pláne.
A sógornő kissé kontrollmániás, engedd el a füled mellett! Poénként bedobhatod neki, hogy ha majd egy címre költöztök és oda jönnek mindkettőtök levelei, akkor övé lehet mindegyik kinyitásának privilégiuma, így biztos lehet benne, hogy Te csak azt kapod meg, amelyik tényleg neked szól.. Legközelebb meg azt találja ki, hogy az eskővőn ne vegyél fehér A-vonalú ruhát, mert rajta is olyan volt, és hogy néznének már ki a képek a a családi albumban, válasz inkább törtfehér királylány stílusút?!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!